درگیری و اختلاف در تلآویو بر سر عدم آمادگی برای حمله به ایران!
انتخاب | بیانیه رسمی صادر شده در پایان سفر نفتالی بنت به امارات حاوی جزئیات کمی بود. به نظر می رسد، نخست وزیر فعلی اسرائیل از بذرهایی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر سابق در ابوظبی به کمک دونالد ترامپ، رئیس جمهور قبلی ایالات متحده کاشته بود، سود بادآورده ای را درو کرد. نتانیاهو به دلیل زنجیرهای از شرایط در ماههای پایانی قدرتش شامل تنشهای امنیتی، همهگیری ویروس کرونا و سپس بحران با اردن قادر به برداشت این ثمرات نبود.

آموس هارل در هاآرتص چاپ تل آویو نوشت: بیانیه رسمی صادر شده در پایان سفر نفتالی بنت به امارات حاوی جزئیات کمی بود. به نظر می رسد، نخست وزیر فعلی اسرائیل از بذرهایی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر سابق در ابوظبی به کمک دونالد ترامپ، رئیس جمهور قبلی ایالات متحده کاشته بود، سود بادآورده ای را درو کرد. نتانیاهو به دلیل زنجیرهای از شرایط در ماههای پایانی قدرتش شامل تنشهای امنیتی، همهگیری ویروس کرونا و سپس بحران با اردن قادر به برداشت این ثمرات نبود.
در ادامه این مطلب آمده است: بنت و میزبانش، ولیعهد شیخ محمد بن زاید آل نهیان، درباره تحولات مذاکرات هسته ای با ایران در وین گفتگو کردند. اما اماراتیها که اخیرا میزبان برخی مقامات از دیگر کشورها بوده اند، نسبت به اتخاذ موضع عمومی در مورد همسایه ی شرقی خود محتاط هستند. در واقع آنها تلاش می کنند تا روابط خود را با تهران بهبود بخشند. در واقع، مشاور امنیت ملی ولیعهد امارات در آستانه ورود بنت به ابوظبی، سفری نادر به ایران داشت. دو سال پیش، زمانی که ایران توانایی تهاجمی خود را در استفاده از پهپادها با انهدام میادین نفتی در عربستان سعودی نشان داد، امارات از جنگ خونین ریاض علیه حوثی های تحت حمایت ایران در یمن عقب نشست.
بخشی از زمینه دیدار بنت با مقامات ابوظبی در ماه گذشته فاش شد، اظهاراتی که البته زیاد مورد توجه قرار نگرفت. طی کنفرانسی در دانشگاه رایشمن هرتزلیا، سرلشکر آمیکام نورکین که فرمانده نیروی هوایی اسرائیل است، به تهدید در حال تکامل هواپیماهای بدون سرنشین که عمدتا از ایران سرچشمه میگیرد، اشاره کرد. نورکین گفت، تشدید این تهدید یک فرصت استراتژیک را نیز به همراه دارد.
وی افزود که با توسعه طرحهای دفاعی منطقهای برای هشدار، شناسایی و رهگیری پهپادها، اسرائیل میتواند به یک بازیگر کلیدی برای کشورهایی تبدیل شود که در معرض تهدید پهپادهای ایرانی هستند و همچنین عمق استراتژیک مورد نیاز را در ادامه کارزار علیه ایران توسعه دهد.
نورکین ظاهراً به این احتمال اشاره میکرد که در آینده ابزارهای تشخیص (حسگرها) سیستمهای اسرائیلی در شرق و در کشورهای خلیج فارس مستقر میشوند و به آنها و اسرائیل در مورد حملات پهپادها هشدار میدهند. اما همین راهحل میتواند همچنین در برابر یک تهدید بلندمدت خطرناک تر نیز اجرا شود که آن هم موشک های بالستیک است. این چیزی است که ایالات متحده نیز میتواند بخشی از آن باشد و بنت چند ماه پیش زمانی که درباره سیستمهای دفاعی منطقهای صحبت میکرد، به آن اشاره کرد.
اگرچه حمله اسرائیل به ایران در حال حاضر اتفاق نیافتاده اما به نظر می رسد برخی سعی دارند که تقریباً به هر قیمتی این تهدید را بازسازی کنند. به این ترتیب، این هفته گزارشی مبنی بر تعویق تحویل هواپیماهای «تنکر» (برای سوخت گیری در هوا) از ایالات متحده به اسرائیل منتشر شد. این در حالیست که در عمل این معامله به طرق مختلف از سال 2007 روی میز بوده و به دلیل تأخیر اسرائیل در تصمیم گیری، متوقف شده است. در عین حال، تبادل اتهامات بین بنت و نتانیاهو بر سر این موضوع که آمادگی برای استفاده از گزینه های نظامی در سه سال آخر دوران ریاست جمهوری نتانیاهو نادیده گرفته شده، ادامه دارد.
به گفته ی منتقدان، حتی پس از اینکه نتانیاهو ترامپ را متقاعد کرد که از برجام در سال 2018 خارج شود، باید توانایی ارتش اسرائیل برای استفاده از گزینه ی نظامی علیه ایران تجدید می شد. نتانیاهو به انتقاد بنت در این هفته پاسخ داد. زمانی که وی به فراکسیون حزب لیکود در کنست گفت: امیدوارم جلسات توجیهی که اخیراً میشنوم در حال انجام است، برای آماده کردن افکار عمومی به منظور قبول ناتوانی دولت در انجام کارهایی که باید انجام شود، نباشد.
دیدگاه تان را بنویسید