همزمان با ورود اومیکرون به ایران
تعطیلی مدارس تعیین تکلیف شد/ آری یا خیر؟
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونای شهر تهران دانش آموزان و معلمان را از حالت بلاتکلیفی خارج کرد.
زالی، فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونای شهر تهران: در آستانه شب یلدا نباید تجربه تلخ سال گذشته تکرار شود و با توجه به ورود اُمیکرون حتی المقدور مردم از حضور در دورهمی و محیط های پر ازدحام پرهیز کنند
تصمیم گیری درباره مدارس بر اساس شیوه نامه های بهداشتی آموزش و پرورش و ستاد ملی مقابله با کرونا که ابلاغ شده است انجام می شود.
بر اساس این گزارش، همزمان با ورود رسمی اومیکرون به کشور، نگرانیهای عمومی درباره شیوع این سویه کرونا بیشتر شده است. بر همین اساس گویا به زودی تدابیر مراقبتی جدیدی از سوی دولت برای پیشگیری از شیوع گسترده این بیماری اعمال خواهد شد.
شنیدهها حاکی است تعطیلی موقت مدارس و مراکز آموزشی پرخطر، دورکاری بخشی از کارمندان، تشدید تدابیر نظارتی در پایانههای مسافری و اماکن پرتردد شهری و ... از مهمترین موضوعاتی است که در این روزها مورد توجه دولت است.
دکتر مجید مختاری، عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا با تاکید بر لزوم تشدید دوباره محدودیتها گفته است: ممکن است رفتار اُمیکرون تغییر کند. امیکرون اکنون در سنین پایینتر دیده میشود اما اگر تغییر رفتار دهد، ممکن است در سنین بالا هم مشکلساز شود. کمیته علمی توصیه میکند که تا چند هفته دیگر حتی اگر ممکن است مدارس را تعطیل کنیم.
بازگشایی مدارس اگرچه با حضور حداقلی دانشآموزان در طول هفته صورت گرفته اما در این شرایط و با احتمال شیوع اومیکرون از مهمترین نگرانیهای خانوادهها و دولت است.
این در حالی است که پیش از این نیز انتقال بیماری در مدارس و از سوی دانشآموزان به نگرانیهای عمومی دامن زده است.
ماجرای مدارس قم
رئیس مرکز بهداشت استان قم اعلام کرد که از مجموع ۵۱۵ بازدید انجام شده از مدارس استان، ۷ کلاس درس پس از تست مثبت ۴۸ دانشآموز تعطیل شده است.
پس از انتشار این خبر، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در اسن باره اعلام کرد که ابتلای دانشآموزان خارج از محیط آموزشی بوده است.
طبق دستورالعمل مدارس، در صورت مثبت شدن تست کرونای یک دانش آموز، کل کلاس برای دو هفته غیرحضوری میشود و اگر تست دو دانش آموز در دو کلاس مثبت شود، کل مدرسه به مدت دو هفته غیر حضوری خواهد شد.
نگرانی یونیسف از تعطیلی دوباره مدارس
آسیبی که غیرحضوری شدن مدارس در نزدیک به دوسال گذشته به فرایند آموزش کودکان وارد کرده، کارشناسان یونیسف را هم نگران کرده است.
«هنریتا فور» مدیر اجرایی یونیسف اعلام کرد افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ در جهان که با گسترش سویه اومیکرون تشدید شده است نباید به تعطیلی مدارس که امری فاجعهبار برای کودکان خواهد بود، منجر شود.
مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد در بیانیه ای با اشاره به اینکه بسیاری از دولتها در سراسر جهان در حال بررسی این هستند که آیا مدارس را تعطیل کنند یا خیر، تاکید کرد که تعطیلیهای قبلی «دههها پیشرفت آموزشی را تحت تاثیر قرار داده است».
وی همچنین یادآور شد بسته شدن مدارس، نبود منابع در بسیاری مناطق هم برای دانشآموزان و هم برای معلمان و نیز نابرابری در شبکه ارتباطات را آشکار کرده است. فور افزود که فراتر از پیامدهای آموزشی، تعطیلی مدارس، پدیدههای جدیتری همچون کار کردن کودکان، ازدواج در سنین پایین و مشکلات روحی و روانی را به دنبال داشته است.
یونیسف خاطر نشان کرد مدرسه برای کودکان، فرصت تعامل روزانه با گروههای همسال، دسترسی به خدمات اولیه بهداشتی و اغلب اوقات تنها وعده غذایی روز برای بسیاری از دانشآموزان را فراهم میکند.
مدیر یونیسف تاکید کرد: مدارس باید به عنوان آخرین مکان تعطیل شوند و نخستین جایی باشند که بازگشایی میشوند.
همهچیز در گرو مراقبتهای بهداشتی
اگرچه هم اکنون وضعیت همه شهرستانهای کشور تا حد قابل توجهی اطمینان بخش است اما در صورت شیوع اومیکرون، در کمترین زمان ممکن نقشه رنگبندی شهرها ممکن است تغییر کند. سویه اومیکرون بسیار سریع گسترش مییابد و تنها در دو و نیم روز میتواند آمار مبتلایان را دو برابر کند.
برخی کارشناسان معتقدند پیش از شیوع گسترده بیماری و خارج شدن اوضاع از کنترل، لازم است که با تدابیر محدودکننده، از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.
بر همین اساس دولت نیز با در دستور کار قرار دادن موضوع، احتمالا در همین هفته تدابیر جدید را وضع و اطلاعرسانی خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید