افشاگری علیه ظریف و لاریجانی کار چه کسی بود؟
آرمان ملی: نامه لاریجانی چطور منتشر شد؟ این سوالی است که این روزها پاسخ کاملی به آن داده نشده است.
آنچه منتشر شد همان نامهای بود که لاریجانی بارها از شورای نگهبان درخواست انتشار آن را کرده بود اما این شورا از انتشار آن اجتناب کرد تا اینکه این نامه در فضای مجازی منتشر شد. نامهای که مهر محرمانه بر خود داشت. 16 مرداد علی لاریجانی با خطاب قرار دادن شورای نگهبان نوشته بود: «نامهای که اخیراً برای اینجانب ارسال فرمودید با مهر محرمانه است که از طریق اینجانب به دلیل محرمانگی قانوناً قابل انتشار نیست؛ مرحمت فرمایید مهر محرمانه نامه را حذف نمایید تا بتوانم نامه شورا را برای اطلاع عموم علنی نمایم.» نباید فراموش شود تنها این ادعا صحت دارد که نامه از سوی یک فرد در خارج ایران منتشر شده؛ همان فردی که مصاحبه ظریف را انتشار داد؛ همان مصاحبهای که چالشهای زیادی به همراه داشت. چنانکه کیهان نوشت: «نامه محرمانه شورای نگهبان به آقای لاریجانی (درباره دلایل عدم احراز صلاحیت وی در انتخابات ریاست جمهوری) و پاسخ وی به این نامه، در فضای مجازی منتشر شد. گفته میشود منتشرکننده نامه محرمانه و پاسخ آن، همان فرد (سعید. آ/ مقیم فنلاند) و شبکهای است که پیش از این، فایل صوتی و محرمانه مصاحبه آقایظریف با مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری را درز داده و منتشر کرده بود.» اما این فرد ساکن فنلاند کیست و چه ارتباطی با دلواپسان دارد؟ سعید آگنجی، روزنامهنگار ساکن فنلاند که منتشرکننده مصاحبه ظریف بود، مدعی شده که این فایل از طریق نزدیکان محمود احمدینژاد به دستش رسیده است. پیش از این کانالهای نزدیک به محمود احمدینژاد خبر داده بودند که مخاطبان تا قبل از انتخابات منتظر یک بمب خبری باشند. عزت ا... یوسفیان ملا نماینده پیشین مجلس هم میگوید: علی لاریجانی اصرار دارد، فرد یا جمعی که نامه رد صلاحیتش را منتشر کرده بودند مشخص شود چرا که او هرگز راضی نبود خلاف قانون اتفاقی بیافتد. او گفت: ما که از اطرافیان او هستیم و کسانی که در دفترش کار میکنند، بینی و بینا... این نامه را ندیدند.
لاریجانی منتشر کرد؟
کسانی شاید باشند که لاریجانی را متهم به انتشار نامه میکنند تا سرنخ گم شود. روز سه شنبه ذبیحا... خداییان سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص انتشار نامه محرمانه شورای نگهبان در خصوص دلایل ردصلاحیت علی لاریجانی که آیا انتشار این نامه جرم محسوب نمیشود، گفت: «اسناد طبقهبندی شده به موجب قانون و همچنین آییننامه طرز نگهداری اسناد، افشای آنها جرم محسوب میشود. بنابراین اگر مشخص شود چه کسی اقدام به انتشار این نامه کرده است، قابل تعقیب خواهد بود اما در مورد این نامه اگر ثابت شود از ناحیه ایشان منتشر شده قابل تعقیب است. لازم است توسط ضابطان بررسی صورت بگیرد که این نامه محرمانه توسط چه کسی منتشر شده است و در صورت شناسایی شخص منتشرکننده قطعا قابل تعقیب خواهد بود.» طبیعی است که مخالفان لاریجانی در این روزها در بوق و کرنا کنند که انتشار نامه به خواست لاریجانی و توسط فردی بوده که سابقه این کار را داشته است چرا که در این صورت برخورد با منتشر کننده براحتی ممکن نیست. لاریجانی بارها بهویژه در مورد موضوعات مربوط به ردصلاحیتش نشان داد که اهل مدارا با اقداماتی نیست که خودش بر مدار قانون ارزیابی نمیکند و بهصورت آشکار به اعتراض میپردازد. پس این گمانه که از فرد یا گروهی برای انتشار نامه کمک خواسته باشد دور از ذهن تلقی میشود. از سوی دیگر پس از انتشار نامه بود که خبرآنلاین رسانه نزدیک به لاریجانی چنین نوشت: «نظر لاریجانی بر انتشار عمومی نامه خود نبوده و اگر چنین قصدی داشت آن را همانزمان در حساب کاربری رسمی خودش در شبکههای اجتماعی منتشر میکرد.»
تلاش برای حذف لاریجانی
گمانه دیگر درباره منبع منتشر کننده نامه ردصلاحیت لاریجانی به دلواپسان مربوط است. دلواپسانی که سالها مشی اعتدالی لاریجانی را سد راه خود برای رسیدن به قدرت میدانستند. این گروه در سال 91 سازماندهی شده بودند (و در ابتدا نهایتاً 20 نفر بودند و کم کم به تعداد آنها، تعداد زیادی از بیرون افزوده شد)، در حمایت از احمدینژاد شعارهای تندی سردادند و به سوی لاریجانی، کفش و مهر نماز پرتاب کردند! این دلواپسان رفتارهای لاریجانی را به نفع هدف خودارزیابی نمیکنند و مشخص است که قصد انگ زدن و حذف او را دارند. منتشرکننده خبر در خارج بهطور طبیعی ارتباطی با لاریجانی نداشته و درصدد بود پروژه حدف لاریجانی به او دیکته شده است چرا که اگر چنین نبود متوجه عواقب انتشار فایل مصاحبه ظریف بود و از تکرار آن درباره لاریجانی خودداری میکرد اما ظاهرا با همان هدف یعنی حذف لاریجانی چنین اقدامی را مرتکب شده و نامه به او رسیده ازسوی دلواپسان را منتشر کرده است. دلواپسان در خواب و رویا هستند چرا که انتشار مصاحبه ظریف نه تنها از محبوبیت او کم نکرد بلکه در نزد افکار عمومی بیش از گذشته به عنوان شخصیت صدیق و کاردان شناخته شد. رفتار لاریجانی هم نشان میدهد او در تمامی پیامها و کنشهای سیاسی بعد از اعلام ردصلاحیتش، کوچکترین تعرضی به جایگاه قانونی و مشروعیت «نهاد» شورای نگهبان نداشته اما بهطور مستمر، اصلاح «رویهها» و «عملکرد» اعضای آن را برای دفاع از انقلاب ضروری میدانسته است. لازم به یادآوری است که حلقه دلواپسان درباره لاریجانی گستردهتر شده است و به مجلس هم رسیده چنآنکه مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس در توئیتی در واکنش به نامه لاریجانی به شورای نگهبان در مورد رد صلاحیتش در انتخابات ریاستجمهوری نوشت: برای برخی قانون فصلالخطاب است، تا وقتی که در قدرت باشند. سخنگوی حاکمیت هستند و ۲۰ دقیقهای برجام تصویب میکنند اما تا نوبت به آنها میرسد، گارد اپوزسیون میگیرند. وی اظهار داشت: کجای نامه شورای نگهبان پاسخ چند صفحهای داشت؟ عدم رعایت اصل ساده زیستی یا اقامت فرزندان در کشورهای معاند؟» مشخص نیست کدام شخصیت بعد ظریف و لاریجانی هدف دلواپسان قرار میگیرد!
دیدگاه تان را بنویسید