«مثلثآنلاین» گزارش میدهد
گفتمان اصلی دولت رئیسی چیست؟
صرف وجود اختلافنظرها و نبود وحدت بر سر گفتمان دولت، حکایت از آن دارد که دولت رئیسی یا گفتمانی ندارد یا تا نتوانسته آن را فراگیر کند.
گروه سیاست مثلثآنلاین: سید ابراهیم رئیسی پیش از انتخابات سعی میکرد بر دو محور گسترش عدالت و مبارزه با فساد تأکید کند و به نوعی میکوشید گفتمان خود را حول این دو محور قرار دهد. حالا بعد از گذشت چندماه یک پرسش اساسی وجود دارد؛ اینکه آیا از مجموع عملکرد دولت تا اینجای کار و البته ترکیب کابینه و مواضع اتخاذی دولتیها این دو محور که شاکله اصلی یک گفتمان را ایجاد کنند، بیرون میآید یا خیر؟ و فراتر از این آیا کلا رئیسی و همراهانش بر اساس گفتمانی واحد حرکت میکنند یا نه؟ برای مثال میبینیم که دولت اکبر هاشمی رفسنجانی با محور توسعه اقتصادی و سازندگی پا به میدان گذاشت، سی محمد خاتمی با محور توسعه سیاسی و فرهنگی روی کار آمد، محمود احمدینژاد با شعار عدالت و حمایت از طبقات فرودست به پاستور رفت و حسن روحانی هم سیاست خارجی و تعامل با دنیا را سرلوحه کار خود قرار داد. فارغ از کیفیتسنجی عملکرد دولت هر یک از آنها اما به هر روی هر کدام از این رؤسای جمهور با مفاهیمی خود را به جامعه میشناساندند.
نگاههای متفاوتی به این موضوع وجود دارد؛ برخی دولت سیزدهم را دارای گفتمان میدانند و برخی نه. مثلا امیررضا واعظ آشتیانی به «نامهنیوز» میگوید: «بر اساس شعارهای و آنچه که گفتهاند و در رسانهها نیز توسط برخی مسئولان دولت و حتی خود آقای رئیسی گفته شده، میتوان گفت که پروژه دولت رئیسی رشد اقتصادی است».
یا محسن کوهکن که به سایت «خبر سراسری» میگوید: «آقای رئیسی چند بار صحبت کرده است که اساس کار بر اساس آمایش سرزمینی است که حرف درستی است و احساس بی عدالتی و تبعیض را می تواند از بین ببرد و توضیع منابع را نسبت به توانمندی هر منطقه واقعیتر کند».
برخلاف این نظرات عزتالله یوسفیان ملا درباره عملکرد دولت رئیسی باور دارد: « وقتی برنامهای در کار نباشد، برنامهها روزنگر میشود، حرفها شخصی میشود و دیگر دولت تصمیمگیرنده نیست بلکه سلایق افراد حکمفرما میشود... متأسفانه روسای جمهور در ایران وقتی نامزد میشوند حرفهایی میزنند که به وقت ریاست جمهوری قادر به انجامشان نیستند؛ مثلا آقای احمدینژاد خود را از جنس عدالت معرفی میکرد و میگفت فلانقدر یارانه میدهم اما در عمل مردم را فقیرتر کرد. فقط آقای هاشمی بود که به صورت مستند میتوان گفت پروژه سازندگیاش را پیش برد».
محمد مهاجری هم میگوید: « دولت آقای رئیسی گفتمان ندارد، حال آنکه همه دولت های گذشته گفتمان داشتند، البته اینکه توانستند گفتمان خودشان را به نتیجه برسانند موضوع بعدی است اما تاکنون از دولت سیزدهم هیچ گفتمانی مشاهده نکردیم».
به هر روی همین اختلافنظرها و نبود وحدت بر سر گفتمان دولت خود حکایت از آن دارد که دولت رئیسی یا گفتمانی ندارد یا اگر دارد تا اینجای کار نتوانسته آن را فراگیر کند.
دیدگاه تان را بنویسید