امیدواری روسیه از شرایط لازم برای احیای برجام
در حالی که معاون نماینده روسیه در سازمان ملل ابراز عقیده کرد که "اکنون شرایط لازم برای احیای دوباره توافق هستهای فراهم شده است"، مذاکرهکننده ارشد روس نیز گفت: پیشرفت غیرقابل انکاری در روند مذاکرات وین بهوجود آمده است.
"دیمیتری پولیانسکی" معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هستهای ایران را میتوان دوباره به اجرا گذاشت و اکنون شرایط لازم برای رسیدن به این هدف فراهم شده است.
وی شب گذشته (سهشنبه) در یک کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک در این باره توضیح داد: «من واقعاً معتقدم که ما میتوانیم به این موفقیت دست یابیم که توافق هستهای با ایران دوباره به اجرا گذاشته شود. در ابتدا ما منتظر بودیم تا دولت جدید جو بایدن شروع به کار کند که روندی طولانی بود و حدود 5 ماه بطول انجامید. سپس انتخابات ریاست جمهوری در ایران برگزار شد و لازم بود صبر کنیم تا دولت جدید در این کشور شکل گرفته و تیم مذاکره کنندگان مشخص گردد. ولی اکنون نمایندگان جمهوری اسلامی به جمع مذاکره کنندگان در وین پیوستهاند و مباحثات موضوعی و واقع بینانه جریان دارد.»
این دیپلمات روس با اشاره به کاملاً حرفهای عمل کردن تیم مذاکره کننده روسی در رایزنیهای وین تحت سرپرستی "میخائیل اولیانوف" نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین، تأکید کرد: «اکنون میتوان پیش بینی خوش بینانهای نسبت به نتیجه مذاکرات درباره احیای برجام داشت و به عقیده من، همه شرایط لازم برای موفقیت آمیز بودن این مذاکرات که مدتهاست همه منتظر آن بودند، فراهم شده است.»
میخائیل اولیانوف، مذاکره کننده ارشد روس نیز روز گذشته یادآور شده بود که "پیشرفت غیرقابل انکاری" در روند رایزنیهای وین بوجود آمده است. به گفته وی، طرفین ممکن است در اوایل ماه فوریه سال 2022 (بهمن-اسفند) به توافق برسند.
دیمیتری پولیانسکی در این کنفرانس مطبوعاتی همچنین در تفسیر حمله هواپیماهای اسرائیلی به بندر دریایی لاذقیه در سوریه نیز تأکید کرد، مقامات مسکو بر این عقیده هستند که انجام هر گونه حملاتی به خاک سوریه نمیتواند به تثبیت اوضاع در منطقه خاورمیانه کمکی کند.
معاون اول نماینده روسیه در سازمان ملل با اشاره به اینکه ضروری است تا تحقیقات دقیق در خصوص این ماجرا انجام شود، افزود: «ما بر این عقیده هستیم که چنین حملاتی که شاهد تکرار آن هستیم، نه کمکی به حل مشکلات در سوریه کرده و نه منجر به تثبیت اوضاع در کل منطقه خاورمیانه خواهد شد.»
این دیپلمات روس همچنین اعلام کرد که سازمان ملل به هیچ وجه در مباحثات روسیه و آمریکا درباره مسائل امنیتی در قاره اروپا مشارکت نخواهد داشت. پولیانسکی گفت: «تا آنجا که من میدانم، سازمان ملل تا این لحظه قصد ندارد در این مذاکرات مشارکت داشته باشد. این موضوع در وهله نخست به روابط دوجانبه روسیه و آمریکا مربوط میشود.»
وی با اشاره به اینکه طرف روسی منتظر شکل گیری ترکیب مذاکرات در چارچوب شورای روسیه-ناتو است، یادآور شد که پیشنهادات مطرح شده از سوی مسکو سازنده و دربر گیرنده منافع همه کشورهای منطقه است و دستیابی به توافق درباره تضمینهای امنیتی جهان را به جای امنتری تبدیل خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید