آمریکا مجبور به عقب نشینیشد | اعتراف رسمی آمریکا به پیشرفت مذاکرات
جهان نیوز | رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران گفت کشورش با توافق بدتر نسبت به برجام موافقت نخواهد کرد، زیرا ایران در این مدت، برنامه هستهای خود را گسترش داده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که مذاکرات طی هفتههای گذشته با پیشرفتهایی همراه بوده است.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همزمان با پایان دور هشتم مذاکرات وین، گفت که مذاکرات طی هفتههای گذشته با پیشرفتهایی همراه بوده است.
به گزارش ایلنا، وی گفت که در پایان دور هفتم که پیش از تعطیلات کریسمس به پایان رسیده بود، شاهد پیشرفت اندکی بودیم به صورتی که پس از سه هفته گفتوگو، اصول بنیادین مذاکرات تعیین شد و اکنون میخواهیم ببینیم آیا ایران در بررسی پیشنهادها به اندازه کافی جدیت داشته است یا خیر.
پرایس با تکرار ادعاهای ضدایرانی خود، این کشور را متهم کرد که ارادهای برای سرعت بخشیدن به مذاکرات ندارد و در گفتوگوها «آهسته» عمل میکند.
این مقام آمریکایی در ادامه مواضع بیاساس خود گفت که در خوشبینانهترین حالت، ایران در مذاکرات تأخیر ایجاد کرده و در عین حال روند برنامه هستهای خود را با سرعت بیشتری پیش میبرد. ما به وضوح اعلام کردهایم که این کار نتیجهای نخواهد داشت.
وی افزود که سرعت پیشرفت برنامه هستهای ایران به مراتب بیشتر از سرعت روند مذاکرات است.
در همین حال، رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران گفت کشورش با توافق بدتر نسبت به برجام موافقت نخواهد کرد، زیرا ایران در این مدت، برنامه هستهای خود را گسترش داده است.
به گزارش روزنامه کیهان، وی بیآنکه به نقش آمریکا در زیرپا گذاشتن برجام اشاره کند، گفت: تلاش برای احیای برجام، به معنای احیای جسدی بیجان است.
اکنون تهران در فعالیتهای منطقهای خود متخاصمتر و خشنتر شده است. شش دور اول دیپلماسی و مذاکره در بهار امسال، پیشرفت واقعی داشت.
اظهارات راب مالی در حالی است که کسانی مثل بایدن، بلینکن و مالی، یک سال قبل و پس از تشکیل دولت دموکرات ها مکررا ادعا می کردند دنبال توافقی قویتر، مستحکمتر و گستردهتر نسبت به برجام هستند تا بتوانند محدودیتهای برجامی ایران را دائمی و گستردهتر کنند و آن را به توانمندیهای موشکی و منطقهای ایران هم توسعه دهند. این ادبیات گستاخانه البته زمانی اوج گرفته بود که هنوز دولت روحانی سر کار بود وبرخی دولتمردان بر دیپلماسی التماسی و منفعلانه اصرار داشتند. تا جایی که با وجود استنکاف دولت بایدن از ارائه تضمین درباره عدم تکرار عهدشکنی و همچنین اصرار بر حفظ برخی تحریمها، روحانی مدعی بود توافق جدید معطل یک امضاست!
اما تغییر دولت در ایران در کنار پافشاری مجلس بر احقاق حقوق تضییع شده ملت و این که ایران دیگر معطل وقتکشی آمریکا نمیماند، موجب شده تا آمریکاییها ادبیات مبتذل و قلدر مآبانه را کنار بگذارند و حالا راب مالی بگوید توافقی بدتر از برجام را نمیپذیریم.
این عبارت، نشان دهنده منطق قوی و دست برتر ایران در مذاکرات است که آمریکا را با موفقیت برای لغو همه تحریم ها، راستی آزمایی، ارائه تضمین معتبر و جبران خسارت چند سال عهدشکنی، تحت فشار گذاشته و انجام این مطالبات را شرط دادن مجوز به آمریکا برای بازگشت به برجام می داند. در واقع، تیم مذاکره کننده اصرار دارد که اجرای ایران به توازن و تعادل برسد.
دیدگاه تان را بنویسید