حمله اسرائیل به ایران بدون حمایت امریکا ممکن نیست!
دیپلماسی ایرانی | در صورتی که گفت وگوهای هسته ای ایران به بن بست برسند تصویر جنگنده های اسرائیلی که در مورد نحوه هدف قرار دادن سایت های ایران آموزش می بینند به طور قطع پیام آشکاری برای هیأت حاکمه تهران به شمار می آیند. پیامی که نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل مدت هاست سعی دارد به واشنگتن برساند: زیرا بدون حمایت آمریکا فرضیه یک حمله قاطع به نظر بعید می رسد.
ایران و اسرائیل همچنان در جنگی اعلام نشده به نقش آفرینی می پردازند. جنگی تعریف نشده، مبهم و با روش های غیرمتعارفی که در عرصه های مختلف دریایی، سایبری، قتل ها و ترورهای هدفمند و حملات برق آسا انجام می شود. در حالی که اسرائیل سعی دارد جمهوری اسلامی را مورد محاصره قرار دهد تا دست از جاه طلبی های منطقه ای و نیز برنامه هسته ای اش بردارد، ایران سعی می کند دیوار را در هم بشکند و به تمامی متحدان خاور نزدیکش دست بیابد. همه اینها در سناریوهای مختلفی از جمله درگیری رودررو انجام می شود یا ممکن است انجام شود.
برای ایران صحبت از جنگی است که در عرصه نظامی و به ویژه در عرصه سیاسی قابل پیروزی نیست. سرپا نگه داشتن جنگی در مقیاس وسیع اما به شدت پائین مانند جنگ جاری هم در عرصه اقتصادی و هم در سطح دیپلماتیک دشوار است. لیکن یک جنگ مستقیم بر پایه استفاده از نیروهای نظامی در سناریوهای مختلف به معنای یک انزوای سیاسی بیشتر است که ممکن است منجر به یک محکومیت گسترده به سبب برنامه موشک های بالستیک و توانایی های هسته ای شود. هیچکس به اسرائیل پشت نخواهد کرد و این امر ممکن است آتشی را شعله ور کند که اول از همه ایران را هدف قرار می دهد.
چنانچه ایران می خواهد در جبهه های مختلف و با شدت های گوناگون و به صورت نامتقارن بجنگد از سوی فرماندهان اسرائیل فرضیه های کاملاً متفاوتی دریافت می شود. هدف دولت یهود اعمال فشار بر ایران در حدی است که دست از برنامه اتمی اش بکشد. به همین علت این کشور بارها از فرضیه حملات هدفمندی که به بلندپروازی های هسته ای ایران خاتمه بخشند هراسیده است.
در مقاله اخیر نیویورک تایمز آمده است که جناح های مختلف نیروهای دفاعی اسرائیل از یک حمله هدفمند و در مقیاس وسیع اطمینان ندارند. هیچ یک از کارشناسان توانمندی نیروهای دفاعی اسرائیل را زیر سوال نمی برند لیکن بسیاری در خصوص امکان انجام موجی از حملات را در یک سرزمین گسترده و کاملاً حفاظت شده مانند ایران تردید دارند. رسانه ها فاش ساختند که نیروهای اسرائیلی در یک مانور آموزشی در دریای مدیترانه به کار گرفته خواهند شد که بر پایه فواصل موجود میان پایگاه های اسرائیل و ایران استوار است.
در صورتی که گفت وگوهای هسته ای ایران به بن بست برسند تصویر جنگنده های اسرائیلی که در مورد نحوه هدف قرار دادن سایت های ایران آموزش می بینند به طور قطع پیام آشکاری برای هیأت حاکمه تهران به شمار می آیند. پیامی که نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل مدت هاست سعی دارد به واشنگتن برساند: زیرا بدون حمایت آمریکا فرضیه یک حمله قاطع به نظر بعید می رسد.
دیدگاه تان را بنویسید