آمریکا: گفتوگوهای مستقیم در گرو تصمیم ایران
ایرنا | سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درخواست واشنگتن برای دیدار و مذاکره مستقیم را بدون اشاره به آمادگی کشورش برای عمل به تعهدات همچنان تکرار کرد و اظهار داشت معتقدیم تعامل و دیپلماسی مستقیم موثرتر است.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر پنجشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران با تکرار ادعاهای واشنگتن درباره برنامه صلح آمیز هسته ای ایران افزود که به دو دلیل در مذاکرات غیر مستقیم در وین حضور داریم؛ معتقدیم در این زمان، بازگشت متقابل به برجام همچنان بهترین روش برای بازگرداندن محدودیت های دائمی و قابل تایید و راستی آزمایی بر برنامه هسته ای ایران است.
این مقام وزارت خارجه در تداوم بکارگیری تاکتیک تعیین ضرب الاجل برای فشار بر ایران در میز مذاکره مدعی شد معتقدیم بازگشت متقابل به پایبندی همچنان امکان پذیر است و پنجره فرصت همچنان باز است اما این پنجره درحال بسته شدن است و فرصت کمتر و کمتر می شود.
ند پرایس در تداوم سیاست هراس واشنگتن از پیشرفت های برنامه هسته ای صلح آمیز ایران در چارچوب برجام تصریح کرد پیشرفت هایی بدست آمده است اما اگر بخواهیم به نتیجه برسیم این پیشرفت باید سریع تر از پیشرفت ها در برنامه هسته ای ایران باشد. بنابراین ما باید چیزی بیشتر از پیشرفت کم و با سرعت بیشتر را شاهد باشیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت معتقدیم تعامل و دیپلماسی مستقیم موثرتر و سریع تر است و از بروز سوء تفاهم جلوگیری می کند. ایران هنوز با گفت و گوهای مستقیم موافقت نکرده است اما معتقدیم گفت و گوها باید مستقیم باشند و همچنان آماده دیدار مستقیم با ایران هستیم.
ند پرایس ادامه داد در مورد برجام، تعامل مستقیم می تواند به تسریع پیشرفتی که شاهد آن هستیم، کمک کند.
پیش از این نیز، سخنگوی وزرات خارجه آمریکا بدون اشاره به آمادگی کشورش برای عمل تعهدات به منظور بازگشت به برجام، موضوع آماده بودن برای مذاکره مستقیم با ایران را اعلام کرده بود.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روزهای دوشنبه و سه شنبه این هفته نیز افزود که از همان آغاز مذاکرات آماده مذاکره مستقیم با ایران به همراه متحدان و شرکای خود بوده ایم و معتقدیم تعامل مستقیم با ایران در مورد برجام و سایر مسایل مفیدتر خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری آکسیوس، برت مک گرک هماهنگ کننده امور خاورمیانه کاخ سفید گفت که ایران و آمریکا در آستانه یک توافق احتمالی برای بازگشت به برجام هستند.
این مقام کاخ سفید برغم خوشبینی نسبت به مذاکرات مدعی شد که واشنگتن آماده این احتمال است که مذاکرات بدون دستیابی به یک توافق شکست بخورد.
به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان روز پنجشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: تاریخ، تجربه و رفتارشناسی آمریکا نشان داده است که به سیاستمداران و حاکمان آمریکا نمی توان اعتماد کرد.
وی در ادامه تاکید کرد: برای ما ملاک هرگونه قضاوتی، مشاهده رفتار عملی آمریکا خواهد بود. در موضوع لغو تحریم ها نیز باید منافع کامل ایران محقق شود و بر روی زمین اتفاق ملموسی رخ دهد.
آیت الله ابراهیم رئیسی رئیسجمهوری اسلامی ایران نیز سه شنبه شب با اشاره به درخواستهای مکرر آمریکا برای مذاکره مستقیم گفت: تاکنون با آمریکاییها مذاکره نکردیم اما اگر طرفها آماده لغو تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران باشند، امکان توافق وجود دارد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران نیز روز دوشنبه درباره مذاکره مستقیم ایران و آمریکا گفت: آمریکاییهای دائما درخواست مذاکره مستقیم را مطرح میکنند اما ما هنوز در جمعبندیهای خود به این نقطه نرسیدهایم.
امیرعبداللهیان عصر دوشنبه در حاشیه همایش ملی ایران و همسایگان در جمع خبرنگاران درباره مذاکره مستقیم ایران و آمریکا گفت: آمریکاییها دائما درخواست مذاکره مستقیم را مطرح میکنند اما ما هنوز در جمعبندیهای خود به این نقطه نرسیدهایم.
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها از ششم دی ۱۴۰۰ آغاز شده و مذاکرهکنندگان این روزها سرگرم تبدیل ایدهها به کلمات و جملات هستند. راستی آزمایی لغو تحریمها و ارائه تضمینهایی که ایران بر آن تاکید دارد، دو موضوع مهم در روند مذاکرات وین است.
گفتوگوها به اذعان هیاتهای مذاکره کننده پیشرفتهایی کرده و رسیدن به یک توافق خوب به تصمیمات خاص سیاسی واشنگتن درباره مسائل باقیمانده و رفع تحریمها، بستگی دارد.
دیدگاه تان را بنویسید