حقوق معلمان| حقوق معلمان 1401
حقوق معلمان افزایش پیدا کرد| خبر خوش برای حقوق معلمان در سال 1401
حقوق معلمان افزایش پیدا کرد. طبق قانون رتبه بندی معلمان، آن دسته از کارکنان آموزش و پرورش که در حکم کارگزینی شان معلم درج شده، این لایحه شامل شان می گردد.
حقوق معلمان در سال 1401 افزایش پیدا میکند. خبر افزایش حقوق معلمان در روزهای پایانی سال، موجب خوشحالی آنها شد. افزایش حقوق معلمان با توجه به رتبهای که آنها دارند، انجام میگیرد. چندین عامل هستند که بر روی افزایش حقوق معلمان تاثیر میگذارد. در ادامه به بررسی جزئیات افزایش حقوق معلمان خواهیم پرداخت.
سخنگوی شورای نگهبان خبر از تایید لایحه نظام رتبهبندی معلمان داد.با تأیید شورای نگهبان مطالبه ۱۰ ساله فرهنگیان در زمینه اجرای لایحه رتبه بندی معلمان محقق و بالاخره این لایحه تبدیل به قانون شد.
افزایش حقوق معلمان بر اساس رتبه بندی
طبق قانون رتبه بندی معلمان، آن دسته از کارکنان آموزش و پرورش که در حکم کارگزینی شان معلم درج شده، این لایحه شامل شان می گردد.تغییراتی در این قانون صورت گرفته و بر اساس آن، آموزشیار معلم» ۴۵ درصد، دومین رتبه «مربی معلم» ۵۵ درصد، سومین رتبه «استادیار» معلم ۶۵ درصد، چهارمین رتبه «دانشیار معلم» ۷۵ درصد افزایش دارد.
حقوق کدام گروه از فرهنگیان دو برابر می شود؟
پنجمین رتبه «استاد معلم» ۹۰ درصد افزایش حقوق را خواهند داشت که این افزایش در سه شاخصه حق شغل، حق شاغل و فوق العاده شغل فرهنگیان در رتبه بندی لحاظ میشود. ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای رتبهبندی معلمان در سال ۱۴۰۱ و نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تعیین شده است.
نحوه گروه بندی معلمان چگونه است؟
همچنین طبق اصلاحات رتبهبندی معلمان، معلمان براساس شایستگیهای عمومی، تخصصی و حرفهای و تجربه خود در رتبههای پنجگانه به ترتیب: آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم قرار میگیرند؛ کارکنان کادر اداری وزارت آموزش و پرورش که برای خدمت معلمی استخدام شدهاند نیز مشمول این قانون می شوند.
کسب رتبههای بالاتر مستلزم حداقل ۵ سال خدمت در هر یک از رتبهها و کسب سایر شرایط لازم تعیین شده در آییننامه اجرائی این قانون خواهد بود.
فرهنگیان بازنشسته شامل رتبه بندی می شوند؟
طبق اصلاحات رتبهبندی معلمان، فوقالعاده رتبهبندی از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ اعمال میشود؛ معلمان بازنشسته قبل از این تاریخ، مشمول این قانون نمیشوند همچنین به گفته سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس، اعتبار اجرای رتبهبندی معلمان در سال ۱۴۰۰ در بودجه ۱۴۰۱ لحاظ شد.
همچنین حداقل سابقه خدمت معلمی برای کسب رتبههای دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب(۱۵) و(۲۱) سال است و ارفاقات مذکور در تبصرههای (۱) و (۲) این ماده، از این مدت کسر میشود.
ویداد۲۴ لایحه رتبه بندی معلمان که از مطالبات به حق فرهنگیان است، اولین بار در دولت دهم و به دنبال تصویب سند تحول بنیادین مطرح شد ولی از آن زمان به دلایل مختلفی از جمله «عدم اختصاص بودجه در لایحه بودجه» یا «عدم تدوین لایحه متناسب با توان اجرایی دولت» اجرای آن به تعویق میافتاد.
اما مجلس یازدهم لایحه رتبه بندی را در اواخر کار دولت دوازدهم تحویل و کلیات آن را به تصویب رساند تا دولت سیزدهم مکلف به اجرای آن باشد. بر این اساس ساعتها کار کارشناسی در کمیسیون تخصصی آموزش ، تحقیقات و فناوری مجلس صورت گرفت و جلسات متعددی به ریاست دکتر قالیباف برای اجرای هرچه بهتر و سریعتر این لایحه به نفع معلمان برگزار شد.
رییس مجلس بارها بر ضرورت تصویب لایحه رتبه بندی معلمان تأکید و در همین رابطه تصریح کرد: هدف ما از رتبه بندی این بود که منزلت و جایگاه معلمان را در جامعه اسلامی و در آموزش و پرورش ارتقا بدهیم.
دفتر ارتباطات مردمی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، وی ضمن تشکر و قدردانی از رئیس مجلس شورای اسلامی برای همراهی و یاری اعضای کمیسیون آموزش اظهار کرد: امیدوارم این مهم باعث افزایش کیفیت در آموزش و پرورش و تحول در این وزارت خانه شود.
نمایندگان اجرای این لایحه مهم را از نیمه سال ۱۴۰۰ تعیین کردند که با پیش بینی بودجه آن در لایحه بودجه ۱۴۰۱ و پیگیریهای فراوان، مسئله بار مالی ناشی از این لایحه حل و فصل شد و این لایحه به تأیید شورای نگهبان رسید.
نمایندگان مجلس تصویب کردند که حقوق بازنشستگان، وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرائی، ۱۰ درصد افزایش یابد.
بر اساس این مصوبه، حقوق بازنشستگان، وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرائی، ده درصد(۱۰%) افزایش می یابد به نحوی که پس از اعمال این افزایش، حکم حقوق بازنشستگان، وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی مذکور، متناسب با سنوات خدمت قابل قبول، نباید از پنجاه میلیون (۵۰,۰۰۰,۰۰۰)ریال کمتر باشد.
دیدگاه تان را بنویسید