جنگ در آسمان خاورمیانه | صهیونیستها و کشورهای عربی علیه ایران
دیپلماسی ایرانی | ولید فارس می نویسد: تا کنون آمریکا، کشورهای عربی و اسرائیل را زیر فشار قرار داده تا از حمله به اهدافی در داخل ایران در واکنش به حملات موشکی سپاه پاسداران در منطقه خودداری کنند ولی اگر شهرهای کشورهای عربی و اسرائیل هدف قرار گیرند، این فشار برداشته خواهد شد.
انتشار این مطلب به معنای تایید آن از سوی مثلثآنلاین نیست و صرفاً برای آگاهی خوانندگان منتشر شده است.
تهران تا کنون از نیروی هوایی خود برای مقابله با حملات ائتلاف عربی به مواضع گروه های مسلح حوثی در یمن و حملات اسرائیل به مواضع مرتبط با ایران در سوریه و احیانا لبنان و حملات آمریکا به مواضع گروه های نظامی وابسته به ایران در عراق استفاده نکرده است. زیرا نیروی هوایی ایران توانایی دستیابی به پیروزی را در برابر نیروی هوایی هیچ یک از سه طرفی که در بالا ذکر شد ندارد.
صرف نظر از کیفیت هواپیماها و آموزش خلبانان و تجربه آنها، تعداد هواپیماهای نظامی هر یک از سه کشور مصر و عربستان و اسرائیل به تنهایی بیشتر از مجموع هواپیماهای نظامی ایران و سوریه است. به همین علت است که مقامات ایرانی هواپیماهای خود را در هیچ نبردی خارج از مرزهای ایران مشارکت نداده اند.
در صورتی که توافق هسته ای در وین امضا شود، دولت آمریکا به ریاست جو بایدن از تنش نظامی در برابر ایران خواهد کاست تا این توافق با مشکل مواجه نشود. به این ترتیب ایرانی ها فرصتی به دست خواهند آورد تا تحرکات نظامی خود را در منطقه گسترش دهند و بر حضور میدانی خود در عراق و سوریه و لبنان بیفزایند و از نظر راهبردی به اسرائیل و اردن و عربستان و کویت نزدیک شوند. اسرائیل احتمالا آغازگر حملات فشرده علیه ایران خواهد بود و ایران احتمالا حزب الله را در مقابله با اسرائیل مشارکت خواهد داد و اسرائیل نیز برتری هوایی خود را از عراق تا ساحل مدیترانه گسترش خواهد داد و نیروهای ایرانی و متحدانشان را در این مناطق هدف قرار خواهد گرفت.
در صورتی که حملات موشکی حوثی ها به عمق خاک عربستان و امارات به درخواست ایران و برای نابودی یا تضعیف اقتصاد این دو کشور ادامه پیدا کند، احتمالا ائتلاف عربی راهبرد خود را در پاسخ به این حملات تغییر خواهد داد. استفاده ایران از گروه های مسلح، به ائتلاف عربی حق خواهد داد شبه نظامیان مرتبط با ایران و حتی نیروهای ایرانی را که به سمت عربستان و کویت و اردن پیشروی می کنند هدف قرار دهد. به این ترتیب فرصتی برای نیروی هوایی ائتلاف عربی فراهم خواهد شد تا منطقه پرواز ممنوع در مناطق جنوبی عراق و سوریه ایجاد کند و گروه های مسلح وابسته به ایران را در این مناطق هدف قرار دهد. در این سناریو، اسرائیل و ائتلاف عربی به طور مشترک کنترل آسمان بین مرزهای ایران تا مدیترانه را به استثناء منطقه تحت سیطره روسیه در شمال غرب به دست خواهند گرفت و به این ترتیب حضور میدانی و سامانه های موشکی ایران در عراق و سوریه و لبنان و همچنین یمن زیر نظر نیروی هوایی اسرائیل و ائتلاف عربی قرار خواهد داشت بدون آن که نیروی هوایی ایران توانایی دفاع از آنها را داشته باشد.
در صورتی که رویارویی ها در منطقه بین محور ایران از یک سو و ائتلاف عربی و اسرائیل از سوی دیگر تشدید شود، احتمالا جنگ به آسمان ایران کشیده خواهد شد. تا کنون آمریکا، کشورهای عربی و اسرائیل را زیر فشار قرار داده تا از حمله به اهدافی در داخل ایران در واکنش به حملات موشکی سپاه پاسداران در منطقه خودداری کنند ولی اگر شهرهای کشورهای عربی و اسرائیل هدف قرار گیرند، این فشار برداشته خواهد شد. اکنون به چنین شرایطی نزدیک شده ایم چرا که موشک های ساخت ایران، ریاض و ابوظبی و اربیل را هدف قرار می دهند و سامانه های موشکی ایران به مرزهای اسرائیل نزدیک شده اند و شهرهای آن را نشانه رفته اند. این معادله هر لحظه ممکن است شکسته شود و نیروی هوایی کشورهای عربی و اسرائیل حمله ای همه جانبه را علیه گروه های مسلح مورد حمایت ایران در مشرق عربی و یمن آغاز کنند و در صورتی که ایران کشورهای متحد آمریکا را هدف قرار دهد، در آسمان ایران چنان طوفانی به پا خواهد شد که در زمان جنگ ایران با عراق هم سابقه نداشته است.
دیدگاه تان را بنویسید