وزیر برق عراق وارد تهران شد
دل کریم» وزیر برق عراق در راس هیاتی وزارتخانه ای لحظاتی پیش راهی ایران شد تا درباره موضوع تزریق گاز به نیروگاه های عراقی و «پرداخت بدهی ها» به بخش برق و نفت ایران بحث و گفت و گو کند.
دل کریم» وزیر برق عراق در راس هیاتی وزارتخانه ای لحظاتی پیش راهی ایران شد تا درباره موضوع تزریق گاز به نیروگاه های عراقی و «پرداخت بدهی ها» به بخش برق و نفت ایران بحث و گفت و گو کند.
وزارت برق عراق امروز (سه شنبه) با صدور بیانیهای اضافه کرد «عادل کریم» در راس هیاتی از وزراتخانههای انرژی عراق برای دیدار با وزیران نیرو و نفت ایران به تهران سفر کرد.
این وزارتخانه افزود: هیات عراقی در جریان سفر به تهران درباره مسائل مربوط به از سرگیری واردات گاز از ایران و پرداخت بدهی با وزارتخانههای نیرو و نفت ایران گفت و گو میکنند.
در این بیانیه آمده است که وزیر برق عراق با طرف ایرانی جلسات متعددی را برای بررسی موضوع از سرگیری واردات گاز از ایران، پرداخت بدهی و لزوم رعایت مفاد قراردادها و توافقات امضا شده بین دو طرف برگزار خواهد کرد.
وزیر برق عراق پیشتر در ۳۰ فروردین امسال در گفت و گویی که خبرگزاری ناس این کشور منتشر کرد گفت: تمام پولی که قرار است به طرف ایرانی بابت واردات گاز پرداخت شود در بانک «TBI» (بانک تجارت عراق) نگهداری و ذخیره شده است.
«عادل کریم» اظهار داشت: این کشور در سال ۲۰۲۰ هیچ پولی به طرف ایرانی که حدود یک میلیارد و ۷۵۰ هزار دلار است، پرداخت نکرده است و تمام پولی که قرار است به طرف ایرانی پرداخت شود در بانک «TBI» ذخیره شده است.
عراق از یک مشکل بزرگ در تامین برق رنج میبرد و برق در بسیاری از شهرهای عراق به ویژه در تابستان که دمای هوا به ۵۰ درجه میرسد بصورت شبه دائمی قطع میشود.
پیشتر در اوایل اسفند ماه گذشته، وزیران نفت ایران و عراق درباره افزایش صادرات گاز ایران به عراق و «پرداخت بدهی گاز عراق به ایران» مذاکره کردند.
جواد اوجی وزیر نفت ایران در حاشیه نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) در دوحه با احسان عبدالجبار، همتای عراقی خود دیدار و درباره گسترش همکاری دو کشور در بخش انرژی مذاکره کردند.
همچنین سخنگوی وزارت برق عراق در اواسط اسفند ماه گذشته از سفر سه وزیر در راس سه هیات عراقی به تهران با هدف ازسرگیری تزریق گاز و تامین شبکه انرژی عراق خبر داده بود.
«احمد موسی» در گفت و گوی تلویزیونی با اعلام این خبر تصریح کرد: گازرسانی همچنان پایین است و وضعیت مفروض این است که ایران، روزانه بیش از ۴۵ میلیون متر مکعب گاز به عراق برساند و در حال حاضر (حدود یک ماه پیش) فقط ۸ میلیون متر مکعب به عراق میرسد. ما آمادگی افزودن ۸ هزار مگاوات برق به شبکه ملی را داریم به شرط اینکه، سوخت لازم (گاز برای نیروگاههای تولید برق) برسد.
عراق، سالانه به ۳۵ هزار مگاوات برق نیاز دارد این در حالی است که هر سال یک هزار و ۵۰۰ مگاوات نیز به این احتیاج افزوده میشود. عراق، امسال ۴ هزار مگاوات به ظرفیت تولید خود خواهد افزود. همچنین قراردادهایی برای تولید ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات از طریق انرژی خورشیدی امضا کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید