یک ماجرا و ۹ تفاوت رئیسی با روحانی
رئیسی قبل از شروع به اصلاح اقتصادی به طور مستقیم با مردم صحبت کرد. قبل از او هم وزرای دولت و معاون اول رئیس جمهور با مردم صحبت کردند و ضمن تشریح شرایط اطمینان لازم را به مردم دادند. هنوز هم دولت برای اقناع و تبیین چرایی این جراحی اقتصادی برای مردم اصرار دارد.
حسین خان بابازاده: عادلانه و مردمی سازی ارز ترجیحی 4200 تومانی که چند روزی است توسط دولت سیزدهم کلید خورده، ناخواسته با آخرین اصلاحات اقتصادی یعنی گرانی بنزین در دولت روحانی مقایسه می شود و نکات قابل توجهی را از تفاوت رفتار ۲ دولت و ۲ رئیس جمهور به ذهن متبادر می کند:
یک: رئیسی قبل از شروع به اصلاح اقتصادی به طور مستقیم با مردم صحبت کرد. قبل از او هم وزرای دولت و معاون اول رئیس جمهور با مردم صحبت کردند و ضمن تشریح شرایط اطمینان لازم را به مردم دادند. هنوز هم دولت برای اقناع و تبیین چرایی این جراحی اقتصادی برای مردم اصرار دارد. اما روحانی بدون هیچگونه اطلاع و صحبتی با مردم، نرخ بنزین را یک شبه به صورت شوک آوری سه برابر کرد.
دو: رئیسی قبل از آغاز اصلاحات مبالغ کمک معیشتی دوماه را برای مردم واریز کرد؛ روحانی بعد از آغاز اصلاحات تازه خبر از برنامه واریزی دولت و توضیح در این باره داد.
سه: روحانی بعد از چند روز در تلویزیون ظاهر شد و با خنده گفت من بی خبر بودم و صبح جمعه فهمیدم! رئیسی صبح جمعه به میدان توزیع مرغ و فروشگاه زنجیره ای و پس از آن به جلسه ستاد تنظیم بازار رفت.
چهار: اصلاحات رئیسی هرچند مهم، اثرگذار و فراگیر در معیشت مردم است اما نهایتا درباره چند قلم کالا یعنی مرغ، تخم مرغ، لبنیات و روغن است و بر بسیاری کالاها موثر نخواهد بود. فاجعه مدیریتی روحانی آنجا بود که آن نوع بی مسئولیتی را درباره اصلاح قیمت بنزین به عنوان اصلی ترین و موثرترین مولفه اقتصادی یعنی گرانی سوخت انجام داد.
پنج: رئیسی اصلاحات را در ماه های ابتدایی دولتش انجام داد که بسیاری به او گفتند نگران محبوبیت خود باشد. روحانی این کار را در دو سال مانده به پایان هشت سال دولتش انجام داد.
شش: مجموع روند قابل تقدیر دولت کنونی باعث شد به غیر از چند تجمع پراکنده (به دلیل عدم همراهی مردم) واقعه دیگری رخ ندهد. اما در آبان 98 عصبانیت مردم از اقدامات دولت باعث میدان داری اراذل و اوباش، سارقین، منافقین و ضدانقلاب شد و خسارات سنگینی به کشور تحمیل شد.
اما سه نکته دیگر هم می توان گفت:
یک: مجموع رفتار رئیسی در 9 ماه گذشته باعث شده که اعتماد از دست رفته مردم به دولت در زمان روحانی در حال احیاء باشد. خصوصا آنکه بر خلاف بی کفایتی دولت روحانی در مدیریت کرونا، رئیسی نشان داد در شعار حفاظت از جان مردم جدی و موفق عمل کرده است؛ تلفات کرونایی بیش از 700 نفر در پایان دولت کرونا امروز تک رقمی شده است.
دو: خواسته یا ناخواسته اشرافیت برخی دولتمردان روحانی و به ویژه شخص رئیس جمهور افکار عمومی را آزار میداد این در حالی است که ساده زیستی مسئولان دولت سیزدهم باعث می شود مردم همراهی بیشتری داشته باشند.
سه: رئیسی وارث شرایطی شد که روحانی به کشور تحمیل کرد اما روحانی با شرایطی دست و پنجه نرم می کرد که خودش بانی آن نحوه مدیریت و کم کاری ها بود.
دیدگاه تان را بنویسید