سهام عدالت | سود سهام عدالت | ارزش سهام عدالت
خبر خوش برای جاماندگان سهام عدالت | پرداخت سهام عدالت به این افراد بدون ثبت نام
رئیس سازمان خصوصی سازی از شناسایی جاماندگان سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی خبر داد و افزود: نیاز نیست افراد برای ثبتنام به جایی مراجعه کرده یا حتی یک ریال پرداخت کنند.
سود سهام عدالت واریز می شود. سود سهام عدالت رقم مناسبی است. سود سهام عدالت برای سهامداران حائز اهمیت است. سود سهام عدالت هر ساله پرداخت می شود. جزئیات جدید واریز سود سهام عدالت را بخوانید.
خبر مهم برای جاماندگان سهام عدالت
رئیس سازمان خصوصی سازی از شناسایی جاماندگان سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی خبر داد و افزود: نیاز نیست افراد برای ثبتنام به جایی مراجعه کرده یا حتی یک ریال پرداخت کنند.
حسین قربانزاده با بیان اینکه انتهای بند الف تبصره دو قانون بودجه به اختصاص سهام عدالت به مشمولان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و سایر افراد واجد شرایط اشاره دارد، اظهار کرد: در این راستا شناسایی افراد جامانده نیز از افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی آغاز و در این راستا چند جلسه برگزار شده است، زیرا برخی بانکهای اطلاعاتی کامل نبوده و برخی نیاز به اصلاح داشتهاند.
شناسایی بیش از سه میلیون جامانده در مرحله اول
وی از مشخص شدن تعداد جاماندگان خبر داد و افزود: در آخرین جلسه ای که هفته گذشته با رئیس سازمان بهزیستی، معاون وزیر رفاه و مسئولان کمیته امداد برگزار شد تعداد جاماندگان تحت پوشش این دو نهاد مشخص شدند. بر این اساس این افراد در مجموع حدود سه میلیون و ۳۳۷ هزار و ۷۰۰ نفر هستند که حدود دو میلیون و ۲۵ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی و حدود یک میلیون و ۳۰۰ نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند.
رئیس سازمان خصوصی سازی درمورد پرتفوی افرادی که به عنوان مشمول شناخته شده اند نیز گفت: تا دو هفته اینده پرتفو این افراد مشخص می شود. درواقع کیفیت پرتفو، نوع سهام، میزان سهام هر فرد و روش انتقال مشخص شده و در تیرماه اطلاع رسانی کامل می شود. تفاوتی که پرتفوی این افراد با پرتفوی مشمولانی که سال ۱۳۸۴ انتخاب شدند در این است که درحال حاضر سهام دولت بسیار محدود شده و ابتکار عملی که در ان زمان وجود داشته وجود ندارد. از طرف دیگر دولت تکالیف دیگری در بند الف تبصره دو یا بند ی که رد دیون است و... دارد و تابلوی بورسی سهام دولت کفاف این تکالیف را نمیدهد. باید اولویت سنجی صورت بگیرد که درحال انجام است.
قربانزاده با تاکید بر اینکه افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی لازم نیست برای ثبت نام به جایی مراجعه کنند، توضیح داد: افراد باید توجه داشته باشند که اصلا ثبت نامی وجود ندارد زیرا هویت افراد مشخص و در بانک اطلاعات موجود است. این افراد نباید حتی یک ریال پرداخت کنند. اگر پیامکی ارسال می شود که لینک ثبت نام دارد قطعا کلاه برداری است و ربطی به دولت و وزارت اقتصاد و سازنمان خصوصی سازی ندارد.
ادامه روند شناسایی جاماندگان سهام عدالت
وی در ادامه درمورد سایر افراد واجد شرایط نیز گفت: درمورد تعیین سایر افراد واجد شرایط نیز جلسات مجزا درحال برگزاری است. مطابق تبصره ۳ ماده ۳۴ اجرای سیاست های اصل ۴۴ باید با همکاری وزارت رفاه و طبق سازو کاری که پایگاه رفاهی ایرانیان دارد، افراد واجد شرایط بر اساس دهک بندی شناسایی شوند. بر این اساس مرحله بعد دو دهک ابتدایی هستند که باید تا پایان سال سهام عدالت به ان ها تخصیص پیدا کند. این موضوع نیاز به جلسات بیشتری دارد که ممکن است تا چند ماه اینده زمان ببرد.
بر اساس این گزارش درحال حاضر حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت وجود دارد که شناسایی این افراد در سال های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ صورت گرفته است. طی این سال ها برخی افراد که در دهک های پایین قرار دارند به اینکه مشمول سهام عدالت نیستند اعتراض داشته اند که طبق قانون بودجه سال جاری وضعیت این افراد باید مشخص شده و چنانچه باید مشمول شوند، به آن ها سهام اختصاص یابد.
رییس سازمان خصوصیسازی با تاکید بر اینکه از تیر ماه ۱۴۰۱ فرآیند تخصیص سهام عدالت آغاز میشود، گفت: تعداد سه میلیون و ۳۶۳ هزار و ۷۰۰ نفر از افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، سهام عدالت ندارند که باید سهام به آنها تعلق بگیرد.
بعد از آزادسازی سهام عدالت، تعیین تکلیف جاماندگان این سهام مورد پیگیری جدی مسوولان قرار گرفت و طی دو سال گذشته وعدههای زیادی در راستای زمان اجرایی شدن تخصیص سهام عدالت به جاماندگان این سهام اعلام شده بود.
برگزاری منظم جلسات ۲ وزارتخانه برای تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت
در اواخر اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ بود که رییس سازمان خصوصیسازی درباره جاماندگان سهام عدالت اعلام کرد: بند«الف» قانون بودجه، دولت را مکلف کرده تا به افراد تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و افراد واجد شرایط مطابق اجرای قانون اصل ۴۴ قانون اساسی، سهام عدالت تعلق بگیرد.
حسین قربان زاده ادامه داد: قانون اصل ۴۴ قانون اساسی، سازوکاری را پیشبینی کرده که وزارت اقتصاد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری هم افرادی که دارای شرایط دریافت سهام عدالت هستند، تعیین شوند و اصرار ما این است تا ضمن برگزاری جلسات تا پایان خردادماه مشخص شود که چه برنامهای برای جاماندگان سهام عدالت در دستور کار است.
وی اظهار کرد: ابتدا قرار بود مبنای اختصاص سهام عدالت به جاماندگان پرداخت سهام عدالت به ۲ دهک اول و ۴ دهک دیگر باشد.
آغاز تخصیص سهام عدالت به جاماندگان از تیر ماه
به دنبال اعلام چنین خبری و نیز تداوم پیگیریها برای سرعت بخشی به تخصیص سهام جاماندگان سهام عدالت، دقایقی قبل حسین قربان زاده رییس سازمان خصوصی سازی از تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت خبر داد و گفت: بعد از پیگیریهای انجام شده برای تشخیص واجدان سهام عدالت، مشخص شد که یک میلیون و ۳۳۷ هزار و ۸۷۵ نفر از کمیته امداد و ۲ میلیون و ۲۵ هزار و ۸۲۵ نفر از سازمان بهزیستی جزو واجدان دریافت سهام عدالت هستند که تاکنون از دریافت این سهام غافل ماندهاند.
وی ادامه داد: در مجموع از این دو نهاد حمایتی، تعداد سه میلیون و ۳۶۳ هزار و ۷۰۰ نفر سهام عدالت ندارند و باید به این افراد سهام تعلق بگیرد.
قربان زاده در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه میزان سهام به این افراد تعلق می گیرد، اظهار داشت: تاکنون این مساله نهایی نشده و تصمیم گیری در مورد این موضوع نیازمند چندین هفته زمان است تا مشخص شود که سهام از چه منابعی به این افراد اختصاص یابد.
رییس سازمان خصوصی سازی گفت: در مرحله بعد برای افرادی که تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند اما در ۲ دهک اول قرار دارند و مستحق دریافت این سهام هستند، اقدام به تخصیص سهام عدالت می کنیم.
وی گفت: از تیر ماه ۱۴۰۱ فرآیند تخصیص سهام عدالت به این افراد آغاز می شود.
رئیس کل سازمان خصوصیسازی از اختصاص سهام عدالت به جاماندگان تحت پوشش نهادهای حمایتی از تیرماه خبر داد.
بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ قرار است، به جاماندگان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی، سهام عدالت اختصاص پیدا کند.
در این زمینه حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصیسازی در ارتباط زنده با خبر ۱۴ امروز اعلام کرد، در تعامل سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) کسانی که از دریافت سهام عدالت جاماندهاند، شناسایی میشون و از طرف دولت هم سهام دولت در شرکتهای مختلف و نوع و کیفیت پرتفوی سهام شناسایی و از منابع دولت برای این منظور اختصاص مییابد.
وی گفت: ظرف دو هفته آینده در وزارت اقتصاد سهام دولت شناسایی و از تیرماه سهام دولت به جاماندگان تحت پوشش نهادهای حمایتی اختصاص مییابد.
رئیس سازمان خصوصیسازی در مورد کسانی که جامانده سهام عدالت هستند، اما تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند گفت: کسانی که استحقاق دریافت سهام عدالت دارند، یعنی جزو ۶ دهک کمدرامد جامعه هستند، به آنها سهام عدالت اختصاص مییابد، ولی اول به دو دهک کمدرآمد یعنی تحت پوشش حمایتی اختصاص مییابد. برای ۴ دهک بعدی باید در تعامل با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افراد جامانده سهام عدالت شناسایی شوند.
قربانزاده این را هم گفت که بقیه واجدان شرایط و جاماندگان سهام عدالت این سهام را دریافت خواهند کرد، اما فعلا از تیرماه کسانی که جامانده تحت حمایت نهاد بهزیستی و کمیته امداد هستند دریافت خواهند کرد.
رئیس سازمان خصوصیسازی این نکته را هم تاکید کرد که هیچ کس لازم نیست حتی یک ریال بابت سهام عدالت بپردازد، متأسفانه عدهای سودجو در کافینتها و یا دفاتر دیگر و با ارسال پیامک به مردم از آنها طلب پول میکنند که همه اینها غیرواقعی است و نباید برای سهام عدالت حتی یک ریال پرداخت شود.
دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت توضیحاتی را در مورد پرداخت سود ۱۳ شرکت غیربورسی سهام عدالت که تاکنون پرداخت نشده است، مطرح کرد.
نگاهی به پرتفوی سهام عدالت نشان میدهد از ۴۹ شرکت حاضر در این سبد، ۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی بوده و ۱۳ شرکت نیز غیربورسی هستند.
سود عملکردی سال ۹۹ شرکتهای بورسی سهام عدالت ۲۱ اسفند سال گذشته برای سهامداران مشمول واجد شرایط واریز شد، اما همچنان خبری از سود عملکردی ۱۳ شرکت غیربورسی نیست. بر همین اساس دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.
آقای پیمان حدادی گفت: سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت عمدتا توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است، که در آینده نزدیک به حساب سهامداران واریز خواهد. البته که ارزش این سود بسیار کمتر از واریزیهای قبلی است.
پتروشیمیهای ارومیه، تبریز، خوزستان، بندر امام، بیستون و بوعلی سینا بیشترین سهم را در پرتفوی غیربورسی سهام عدالت دارند که از ۶ تا ۳۰ درصد مالکیت این شرکتها را در بر میگیرد.
سهام عدالت در شرکت شهرک صنعتی رشت، مالکیت ۵۸ درصدی دارد و تنها سهم با مالکیت بالای پنجاه درصد در پرتفوی سهام عدالت است. بعد از آن نیز شرکت ساختمان سد و تاسیسات آبیاری با مالکیت ۴۹ درصدی قرار دارد. همچنین نیم درصد مالکیت مگاموتور نیز به سهام عدالت تعلق دارد. مشانیر، دخانیات ایران، شهرک صنعتی کاوه و شهرک صنعتی البرز، دیگر شرکتهای موجود در پرتفوی سهام عدالت هستند.
جزئیات واریز سود سهام عدالت
چندی پیش شایعه ثبتنام سهام عدالت قوت گرفت و برخی افراد سامانههای مختلفی را برای ثبتنام سهام عدالت معرفی کردند. اما اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکتهای استانی سهام عدالت گفت که تمامی سایتهای ثبتنام سهام عدالت جعلی هستند و زمان آن اعلام میشود.
با بررسی اخبار منتشر شده به نظر میرسد که تا پایان تابستان سامانهای برای ثبتنام سهام عدالت اعلام شود.
در حال حاضر، نماد شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت بسته هستند و بازگشایی این نمادها منوط به حضور بازارگردانان و برگزاری مجامع شده است. همچنین بنابر جلسه ۹ اسفندماه سال ١۴٠٠ شورای عالی بورس و اوراق بهادار، بازگشایی نماد معاملاتی همه شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت پس از ارائه مدل پیشنهادی جهت بازبینی آئین نامه اجرایی آزاد سازی سهام عدالت به شورا، انجام خواهد شد و خرید و فروش سهام عدالت تا زمان تغییر آییننامه معاملات سهام عدالت در شورای عالی بورس و تعیین نحوه برگزاری مجامع شرکتهای استانی سهام عدالت، امکانپذیر نیست.
چه کسانی مشمول سهام عدالت هستند؟
از سوی دیگر، برخی از مسئولان میگویند که ثبتنام سهام عدالت توسط مردم انجام نمیشود. بلکه با دهکبندی انجام شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به هر فرد مشمول، سهام اختصاص مییابد.
حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصی سازی درخصوص تخصیص سهام عدالت گفت: در ابتدا قرار بود پرداخت سهام عدالت به دو دهک اول و چهار دهک بعدی باشد. اما در کشور چنین اشرافی از مجموع درآمد وجود ندارد. در ابتدا سهام عدالت بر اساس ردهبندی شغلی بود، برای مثال کارمندان دولت، تاکسیرانان، خادمان مسجد و…، این موضوع باعث شد بعضا افرادی که مستحق دریافت سهام عدالت نیستند، سهام عدالت دریافت کنند و برعکس. دهکبندی توسط وزارت رفاه انجام میشود اما اینکه چه میزان سهام و به چه طریقی واگذار شود هنوز مشخص نیست.
قربانزاده در مورد آخرین وضعیت تصمیمگیری در مورد فروش سهام عدالت اظهار کرد: شورای عالی بورس باید در مورد مدل مطلوب مدیریت سهام عدالت تصمیم میگرفت. بر این اساس در مورد افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده بودند باید گفت که منتظر بازگشایی نمادهای شرکتهای سرمایهگذاری استانی باشند تا افراد بتوانند خرید و فروش کنند. این اتفاق نیز زمانی رخ میدهد که مجامع این شرکتها به درستی برگزار شود و درمورد مستقیمها نیز سازمان بورس باید تعیین تکلیف کند.
به هر تریبت به نظر میرسد که تا ماههای آینده وضعیت ثبتنام و سودآوری مشخص شود.
سود سهام پرداخت شد
واریز سود سهام عدالت برای جاماندگان از دریافت سود از روز شنبه آغاز شده بود. جاماندگان سود سهام عدالت تا روز جمعه ۳۰ اردیبهشت فرصت داشتند که اطلاعات خود را در سایت سجام تکمیل و سود خود را دریافت کنند.
سهامداران چقدر سود میگیرند؟
آن دسته از دارندگان سهام عدالت که بخشی از سهام خود را فروختهاند، مشمول دریافت این نوع واریزیها میشوند. همچنین دارندگان سهام عدالت که دارای پرتفوی ۴۹۲ هزار تومانی هستند حدود ۵۳۰ هزار تومان سود سهام عدالت دریافت کردند.
آن دسته از سهامداران با پرتفوی ۵۳۲ هزار تومانی نیز حدود ۵۷۰ هزار تومان سود گرفتند.
برای دارندگان سهام عدالت یک میلیون تومانی نیز رقمی حدود یک میلیون و ۸۰ هزار تومان پرداخت شد.
دیدگاه تان را بنویسید