انتقاد تند مجلس به دولت برای حقوق بازنشستگان | چرایی تعلل دولت در تعیین تکلیف حقوق بازنشستگان
نماینده مردم گنبد کاووس گفت: کاش قبل از جراحی معده خالی معلمان و کارمندان، بودجههای اضافی ادارات و نهادهای غیرضروری و نجومی بگیران را اصلاح میکردید.
حقوق بازنشستگان همواره از تبصرههای پرچالش در جریان بررسی لوایح بودجه بوده است.حقوق بازنشستگان برای سال 1401 ، با افزایش 10 درصدی 5 میلیون تومان تعیین شده است. بازنشستگان جدیدا خواستار رسیدگی بشتر به مسئله افزایش حقوق در لایحه بودجه هستند و برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در چند ماه اخیر دست به اعتراض های متعددی زده اند.حال با افزایش حقوق بحث دریافت مالیات از حقوق بازنشستگان بر سر زبان ها افتاده است.در ادامه آخرین خبر از حقوق بازنشستگان را میخوانید.
دو تن از نمایندگان مجلس در صحن علنی ضمن تذکر شفاهی به دولت در زمینهعدم تعیین تکلیف بازنشستگان و معلمان در زمینه همسانسازی و افزایش حقوق، از تعلل قوه مجریه انتقاد کردند.
امانقلیچ شادمهر (نماینده مردم گنبد کاووس) در تذکر شفاهی، گفت: دولتمردان و مسئولان سازمان برنامه و بودجه چرا بعد از گذشت ۵ ماه از سال نسبت به صدور همسانسازی بازنشستگان کشوری که مجلس محترم ۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای سال ۱۴۰۱ تصویب کرده بود اقدامی نمیکنند آیا این عدالت است؟
نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس افزود: چرا در این شرایط وحشتناک و بیسابقه تورم دولت اینچنین با بازنشستگان کشوری به خصوص فرهنگیان برخورد میکند، هر زمان صحبت از افزایش حقوق معلمان و بازنشستگان و زمان پرداخت معوقات این قشر عزیز میشود صحبت از تورم میشود.
وی بیان کرد: چرا با وجود صدها ساعت کار تبلیغاتی، بررسیهای دقیق تخصصی در خصوص همسانسازی و رتبهبندی هنوز هم معطل گذاشتید؟ معلمان و بازنشستگان چه هیزمتری فروختند؟ چرا معوقات معلمان و بازنشستگان و پاداش بازنشستگی نزدیک به یکسال است را پراخت نمیکنید؟
شادمهر خطاب به دولت، عنوان کرد: کاش قبل از جراحی معده خالی معلمان و کارمندان، بودجههای اضافی ادارات و نهادهای غیرضروری و نجومی بگیران را اصلاح میکردید.
همچنین مجتبی ذوالنوری (نماینده مردم قم) نیز در تذکر شفاهی به دولت در صحن علنی پیرامون مسئله همسانسازی و رتبهبندی حقوقی معلمان و افزایش حقوق بازنشستگان گفت: اگر پای حرف تک تک نمایندگان مجلس بنشینید، شاهد خواهید بود که به دلیل مشکلات اقتصادی دچار عذاب وجدان درباره جایگاهشان در مجلس هستند. امروز طرح رتبهبندی معلمان نیمه کاره است و پنج ماه از سال گذشته و هنوز از تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان مشخص نشده و در این میان مجلس نیز آن نقشی که باید داشته باشد، در حل این مشکلات جامعه دیده نمیشود.
سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری، مبالغی را بهطور ماهیانه به بازنشستگان تحت پوشش خود پرداخت میکنند که این مبلغ، حقوق بازنشستگی نامیده میشود. البته با فوت فرد بازنشسته، حقوق وی قطع نشده و به برخی از افراد خانواده وی، انتقال مییابد.
یکی از مسائل مهمی که بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری و خانوادههای این اشخاص، با آن مواجه بوده، مساله شرایط انتقال حقوق بازنشستگی به فرزندانشان است.
مطابق بند ۲ ماده ۸۳ قانون تامین اجتماعی، سهم هر فرزند از حقوق بازنشستگی پدر یا مادر خود، ۲۵ درصد مستمری والد وی است. در شرایطی که فرزند، هر دو پدر و مادر خود را از دست داده باشد، این سهم به دو برابر افزایش مییابد.
همچنین چنانچه یکی از بازماندگان بازنشسته فوت شده، خود فوت گردد یا شرایط دریافت مستمری را از دست دهد، سهم وی، میان سایر مستمری بگیران، تقسیم میشود.
میزان حقوق بازنشستگی منتقل شده به فرزند، در مورد کارگران مشمول سازمان تامین اجتماعی و کارمندان مشمول صندوق بازنشستگی کشوری، دارای تفاوت است. البته، از سال ۱۳۹۱ و با تصویب قانون حمایت خانوده، شرایط انتقال حقوق بازنشستگی به فرزند تغییر یافته است.
مطابق ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده جدید «فرزنـدان اناث، در صـورت نداشتن شغل یا شوهر و فرزندان ذکور، تا سن بیست سالگی از این حقوق برخوردار میشوند. بعد از آن، منحصرا درصورتیکه معلول از کار افتاده نیازمند باشند یا اشتغال به تحصیلات دانشگاهی داشته باشند، از کمک هزینه اولاد، بیمه و مستمری بازماندگان برخوردار میگردند.»
با توجه به این ماده، شرایط انتقال حقوق بازنشستگی به فرزند، به شرح زیر است:
انتقال حقوق بازنشستگی، به فرزند دختر دارای محدودیت سنی نیست. فرزند دختر مادامی که ازدواج نکرده و دارای شغل نیست، میتواند از حقوق بازنشستگی استفاده نماید.
سن برخورداری فرزند از حقوق بازنشستگی پدر یا مادر خود، برای فرزند پسر حداکثر تا ۲۰ سالگی وی است. فرزند پسر بعد از این سن صرفا در صورت معلولیت و از کارافتادگی یا اشتغال به تحصیلات دانشگاهی، حق استفاده از حقوق بازنشستگی والدین خود را خواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید