خبر خوش دولت برای این افراد | پرداخت وام ۱۳۰ میلیون تومانی فرزندآوری: مشمولین چه کسانی هستند؟
قرار بود خانوارهای دارای فرزند، وام مسکن جداگانه دریافت کنند. وامی که مبلغ آن بسته به تعداد فرزندان خانواده، بین ۷۰ تا ۱۳۰ میلیون تومان است. اما شرایط پرداخت وام مسکن فرزندآوری چیست؟
قرار بود خانوارهای دارای فرزند، وام مسکن جداگانه دریافت کنند. وامی که مبلغ آن بسته به تعداد فرزندان خانواده، بین ۷۰ تا ۱۳۰ میلیون تومان است. اما شرایط پرداخت وام مسکن فرزندآوری چیست؟
بانک مرکزی بخشنامه پرداخت وام مسکن قانون جوانی جمعیت را ابلاغ کرد. بر اساس این بخشنامه:
الف) خانوارهایی که بعد از سال ۱۳۹۹ به بعد صاحب دو فرزند شده یا میشوند، ۱۳۰ میلیون تومان
ب) خانوارهایی که بعد از سال ۱۳۹۹ به صاحب یک فرزند شده یا میشود، ۱۱۰ میلیون تومان
ج) خانوارهای دونفره ( زوج و زوجه) مبلغ ۷۰ میلیون تومان وام مسکن دریافت میکنند.
این وام در قالب قانون جوانی جمعیت پرداخت میشود و جدای از وام مسکنی است که هر فرد میتواند دریافت کند.
شرایط دریافت وام مسکن فرزندآوری
وام فرزندآوری توسط شش بانک مسکن، کشاورزی، صادرات، تجارت، توسعه تعاون و شرکت دولتی پست بانک پرداخت میشود. مدت بازپرداخت این وام حداکثر ۱۰ ساله است. در شرایط پرداخت وام، کارمزد و سود سالانه وام ذکر نشده است اما وامهای دیگری که قرار است در قالب قانون جوانی جمعیت پرداخت شود، در قالب وام قرضالحسنه است، انتظار میرود این وام هم قرضالحسنه باشد.
دریافت این وام مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان است و اگر اعتبار فرد تایید شود، برای ضمانت وام به سفته و یک ضامن معتبر نیاز است.
همچنین یکی از شرایط مهم پرداخت این وام این است که متقاضی فاقد مسکن باشد و از هیچکدام از تسهیلات بانک مسکن استفاده نکرده باشد.
اما آیا این وام تنها برای خرید مسکن است و یا ودیعه؟ آنگونه که ایسنا اعلام کرده است وام فرزندآوری میتواند صرف خرید، ساخت مسکن و یا ودیعه شود و این مساله بسته به تقاضای خانوار دارد.
اما نکته قابل توجه این است که اگرچه از سال گذشته ماجرای پرداخت وام فرزندآوری در قالبها و با عناوین مختلف مطرح شده، اما بسیاری از متقاضیان میگویند هنوز موفق به دریافت هیچ کدام از انواع این وامها نشدهاند.
از طرف دیگر، همه خانوارهای دارای فرزند مشمول انواع وامهای جوانی جمعیت نمیشوند و این تسهیلات فقط در اختیار خانوارهایی قرار میگیرد که نرخ زاد و ولد شهر محل سکونت فرزند و پدر، کمتر از ۲٫۵ باشد.
دیدگاه تان را بنویسید