«مثلثآنلاین» گزارش میدهد؛ دیدار مالی با صهیونیستها چه پیامی دارد؟
یک بام و دوهوای آمریکا
آمریکا تکلیفش با خودش معلوم نیست؛ از یک سو دولت آمریکا ادعا میکند که تمایل دارد مذاکرات به نتیجه برسد و از سوی دیگر نماینده این کشور در امور ایران با صهیونیستهای مخالف برجام دیدار میکند.
گروه سیاست مثلثآنلاین: رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران، با سران گروههای صهیونیستی، از جمله آیپک که بزرگترین لابی صهیونیستی در آمریکا به شمار میآید، دیدار و گفتوگو کرد. اغلب گروههای حاضر در این نشست بارها بهطور علنی با توافق هستهای ۲۰۱۵ و مذاکرات با ایران برای احیای آن مخالفت کردهاند اما شرکتکنندگان هیچگونه اطلاعاتی راجع به موضوعات مورد بحث در دیدار خود منتشر نکردهاند.
بنابر گزارش جوئیش اینسایدر، این دیدار نیز در حالی برگزار شده است که مذاکرات احیای توافق هستهای در هفتههای اخیر پیشرفتهایی داشته است. جان کربی مسئول ارتباطات استراتژیک در وزارت دفاع آمریکا روز سهشنبه گذشته درباره آخرین تحولات در این رایزنیها به خبرنگاران گفت: دیپلماتهای ما همچنان کارهایی برای انجام دادن، دارند اما هنوز به نقطه حصول یک توافق کامل با ایران نرسیدهایم.
همزمان با حصول پیشرفتهای اخیر در روند مذاکرات احیای برجام مقامات رژیم صهیونیستی نیز لفاظیهای خود علیه ایران و توافق هستهای را افزایش داده و از هیچ تلاشی برای ممانعت از احیای آن فروگذار نکردهاند. به همین منظور سه تن از مقامات صهیونیستی در هفتههای گذشته به واشنگتن سفر و با مقامات آمریکایی درباره توافق هستهای رایزنی کردهاند.
در این بین یک پرسش مهم به وجود میآید؛ آنکه آمریکا میخواهد چه کار کند و این سردرگمیها به کجا خواهد رسید؟
اخیرا دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی علل و ابعاد ابهام و سردرگمی آمریکا در روند مذاکرات هسته ای پرداخت. در این گزارش آمده است که پس از گذشت چند هفته، تحول خاصی در زمینه احیای این توافق به وجود نیامده است. روشن است که تطویل فرایند مذاکرات ناشی از ناسازگاری های آمریکا به عنوان مقصر اصلی برهم زدن توافق هسته ای است».
در این گزارش تصریح شده است که با این حال جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اروپا و معاون او انریکه مورا به عنوان هماهنگ کنندگان اروپایی، با جمع بندی ادوار قبلی مذاکرات پیش نویس پیشنهادی خود را در مذاکرات مرداد ماه به طرفین تحویل دادند. جمهوری اسلامی ایران ملاحظات خود را درخصوص این پیش نویس با تأکید بر مواضع اصولی نظام به طرف مقابل ارائه داده است.
در بخش دیگری از گزارش مرکز پژوهش های مجلس ذکر شده است: در همین راستا تروئیکای اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) و همچنین چین و روسیه پیشنهادهای اصلاحی ایران بر روی پیش نویس را معقول و واقع بینانه ارزیابی کرده اند. بر این اساس این ارزیابی در محافل سیاسی به وجود آمد که گفتگوهای اخیر مرداد ماه به شکل بالقوه از قابلیت لازم برای تبدیل شدن به ایستگاه پایانی «مذاکرات لغو تحریم ها» برخوردار است. نهایتاً آمریکایی ها نیز به عنوان مقصر اصلی برهم خوردن توافق ۲۰۱۵ پاسخ خود را به پیشنهادهای ایران به طرف اروپایی به عنوان هماهنگ کننده مذاکرات ارائه دادند. با این حال مقامات آمریکایی ضمن تعلل در ارائه پاسخ در حین بررسی پاسخ ایران و پس از آن، به ارائه پیام ها و اتخاذ مواضع متناقض پرداختند که خود حاکی از بحران تصمیم گیری واشنگتن در قبال مذاکرات هسته ای است. در این گزارش ضمن اشاره ای کوتاه به فرایند مذاکرات، مهم ترین دلایل آشفتگی طرف آمریکایی در فرایند گفتگوها مورد اشاره قرار می گیرد.
دیدگاه تان را بنویسید