وزیر خارجه عراق با تاکید بر اینکه اختلافات ایران و آمریکا در زمان دولت ترامپ بر اوضاع داخلی کشورش تاثیر گذاشته است، گفت که بغداد مخالف سیاست‌های ترامپ بود.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

فواد حسین، وزیر خارجه عراق در گفت‌وگو با الوطن بحرین در پاسخ به این سوال که آیا روابط عراق و ایران می تواند بر ماهیت روابط با بحرین و کشورهای عربی شورای همکاری خلیج(فارس) تاثیر بگذارد گفت: روابط ما با همسایه‌مان ایران قوی است و در واقع ما بارها تلاش کردیم که روابط ایران با کشورهای خلیج(فارس) را بهبود بخشیم زیرا این امر به سود عراق است.

وی تاکید کرد که هر چقدر در منطقه امنیت باشد این مساله بازتاب مثبتی در اوضاع امنیتی داخل عراق خواهد داشت به همین دلیل ما برای ترمیم روابط میان کشورهای همجوار تلاش می‌کنیم و در این راستا کنفرانس اول بغداد برگزار شد و نسخه دوم آن در اردن برگزار می شود و بحرین در آن کنفرانس حضور خواهد یافت.

فواد حسین در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود خاطرنشان کرد: لازم است بگویم که تنش‌های به وجود آمده میان ایران و آمریکا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ بر اوضاع داخلی عراق تاثیر گذاشت و ما موافق سیاست‌ها و تصمیمات ترامپ نبودیم، بنابراین تنش‌های واشنگتن و تهران در زمان دولت ترامپ به داخل عراق منتقل شد.

وزیر خارجه عراق در پاسخ به سوالی در خصوص تلاش های بغداد برای نزدیک کردن رویکرد کشورهای همجوار گفت: تلاش‌های عراق برای همه شناخته شده است و به همت این کشور نشست هایی میان ایران و عربستان برگزار شد و اگر دو کشور بار دیگر آماده برگزاری نشست باشند ما نیز آماده کمک در این راستا هستیم.

وی تاکید کرد که عراق تلاش دارد در تمام منطقه امنیت ایجاد کند زیرا این امر به سود همه است و تنش ها در منطقه بر اوضاع داخلی کشورهای دیگر تاثیر می گذارد.

چند روز پیش احمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق گفت که گفت‌وگوهای ایرانی-سعودی از مرحله امنیتی به مرحله دیپلماتیک رسید و اهمیت این گام نزدیک کردن رویکردها و حل اختلافات میان دو طرف است که در راستای منافع دو کشور و تمام منطقه است.

سخنگوی وزارت خارجه عراق تاکید کرد که این کشور برای ایجاد فضای مثبت و نزدیک کردن رویکردها تلاش می کند و آخرین نشست ایران و عربستان در بغداد و تحت نظارت وزارت خارجه برگزار شد.

وی گفت که ما همچنان میان دو طرف هماهنگی ایجاد می کنیم تا امکان برگزاری نشست های آتی و رسیدن به توافقات بیشتر فراهم شود.

پیش از این عبدالرحمن الجمعه، نماینده دائم عربستان در اتحادیه عرب در حاشیه نشست این اتحادیه در کشور الجزایر در گفت‌وگو با شبکه الشرق گفت که ایران همسایه ما است و عربستان همواره برای رسیدن به توافق با ایران دستش به سوی این کشور دراز است؛ توافقی که به موجب آن، آن چه اقدامات بی ثبات کننده ایران در کشورهای عربی خواند، متوقف شود.

پیش تر محمد شیاع السودانی، نخست وزیر جدید عراق در اولین نشست خبری خود گفت که امیدوار به تداوم میزبانی از گفت‌وگوهای ایران ‌ و عربستان در بغداد در دوره نخست‌وزیری‌اش است.

وی تاکید کرد که پیام هایی مبنی بر اهتمام به تداوم تلاش‌های بغداد برای تسهیل گفت‌وگو میان ریاض و تهران دریافت کرده است.

السودانی بدون پرداختن به جزئیات گفت: از ما درخواست شد که به این تلاش ها ادامه دهیم.

همچنین عبداللطیف رشید - رئیس جمهور جدید عراق، در گفت‌وگو با شبکه قطری الجزیره گفت که کشورش به میانجیگری میان عربستان و ایران ادامه می دهد و نشست ها ادامه دارد اما نتایج در دست دو کشور است.

همچنین علی اکبر ولایتی - مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل، در گفت‌وگو با شبکه المیادین درخصوص روابط ایران و عربستان  تاکید کرده بود که ما همسایه عربستان هستیم و باید با هم همزیستی کنیم؛ بنابراین سفارتخانه‌های دو کشور باید فعال باشند تا مشکل از طریق بهتری حل شود.

ولایتی اضافه کرده بود که ما همچنین از کشور دوست و برادر، عراق، حمایت می‌کنیم و امیدواریم نقش تاریخی این کشور بازگردانده شود.

بر اساس این گزارش، ایران و عربستان تا کنون پنج دور مذاکرات در بغداد برگزار کردند و قرار است دور ششم نیز برگزار شود.

منبع: ایسنا