گرچه جریان رادیکال و غربگرا در یک سال و چهار ماه گذشته هر‌روز سعی کرده‌اند دولت سیزدهم را به ناکارآمدی در برابر راهبرد اجماع‌سازی آمریکا علیه ایران متهم کنند، مواضع اخیر دولت فرانسه، پیغام کشورهای اروپایی و عربی به ایران برای ورود به چارچوب مذاکره و دستاوردهای نشست بغداد ۲ مؤید اتفاقات دیگری است.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

دولت بایدن از زمان حضور در کاخ سفید «اجماع‌سازی علیه ایران» را از جمله راهبردهای قطعی آمریکا برای به چالش کشیدن تهران می‌دانست اما اخیرا برای امضای توافق هسته‌ای با ایران ابراز علاقه‌ کرده‌، این درحالی است که اخیرا امانوئل مکرون، بر اساس آنچه رسانه‌های رسمی فرانسوی از او ‌منتشر کرده‌اند در مصاحبه خود می‌گوید: «من از همان ابتدا متقاعد شده‌ام که مسائل لبنان، سوریه و فراتر از آن فقط در صورتی می‌تواند حل شود که ما چارچوبی برای گفت‌وگو شامل ایران و با توجه به نفوذش در منطقه پیدا کنیم.»

 به بیان دیگر فرانسه به دلیل نقش غیرقابل انکار جمهوری اسلامی ایران پس از نشست منطقه‌ای بغداد ۲ اعتراف می‌کند که ایران باید در حل سایر مسائل به ویژه مسائل لبنان و سوریه حضور داشته باشد تا به دلیل نفوذ غیرقابل انکارش در بین مردم منطقه، مسائل به سمت حل شدن حرکت کند.

 آمریکا به دنبال مذاکره با ایران 

از سوی دیگر روز گذشته روزنامه عبری هاآرتص اعلام کرد که مقامات امنیتی تل‌آویو بر این باورند که سطوح نظامی در آمریکا امضای توافق هسته‌ای با ایران را تأیید می‌کنند؛ اما مانع اساسی را در حال حاضر حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین می‌دانند.

بنابر این گزارش، سرویس امنیتی تل‌آویو به اظهارات جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا درباره مرگ توافق هسته‌ای بیشتر به عنوان یک «لغزش زبانی» می‌نگرد تا سخنانی الزام‌آور.

هاآرتص می‌گوید که برخی مقامات در دستگاه‌های اطلاعاتی تل‌آویو از تشدید تأثیر ایران در برخی مناطق جدید خاورمیانه نگران هستند. این مقامات که اشاره‌ای هم به نام‌شان نشده، ادعا کردند که اردن از جمله کشورهایی است که تأثیر ایران در آن بیشتر خواهد شد.

در بخش دیگری از این گزارش همچنین به نقل از مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی ادعا شده که ممکن  است فشارهای اقتصادی وارد شده به ایران و اغتشاشات در این کشور، تهران را به مذاکرات هسته‌ای بازگرداند. براساس این گزارش، اتفاق‌نظری در سرویس امنیتی رژیم صهیونیستی وجود دارد که می‌گوید خروج دونالد ترامپ رئیس‌جمهور پیشین آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ با تشویق‌های بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر وقت تل‌آویو، یک خطای راهبردی بوده است.

برخی منابع دیگر نیز در دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی اشاره کردند که خروج از برجام با یک طرح جایگزین برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران همراه نبوده است. به گفته این منابع، ایران از زمانی که کار روی برنامه هسته‌ای را آغاز کرده، اکنون در بهترین وضعیت قرار دارد. | منبع: روزنامه جام جم