نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز در نطق میان دستور خود به مباحث اقتصادی، نظام بانکی، اقدامات کشور ترکیه در امروز سدسازی، خودرو و... اشاره کردند.

نطق میان‌دستور نمایندگان مجلس؛ مسئولین کشور مراقب رفتارهای خطرناک دولتمردان ترکیه باشند
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز در نطق میان دستور خود به مباحث اقتصادی، نظام بانکی، اقدامات کشور ترکیه در امروز سدسازی، خودرو و... اشاره کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز چهارشنبه 21 دی در نطق میان دستور خود به مباحث اقتصادی، نظام بانکی، اقدامات کشور ترکیه در امروز سدسازی، خودرو و... اشاره کردند.

* سدسازی ترکیه بر روی رودخانه ارس بدون توجه به معاهدات بین‌المللی است

محمود احمدی بیغش نماینده مردم شازند در مجلس در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: نطق بنده در خصوص یک مسئله بسیار حیاتی و در رابطه با اقدامات کشور ترکیه در حوزه های آبریز رودخانه مرزی ارس و تبعات گسترده و خطرناک آن برای سه کشور ایران، ارمنستان و جمهوری آذربایجان است. همانگونه که مستحضر هستید دولت ترکیه با اجرای طرح وان تاکنون از هیچ اقدامی در جهت کم شدن آب ورودی رودخانه ارس به کشورهای پایین‌دست نظیر ایران خودداری نکرده است.

وی تاکید کرد: بررسی‌های فنی نشان می دهدکلیه فعالیتهای سدسازی ترکیه بر روی رودخانه ارس بدون توجه به معاهدات بین‌المللی بوده و با احداث این سدها حقابه کشورهای ذی نفع در پایین‌دست ساخته شده، حجم آب جاری رودخانه ارس را بیش از یک و نیم میلیارد مترمکعب کاهش داده است. این مسئله تا اینجای کار یعنی وقوع فاجعه ای جبران ناپذیر در غفلت سوال‌برانگیز مسئولان کشور، در برابر اقدامات مخرب و زیاده خواهانه کشور ترکیه.

این نماینده مجلس اظهارکرد: ملت عزیز و نمایندگان محترم مستحضرید که این کار در سال آبی زراعی سال ۱۴۰۲ باید شاهد کمبود شدید منابع آبی دشت های وسیع شمال غرب کشور نظیر پارس آباد ،مغان و اردبیل باشیم. در این میان متاسفانه کشورهای ارمنستان و آذربایجان هم بیشتر گرفتار اختلافات داخلی و کشمکش‌هایی هستند که عامل اصلی این تنش‌ها نیز همان آنکارا است. به همین دلیل با ایران جهت حل مسائل رودخانه ارس همراه نیستند ،حتی کشور ارمنستان به دلیل سرازیر شدن پساب های صنعتی حاوی عناصر سنگین و نیروگاه هسته‌ای متسامور به رودخانه ارس تاکنون برای ایران مشکلات زیادی ایجاد کرده است، جای تاسف است که رفتار انفعالی دولت و مشغول شدن به خریدن سه فروند هواپیمای مسافربری از ترکیه که از قضا از رده خارج و فرسوده هم هستند باعث شده تا با چنین فاجعه روبرو شویم لذا از همین تریبون به دولت سیزدهم و همچنین مسئولان دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان هشدار می‌دهم که بهره‌برداری است سه سد کاراکتورز، سویمات، تولزلوجات،در ترکیه بر روی رودخانه ارس،حجم ذخیره آب در سدهای ارس، خداافرین و قزقلعسی در ایران را که مصارف کشاورزی مناطق حاصلخیز کشور را برعهده دارد به شدت کاهش داده است، همچنین نیازهای آبی دو کشور ارمنستان و آذربایجان نیز با چالش مواجه کرده است.

وی ادامه داد: متاسفانه ایران، ارمنستان و جمهوری آذربایجان تا امروز منفعلانه ترین برخورد را با این اقدام غیرقانونی و غیرانسانی ترکیه داشتند. انتظار می رود هر چه سریعتر به دور از ملاحظات سیاسی و تا دیر نشده با گفتگو های محکم و بازدارنده ، از طریق اتخاذ دیپلماسی مناسب و پیگیری از مراجع بین المللی، از زیاده‌خواهی ترکیه در این زمینه جلوگیری به عمل بیاید.

وی تاکید کرد: به عنوان نماینده مردم ایران به همه مسئولین کشور هشدار جدی می دهم که مراقب رفتارهای خطرناک دولت مردان ترکیه باشند. در آینده نه چندان دور دنیا بر سر منابع آبی وارد چالش جدید خواهد شد.

احمدی بیغش بیان کرد: ضمن آرزوی موفقیت برای رئیس کل بانک مرکزی، تغییر به وجود آمده در سطح مدیریت کلان اقتصادی را محترم شمرده و امید می‌رود سیاست گذاری های جدید بستر تحول جدی در حوزه پولی و اقتصادی کشور را فراهم سازد.

وی تاکید کرد: آنچه بیش از هر چیزی از مدیریت جدید بانک مرکزی انتظار می‌رود، ساماندهی وضعیت آشفته ارز در کشور از طریق راهبردهای اساسی و محوری است تا این مرکز فرماندهی مالی و پولی به جایگاه نظارتی و مدیریتی واقعی خود برگردد، یکی از این انتظارات تغییر ریل پولی کشور از وضع دوگانه فعلی به یک واحد تک ساختی است که با حذف ریال و جایگزین کردن تومان به پول ملی عملی خواهد شد.

وی با بیان اینکه تومان کلام رایج در تمام مراودات کشور است، گفت: ریال صرفاً وجه دولتی داشته و از سر اجبار کاربرد دارد ،لذا حذف ریال و تمرکز بر واحد تومان به خودی خود یک صفر از پول را حذف و تا حدودی به احیای ارزش پولی کمک خواهد کرد، نکته اساسی در این سیاست صرفه جویی گسترده‌ای است که در نظام پولی کشور در سطوح مختلف اتفاق می‌افتد.

احمدی بیغش با اشاره به موضوعات نظارتی در کشور تاکید کرد: موضوعات نظارتی امروز در غفلت ناظران ، و موضوع نظارت بر اجرای قوانین، تبدیل به یک بدعت خطرناک در کشور شده است. موضوع مربوط به رسوخ و نفوذ غیر متعارف باندهای فساد و مافیایی در ارکان مختلف حاکمیت در سطوح گوناگون است، این در حالی است که حکمرانی نرمال و مشروع صدها ویژگی بارز دارد که آن را از حکمرانی های بی پایه و فساد پذیر متمایز می‌کند. در یک حکمرانی سالم و مبتنی بر اصل قانون مداری همه روزنه های فساد بسته می شود و اجازه رانت خواری به هیچ شخص و جریانی داده نمی شود ،چطور می شود ما دم از حکمرانی سالم و پاک بزنیم اما در همین مدل مورد ادعا، معاون صنعت وزیر صمت که مدیری سالم و با تقواست به واسطه مقاومت در برابر امیال پلید جریان فاسد تا پای مرگ مورد ضرب و شتم قرار گیرد؟ لازم است با این مورد و موارد مشابه برخورد قاطع و عبرت آموزی صورت گیرد.

وی تاکید کرد: یکی از دلایل مسلم این حجم از گستاخی متصل بودن این باندهای فساد به بخش نفوذ پذیر از بدنه دولتها و برخی معدود از نمایندگان مجلس و همچنین مراکز دیگر است، متاسفانه بعضا از تریبون همین مجلس به طرز معناداری عوامل پشت صحنه مسایل گفته شده، مورد حمایت حمایت رسمی قرار گرفته اند، یک نمونه بارز را به شرح زیر بیان می دارم؛ در دهه ۹۰ با حمایت مستقیم یکی از مهره‌های کلیدی دولت قبلی، ۲۰ هکتار از مجموعه پالایشگاه دولتی شازند توسط یک خانواده تصرف و به ظاهر مجوزهای لازم را اخذ نموده است.

* مماشات با مافیای خودرو دیگر جایز نیست

فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین در مجلس نیز در نطق میان دستور خود با سلام و درود به ملت شریف ایران و  تبریک میلاد حضرت زهرا(س)، گفت: تورم امروز در جامعه زندگی مردم را پر از رنج و مرارت کرده است؛ به جرات می توان گفت کالاهایی همچون گوشت قرمز و ماهی به سختی در سبد معیشت خانوارهای متوسط قرار می‌گیرد؛ لذا ستادهای تنظیم بازارملی و استانی باید با تدابیر عاجل و جهادی برای نجات معیشتی مردم اقدام کنند. 

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سودا گری در بازار خودرو موقعیت انحصاری برخی از خودرو سازان و دلالان زالو صفت و عدم اتخاذ سیاست‌های درست از جمله ورود خودرو به بازار بورس موجب افزایش قیمت خودرو گردیده است؛ دیگر مماشات با مافیای خودرو جایی ندارد.

محمدبیگی گفت: دولت باید از تجربیات قبلی مسکن مهر برای برون رفت از انصراف متقاضیان نهضت ملی مسکن از طریق بانکهای عامل اقدام نماید تا آرزوی خانه دار شدن طیف وسیعی از مردم مظلوم و طبقات محروم وزنان سرپرست خانوار مانند داغی بر دل نماند.

این نماینده مجلس خطاب به دولت سیزدهم تاکید کرد:اجرای مربوط به مسکن سه فرزندی و تامین خوابگاه متاهلی در قانون جوانی جمعیت و کمک ویژه مجلس به دولت برای اهتمام این مهم موضوعی جدی است و باید مورد توجه دولت قرار بگیرد. در زمینه بازار ارز مقابله با دشمنان خارجی و داخلی و مقابله با اخلال گران و سلاطین ارزی از وظایف مسلم تیم اقتصادی دولت است و هیچ بهانه ای از دولت پذیرفتنی نیست.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سرخوردگی جوانان و کارآفرینان از وضعیت نامناسب ارز موجب ریزش سرمایه اجتماعی مردم می‌شود.رییس جمهور محترم بفرمایید مرد رویین تن اقتصادی کشور کیست که به یاری مردم بشتابد؛ از اقدامات ارزنده شما در دولت سیزدهم از جمله حوزه  اقتصادی و کاهش کسری بودجه  وحوزه مالی  و تامین اب شرب و کشاورزی و بهینه سازی راه‌های مواصلاتی راه‌های شهری و روستایی کنترل کرونا و واکسیناسیون عمومی و افتتاح صندوق بیماران خاص و ارتقاء سلامت  الکترونیک و ارتقاء بیمه شدن 6 میلیون نفر بدون بیمه و زمینه اجرای پزشک خانواده و ارجاع، مبارزه با فساد دارو و نان و ارد تشکر می‌کنیم.

 نماینده مردم در مجلس یازدهم خطاب به رییس جمهور در ادامه افزود: در این میان مشکلات بسیاری در دولت وجود دارد،از جمله برخی انتصابات بدون ضابطه و تغییر مکرر مسئولان استانی بر اساس کدام منطق صورت می‌گیرد.

وی تاکید کرد: برادران و خواهران دولت، یک سال و نیم وقت کمی برای تدوین برنامه هفتم نبود که امروز با پیغام‌های مکرر مجلس را در فشار پذیرفتن تکه پاره های وصله شده از برنامه و بودجه به فسیل تبدیل می نمایید،آیا دیواری کوتاه‌تر از خانه ملت نبود که آوار بی برنامگی و ضعف استفاده از نیروهای پخته و کارآمد تاخیر در تدوین برنامه هفتم توسط دولتی که همواره خود را در مجلس ملزم به همکاری، همراهی و همدلی با آن نموده ایم و تا توانسته‌ایم مراعات آنهارا کرده‌ایم، امروز ما را در مقابل مردم عزیزمان قرار داده‌اند و حالا پاسخگوی مطالبات به حق این مردم بصیر و آگاه  و همواره در صحنه هستیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان تصریح کرد: این را باید عرض کنم که نیاز امید افزایی و امید آفرینی توسط اقدامات دولت در جامعه وجود دارد و اما این روزها فضای عطر آگین کشور به دو مناسبت پربرکت بر ایمان بسیار نیکوست،اولین مناسبت دیدار با رهبر عزیزتر از جانم و دومی میلاد حضرت زهرا و روز زن.

وی یادآور شد: ابراز خرسندی و خوشایندی و مفید بودن جلسه با خواهران از سوی ولی امر مسلمین جهان، موجی از امید فزاینده را در دل‌های ما زنان و دختران این سرزمین زنده ساخت، به طوری که شوق دیدار آن روز بنده و سایر فعالان و دلسوزان حوزه زن و خانواده را مسرور  از آن جلسه زنانه محض که مشمول مفاهیم برجسته و عالی بود و به قول حضرتشان نیازمند تامل، فکر، پیگیری و همت همه مسئولان و نخبگان است را برآن داشت تا اقدامات عملی بر ای تشخیص دقیق نظام مسائل زنان، برای تدوین برنامه و راهبردهای عملیاتی نمودن گام دوم و بیانات معظم له در عرصه ارتقاءوضعیت زنان ،بازیابی هویت ارزیابی زنان، مشارکت زنان در عرصه های تصمیم ساز و تصمیم گیر و تربیت نسلی سالم برای ایجاد جامعه ای سالم  و الگو بیش از پیش بکوشیم و طرح‌هایی نو را دراندازیم.