واکنش آمریکا به برنامه ریزی ایران برای حضور در تنگه پاناما
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به برنامه ریزی ایران برای حضور در تنگه پاناما واکنش نشان داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به برنامه ریزی ایران برای حضور در تنگه پاناما واکنش نشان داد.
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه روز پنجشنبه به وقت محلی در واکنش به تلاش ایران برای حضور در تنگه پاناما افزود: ما از این ادعای نیروی دریایی ایران آگاهی داریم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال گفت: همچنان بر تلاش ها و اظهارات ایران مبنی بر قصدش برای توسعه حضور نظامی در نیمکره غربی نظارت می کنیم.
به گزارش ایرنا، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: نیروی دریایی ارتش تا امروز در تمامی تنگههای راهبردی دنیا حضور داشته و تنها در ۲ تنگه حضور نداشتهایم که در یکی از این تنگهها امسال حضور پیدا میکنیم و در حال برنامهریزی برای حضور در تنگه پاناما هستیم.
امیر دریادار «شهرام ایرانی» روز چهارشنبه در نخستین همایش ملی تمدن دریایی - مسیر پیشرفت که در کنارک برگزار شد، استفاده از ظرفیتهای دریایی را نیازمند نگاه ویژه همه مسوولان دریایی کشور دانست و اظهارداشت: امروز باید حضور دریایی خودمان را در آبهای بین المللی قدرتمندتر کنیم و امروز میتوانیم بگوییم در حوزه علمی هیچ مشکلی برای رشد در این زمینه وجود ندارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز همرزمان من در دریا در حال به نمایش گذاشتن جلوههایی از اقتدار ایران عزیز هستند و ما به عنوان ویترین مردم عزیز کشورمان برای اولین مرتبه در اقیانوس آرام حضور پیدا کردیم.
وی ادامه داد: البته در این مسیر استرالیا و فرانسویها تهدیداتی را برای ما ایجاد و سعی کردند از قوانینی که خودشان برای عبور از سواحلشان مصوب کرده بودند تخطی کنند که با اقتدار و براساس قانون جواب آنها را دادیم.
امیر دریادار ایرانی با اشاره به اهمیت سواحل مکران تصریح کرد: برقراری امنیت پایه اصلی توسعه سواحل مکران است و در این زمینه به توفیقات بسیار ارزشمندی دست یافتهایم.
هراس آمریکا از روابط تهران-مسکو/ پرایس : ایران مهمترین منبع کمکهای امنیتی به روسیه است
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین در تداوم هراس از تعمیق روابط تهران – مسکو با تکرار ادعاهای ضد ایرانی افزود: روابط نظامی میان ایران و روسیه در چند ماه اخیر عمیق تر شده است اما این روابط در گذشته نیز وجود داشته است.
این مقام آمریکایی با تکرار ادعاهای ضد ایرانی و ضد روسی مدعی شد: ما اطلاعات زیادی در خصوص ارائه پهپاد از سوی ایران به روسیه منتشر کرده ایم.
وی ادعا کرد: ما همچنین نگرانی خود در خصوص علاقه احتمالی روسیه برای دریافت موشک از ایران را ابراز داشته ایم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد که با دقت نظاره گر هستیم و همچنان با ارائه این تجهیزات مخالفیم.
این ادعاهای آمریکا در حالی است که رئییس جمهور اسلامی ایران روز چهارشنبه در گفت وگوی تلفنی با رییس جمهور فدراسیون روسیه، بر آمادگی ایران برای نقشآفرینی فعال و سازنده در جهت پایان دادن به جنگ اوکراین تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، غرب به رهبری آمریکا از ماهها پیش همزمان با تشدید تنشها در جنگ اوکراین، ادعاهایی ضد ایرانی را مطرح کرده که تهران آن را قاطعانه رد میکند.
آمریکا ابتدا ادعای ارسال پهپادهای ایرانی را مطرح کرد و پس از آن از انتقال احتمالی موشکهای زمین به زمین از سوی ایران به روسیه برای استفاده در این جنگ مطرح کرده است.
جمهوری اسلامی ایران میگوید: محدودیتهای مربوط به تسلیحات ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ رسما خاتمه یافت و از آن زمان، انتقال تسلیحات به، یا از ایران، دیگر مشمول قطعنامه ۲۲۳۱ نمیشود.
تهران معتقد است: استناد به بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ فاقد مبنای قانونی و حقوقی است؛ زیرا فعالیتهای مشمول بند مذکور تنها در صورتی نیاز به تأیید قبلی شورا دارد که دولت صادرکننده آن اقلام مربوطه را بدون توجه به درج آنها در سند S/۲۰۱۵/۵۴۶ تعیین کند که "می تواند به توسعه سیستمهای حمل سلاح هستهای کمک کند". با این حال، ایران بهطور رسمی و صریح اعلام کرده است که «هیچگاه اقلامی را که بهنظر میرسد میتواند به توسعه سیستمهای حمل سلاح هستهای کمک کند، نه تولید کرده و نه عرضه نکرده، و همچنین قصد تولید و عرضه آنها را ندارد» .
بر این اساس، ایران هیچ موردی را که مشمول بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد، به روسیه منتقل نکرده است و هرگونه ادعای خلاف آن بیاساس بوده و رد میشود.
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام گفت: ما قبلاً گفتگوهای دوجانبه با اوکراین برای رفع سوء تفاهمات موجود در این زمینه برگزار کرده ایم. علاوه بر این، تعدادی از پهپادهایی که قبل از جنگ اوکراین توسط ایران به روسیه منتقل شدهاند - که ذیل ویژگی فنی مندرج در بند ۴ (الف) ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ قرار نمی گیرند، برای استفاده در جنگ اوکراین نبوده است.
وی تصریح کرد: بنابراین، کمپین اطلاعات نادرست و اتهامات بی اساس علیه ایران باید پایان یابد. این تلاش ها هیچ هدفی جز منحرف کردن توجه از انتقال مقادیر انبوه تسلیحات پیشرفته توسط کشورهای غربی به اوکراین به منظور طولانی کردن درگیری ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید