نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خواستار توجه به وضعیت معیشت مردم و اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری شد.

سورپرایز نماینده مجلس درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان | خبر های خوش در راه است
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

حجت الاسلام سید کاظم موسوی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود بیان کرد: ایام سوگواری و عزاداری امام حسین (ع) را تسلیت می‌گویم. در همه جای کشور و اهل بیت عصمت و طهارت مردم وابسته هستند اما در اردبیل حال و هوای دیگری حاکم است. دعوت می‌کنم از نزدیک بیایید و عزاداری مردم را در اردبیل ببینید.

وی در ادامه اظهار کرد: استکبار جهانی یکبار از طریق سوئد و فرانسه و بارها از طریق سایر کشورها اقدام به قرآن سوزی کرد. بنده می‌گویم غلط کردند. هرجا آموزه‌های قرآنی شفاف و روشن شد دشمن در رسیدن به آمال شوم خود شکست خورد و چون خفه شدند دست به این اقدامات می‌زنند.

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انتظار می‌رود دولت به تامین کالاهای اساسی و معیشت مردم توجه ویژه داشته باشد. نباید اجازه داد بیش از این مردم در حوزه معیشت در تنگنا قرار بگیرند. مقام معظم رهبری در بیانات خود تاکید داشتند که باید به مردم به ویژه به دهک‌های پایین توجه شود. مجلس شورای اسلامی هم قطعا دولت را در این مسیر در برنامه هفتم توسعه همراهی خواهد کرد.

وی در ادامه تاکید کرد: همسان سازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری باید مورد توجه قرار گیرد. این اقشار سختی کشیده‌اند همه ما مسلمان هستیم و در یک کشتی قرار داریم که ناخدای آن نیز ولایت است باید دست به دست هم داده تا مشکلات جامعه حل شود. تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی، مطالبه مجلس شورای اسلامی از دولت است.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی واردات خودرو را تصویب کرده است وظیفه دولت است که آیین‌نامه آن را بنویسد و با انجام واردات اجازه ندهد بیش از این مردم از پراید و امثال آن آسیب ببینند.

موسوی در ادامه خواستار توجه به وضعیت جاده‌های استان اردبیل و افتتاح راه آهن اردبیل پس از گذشت ۲۰ سال شد./ایسنا

حقوق بازنشستگان از مرداد ماه بیشتر می‌شود

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری از صدور احکام افزایش ۱۵ درصدی حقوق ۴۲۰۰ نفر از بازنشستگان وزارت بهداشت و درمان خبر داد و گفت: باتوجه به اینکه در اسفندماه سال ۱۴۰۱ برای ۱۸۰ هزار نفر از بازنشستگان افزایش حقوق اعمال شد، حدود ۴۲۰۰ نفر به دلایلی باقی ماندند که این موضوع برایشان اعمال نشد و با توجه به پیگیری‌های بازنشستگان و مدیرعامل صندوق، احکام این افراد به تدریج صادر و این افزایش حقوق از مردادماه برای آنها لحاظ می‌شود.

در راستای اجرای ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف شد بررسی‌های لازم جهت برقراری عدالت در نظام پرداخت، رفع تبعیض و متناسب‌سازی دریافت‌ها و برخورداری از امکانات شاغلین، بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشوری و لشکری سنوات مختلف را انجام دهد. به دنبال این موضوع، مهرماه سال ۱۳۹۹ بود که همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری تصویب و مقرر شد از محل قانون بودجه، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری ترمیم شود.

صدور احکام مربوطه در مردادماه ۱۴۰۰ توسط صندوق بازنشستگی کشوری انجام شد اما با وجود بارگذاری احکام صادره در سایت صندوق و مشاهده و دریافت احکام مذکور توسط بازنشستگان این حوزه، احکام صادره تاکنون به اجرا درنیامده بود و پرداخت حقوق کماکان به‌صورت گذشته انجام می‌شد. صندوق بازنشستگی در آن زمان علت عدم‌ اجرای احکام را عدم تأمین اعتبار از سوی سازمان برنامه‌ و بودجه اعلام کرده بود.

از آنجایی که یکی از مشمولان همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری، بازنشستگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند؛ ۲۱ فروردین ماه سال جاری بود که نعمت الله ترکی- مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در نشست با روسای کانون‌های بازنشستگی دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱۲ استان کشور در خصوص منابع همسان‌سازی بازنشستگان، با اشاره به صدور احکام افزایش ۱۵ درصدی حقوق علوم پزشکی گفت: ما باید ابتدا منابع لازم برای اجرای این احکام و تعهدات آن را مطالبه می‌کردیم و در اواسط سال ۱۳۹۹ که بودجه تبدیل به قانون شده بود و چنین منابعی در بودجه پیش‌بینی نشده بود، باید منابع آن به طور مشخص و شفاف تعیین تکلیف می‌شد که متاسفانه این اتفاق نیفتاده و اکنون به یک چالش تبدیل شده است.

وی در همان زمان اعلام کرد که در آخرین روزهای سال ۱۴۰۱ با پیگیری‌های انجام شده مبلغ مابه التفاوت احکام ۱۵درصد، به حساب بازنشستگان مشمول حوزه وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی واریز شد.

درنهایت اواخر فروردین ماه امسال مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت احکام ۱۵ درصد بازنشستگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت که با پیگیری‌های انجام شده برای پرداخت احکام ۱۵ درصد بازنشستگان وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی، این احکام برای حدود ۱۸۰هزار نفر از بازنشستگان مشمول صادر شد.

این اظهارات اما در حالی مطرح شد که برخی بازنشستگان بهداشت و درمان به دلایلی مشمول احکام جدید افزایش ۱۵ درصدی حقوق نشدند؛ رضا فیضی‌نژاد- معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری در این باره به ایسنا گفت: در سال ۱۳۹۹ که طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری اجرا شد، به دلیل اینکه بازنشستگان وزارت بهداشت و درمان جزو دستگاه‌های دارای نظام پرداخت خاص هستند از این رو همسان‌سازی تاثیری بر حقوق آنها نداشت. با پیگیری‌هایی صورت گرفته از طریق سازمان برنامه و بودجه، جدولی برای این دسته از بازنشستگان در نظر گرفته شد و براساس آن افزایشی در حقوق آنها لحاظ شد.

وی با بیان اینکه این افزایش حقوق توسط صندوق بازنشستگی کشوری در اسفندماه سال ۱۴۰۱ برای ۱۸۰ هزار نفر از بازنشستگان اعمال شد، توضیح داد: زمانی که ۱۵ درصد احکام وزارت بهداشت را اعمال کردیم، حدود ۴۲۰۰ نفر باقی ماندند؛ عده‌ای از آنها که به سقف حقوق رسیده بودند، این موضوع برایشان اعمال نشد و عده‌ای نیز باتوجه به آئین‌نامه مهندسی مشاغل یک طبقه بالاتر از سایر کارکنان دستگاه‌های اجرایی قرار می‌گیرند و از همین رو همسان‌سازی برای این عده اعمال نشد و با محدودیت‌هایی همراه بود.

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری در همین راستا اعلام کرد که اکنون با توجه به پیگیری‌های بازنشستگان و مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، احکام حدود ۴۲۰۰ نفر از بازنشستگان به تدریج صادر خواهد شد؛ از روز چهارشنبه (۲۸ تیرماه) اصلاحات احکام شروع شده و به تدریج احکام صادر و تفاوت آن پرداخت می‌شود و این افزایش از مردادماه برای این افراد لحاظ خواهد شد./ایسنا