یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: آمریکایی‌ها چاره‌ای نداشند جز پذیرش شرایط ایران.

تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا نشان‌دهنده قدرت چانه‌زنی بالای ایران در عرصه بین‌المللی است
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

گروه سیاست مثلث‌آنلاین: انتقال زندانیان میان ایران و آمریکا و نیز آزادشدن پول‌های بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی همه نشان‌دهنده تغییر نسبی مناسبات ایران و آمریکاست. اما این موضوعات را تا چه حد باید زمینه‌ساز رفع مسائلی مانند مذاکرات هسته‌ای در نظر گرفت؟

حسن هانی‌زاده، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «مثلث‌آنلاین» گفت: «تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا و نیز آزادسازی شش میلیارد دلار از پول‌های بلوکه‌شده ایران نشان‌دهنده قدرت چانه‌زنی ایران در عرصه‌های بین‌المللی است. آمریکایی‌ها در سال‌های اخیر از شیوه‌های چکشی در قبال ایران استفاده کردند اما نتیجه نگرفتند و ایران توانست مسیرهای جدیدی پیش روی خود باز کند. در این بین مذاکرات پشت پرده ایران و آمریکا با وساطت قطر و پادشاهی عمان باعث شد توافق‌هایی بر سر انتقال زندانیان دو کشور صورت بگیرد. همچنین پول‌های بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی هم آزاد شود. همه اینها نشان می‌دهد قدرت چانه‌زنی ایران در مواجهه با غربی‌ها چه قدر بالا بوده است».

او ادامه داد: «واقعیت این است که هم دولت سیزدهم توانست خوب مذاکره کند و هم آمریکایی‌ها چاره‌ای نداشند جز پذیرش شرایط ایران و حالا آمریکایی‌ها می‌خواهند مسیر سازنده‌ای را با ایران در پیش بگیرند».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «چه در دوره ترامپ و چه در دوره بایدن سیاست‌های آمریکا علیه ایران تهاجمی بود اما ایران به ویژه در دولت سیزدهم توانست مسیرهای جدیدی به روی خود باز کند. عضویت ایران در شانگهای و بریکس عملا بخش مهمی از تحریم‌های آمریکایی‌ها را خنثی کرد و دولت بایدن را به این نتیجه رساند که با ایران صرفا باید از در تعامل سازنده وارد شد».

هانی‌زاده در پایان گفت: «به هر حال دولت بایدن در مقایسه با دولت ترامپ نسبت به ایران نرمش بیشتری داشت. منطقا دولت بایدن در طول یک‌سالی که از عمرش باقی است باید تلاشش را به کار گیرد تا توافق با ایران به سرانجام برسد زیرا اگر احیانا دولت بعدی آمریکا جمهوری‌خواه و به ویژه با ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ باشد، چالش‌ها میان ایران و آمریکا بیشتر می‌شود».