فایننشال تایمز:ایران آماده توافق است اما اروپا به دنبال ترامپ
فایننشال تایمز: اروپا با ترامپ همسو میشود|چرا غرب به پیشنهاد بیسابقه اتمی تهران توجهی نکرد؟
گفتوگوی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان میدهد که تهران ممکن است مایل به سازش در مورد برنامه هستهای باشد.
به گزارش اکوایران، آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرده ایران در رابطه با محدود کردن ذخایر اورانیوم خود با غنای بالا با ناظر هستهای سازمان ملل گفتوگو کرده و آماده انجام اقدامات مقدماتی در این رابطه است.
به نوشته فایننشال تایمز، آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی اعلام کرد که در جریان جلساتی با حضور مقامات ارشد در هفته گذشته، آژانس و ایران درباره امکان توقف افزایش ذخایر اورانیوم با غنای بالا تا 60 درصد گفتوگو کردند.
گزارش فصلی به اعضای آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان میدهد که این آژانس تأیید کرده که ایران انجام اقدامات مقدماتی را آغاز کرده است که هدف آن توقف رشد ذخایر اورانیوم با غنای 60 درصدی است.
این گفتوگوها در جریان بازدید رافائل گروسی، رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از ایران این سیگنال را مخابره میکند که تهران ممکن است مایل به مصالحه درباره برنامه هستهای خود باشد و به دنبال کاهش تنشها با غرب در آستانه حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید است.
رئیسجمهور منتخب آمریکا مقاماتی را برای دولت جدید خود برگزیده که رویکردی سختگیرانه در رابطه با ایران دارند که میتواند باعث شود فشارها بر تهران در مقایسه با دور نخست ریاستجمهوری ترامپ افزایش پیدا کند.
فایننشال تایمز اعلام کرده ایران به مدت بیش از دو سال است که به غنیسازی اورانیوم در سطح 60 درصدی میپردازد.
هر تلاشی برای کاهش تنشهای هستهای، طی این هفته با یک آزمون دیگر روبهرو خواهد شد، چراکه انتظار میرود اعضای اروپایی امضاکننده برجام شامل آلمان، فرانسه و بریتانیا قطعنامهای را با محکوم کردن عدم همکاری تهران با ناظر هستهای سازمان ملل در جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه دهند.
علی واعظ: اگر طرف مقابل به فشار رو نیاورد ایران امتیاز میدهد
علی واعظ، کارشناس ایران در اندیشکده گروه بحران، اعلام کرده: «تهران پیشنهادی به امضاکنندگان اروپایی برجام ارائه داده است که غنیسازی اورانیوم در سطح 60 درصدی را متوقف میکند و ذخایر اورانیوم با غنای بالا را کاهش میدهد.»
او همچنین مدعی شد: «اما این سه کشور اروپایی این پیشنهاد را به دلیل ناامیدی از ایران رد کردهاند، چراکه [به ادعای او] تهران در جریان تحقیق آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره فعالیتهای هستهای گذشته در سه سایت اعلامنشده، همکاری نکرده است که با توافق هستهای 2015 ارتباطی ندارد. طبق گزارشها، سه کشور اروپایی برجام بهطور فعالانه برای همسویی با اولویتهای دولت ترامپ در حال حرکت هستند با این حال، این اقدام ریسک چرخه دیگری از افزایش تنشها را به همراه دارد.»
این کارشناس افزود: «ایران نشان میدهد که اگر طرف مقابل به فشار متوسل نشود، مایل به دادن امتیاز است و اگر چنین شود، ایران نیز فعالییتهایش را تشدید خواهد کرد.»
اینها در حالی است که سه کشور اروپایی برجام با تصمیم شش سال پیش ترامپ برای ترک توافق هستهای مخالفت کردند و تا همین یک سال گذشت به دنبال زنده نگه داشتن این توافق با تهران بودهاند.
دیدگاه تان را بنویسید