آغاز مذاکرات برای احداث نیروگاه اتمی جدید روسیه در ایران

ساخت نیروگاه های اتمی کوچک و بزرگ توسط روس اتم در ایران
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

مدیرعامل روس‌اتم اعلام کرد که ایران و روسیه قصد دارند همکاری‌های خود را در زمینه احداث نیروگاه‌های اتمی کوچک و بزرگ گسترش دهند و به زودی مذاکرات برای ساخت یک نیروگاه اتمی بزرگ دیگر در ایران آغاز خواهد شد.

به گزارش اکوایران، الکسی لیخاچف، مدیرعامل شرکت روس‌اتم، اعلام کرد که ایران و روسیه قصد دارند همکاری‌های خود را در زمینه ساخت و راه‌اندازی تاسیسات اتمی کوچک و بزرگ گسترش دهند. به گفته او، مذاکرات برای احداث یک نیروگاه اتمی بزرگ دیگر در ایران به زودی آغاز خواهد شد.

او افزود که برای پیشبرد پروژه‌های نیروگاهی، اصلاحاتی در توافقات قبلی در زمینه احداث نیروگاه‌های اتمی کوچک ضروری است و روسیه پروتکلی در این خصوص به ایران ارائه کرده است. همچنین، اولین واحد نیروگاه اتمی بوشهر که از سال ۲۰۱۱ آغاز به کار کرده، در حال حاضر به طور کامل عملیاتی شده است.

بر اساس گزارش‌ها، علی‌رغم فشارها و تحریم‌های غرب، ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه بوشهر همچنان ادامه دارد. این واحدها که در سال ۲۰۱۷ شروع به ساخت شدند، هرکدام قادر به تولید ۱,۰۵۷ مگاوات برق خواهند بود و با بهره‌برداری از آنها، سالانه ۱۰ میلیون بشکه نفت خام و ۱.۶ میلیارد متر مکعب گاز صرفه‌جویی می‌شود. همچنین، این پروژه از انتشار ۷ میلیون تن گاز آلاینده جلوگیری خواهد کرد.

در حال حاضر، ۱۷ درصد از کار احداث واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر تکمیل شده است.

انرژی هسته‌ای، پایدارترین عرصه همکاری ایران و روسیه

ایجاد فرصت های جدید میان ایران و روسیه در زمینه انرژی هسته ای موضوعی است که در توافقات قبلی میان دو کشور نیز به آن اشاره شده بود.محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در سفر خود به مسکو تاکید کرد که امضای و مبادله سندهای راهبردی بین دو کشور می‌تواند به پایداری و تأثیرگذاری روابط در یک دوره معین کمک کند. پس از سال‌ها مذاکره و گفت‌وگو، اکنون این فرصت فراهم شده که سند مورد نظر امضا شود و افق‌های جدیدی برای توسعه روابط دوجانبه گشوده خواهد شد.

اسلامی با اشاره به همکاری‌های طولانی‌مدت دو کشور در حوزه انرژی هسته‌ای، این بخش را یکی از پایدارترین عرصه‌های همکاری ایران و روسیه دانست. به ویژه پروژه تکمیل و راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر که اکنون در مدار بهره‌برداری قرار دارد، نمونه‌ای از موفقیت‌های این همکاری است.

اسلامی افزود که سفر رئیس‌جمهور ایران به روسیه و مذاکرات با مقامات این کشور می‌تواند به نهادینه شدن بنیان‌های توسعه مناسبات دوجانبه در آینده کمک کند و به گسترش همکاری‌ها در زمینه انرژی هسته‌ای و سایر حوزه‌ها منجر شود.