تداوم خصومت آمریکا با بازجویی و اخراج ایرانیها
ایرنا- مقامات کاخ سفید در حالی که مدعی حمایت از مردم ایران هستند، ویزای معتبر برخی از دانشجویان را باطل و در ورود ایرانیها بسیار سختگیری میکنند.
مدافعان مهاجرت شامگاه دوشنبه در فرودگاه بین المللی بوستون لوگان در اعتراض به بازداشت و ابطال ویزای معتبر یک دانشجوی ایرانی گرد هم آمدند.
این دانشجو قرار بود نیمسال تحصیلی خود را در دانشگاه نورث ایسترن آغاز کند.
سوزان چرچ وکیل مدافع مهاجرت در بوستون در صفحه شخصی خود نوشت که این دانشجوی 24 ساله، شب گذشته پس از ورود به فرودگاه، تحت بازداشت قرار گرفته است.
او پیش از بازگردانده شدن و درخواست ویزای دانشجویی، 2 سال در آمریکا بوده است که صدور ویزای جدید وی، یکسال به طول انجامیده است.
به گفته چرچ، او از طریق خانواده این دانشجو در جریان بازداشت وی قرار گرفته است اما ماموران مربوطه اجازه ندادهاند که با وی صحبت کند.
تارنمای مس لایو هم در پیگیریهای خود از ماموران مهاجرت به نتیجهای نرسیده است اما سخنگوی دانشگاه نورث ایسترن گفته که دانشگاه از ممنوع الورودی یک دانشجو، مطلع شده بوده است.
در بیانیه این دانشگاه آمده است که نورث ایسترن به هزاران دانشجوی بین المللی خوشامد می گوید و آنها را با منابع مختلف پشتیبانی می کند.
این بیانیه می افزاید دانشگاه با مقامات فدرال در تماس بوده اند تا در مورد این پرونده اطلاعات بیشتری کسب کنند و کمکهای لازم را برای دانشجوی خود در بازگشت دانشگاه ارائه می دهد.
این رفتار دولت آمریکا نخستین باری نیست که علیه دانشجویان ایرانی رخ می دهد و چندی پیش هم ویزای حدود 20 دانشجوی ایرانی را بدون هیچ توضیحی باطل کرده بود.
ماموران فرودگاه به یکی از این دانشجویان به محض ورود به آمریکا اطلاع داده بودند که ویزای وی باطل است و باید با همان پرواز (ترکیش ایر) بازگردد اما چون پرواز بازگشت دو روز دیگر انجام می شده است، این دانشجو را به زندان منتقل و در شرایط بدی لباس زندان بر او پوشانده و پس از دو روز تحقیر و توهین، از کشور اخراج کرده اند.
روز گذشته نیز برخی منابع خبری از بازجویی سه ساعته یکی از ایرانیان دارای گرین کارت در فرودگاه جان اف کندی نیویورک خبر داده بود که علاوه بر بررسی تلفن همراه و تصویربرداری از اطلاعات موجود، نسبت به احساس وی درباره ترور سردار شهید قاسم سلیمانی هم پرسیده شده بود.
در اوایل ژانویه هم 60 ایرانی که به کانادا سفر کرده بودند، در زمان بازگشت به آمریکا، مورد بازجویی طولانی مدت و بازداشت قرار گرفته بودند.
دیدگاه تان را بنویسید