منفیبافی و اختلافافکنی درباره مجلس یازدهم؛ واکنش مدعیان اصلاحات به رای مردم
با اینکه نزدیک به 4 ماه تا آغاز فعالیت مجلس یازدهم مانده و تکلیف 11 کرسی مجلس در مرحله دوم و در 29 فروردین سال بعد مشخص خواهد شد، اما اصلاحطلبان همچنان برای توجیه شکست سیاسی خود و مخدوش سازی رقابتهای انتخاباتی، به دنبال منفی بافی و اختلاف افکنی در مجلس یازدهم هستند.
کیهان : علیرغم اینکه مجلس یازدهم هنوز تشکیل نشده و تا آغاز فعالیت آن 4 ماه باقی مانده است و تبعاً گمانهزنی درخصوص مناسبات میان طیفهای گوناگون نمایندگان در قبال مسائل و موضوعات اساسی کشور، زود به نظر میرسد اما بررسی رسانههای زنجیرهای و اظهارات مدعیان اصلاحات و گمانهزنیهای آنها درخصوص آرایش سیاسی مجلس یازدهم حاکی از تلاش گسترده آنان برای القای اختلاف شدید میان اصولگرایان است.
مدعیان اصلاحات گرچه این روزها از شکست خود در انتخابات اخیر مجلس عصبانی هستند اما با تأکید بر این گزاره که «18 نماینده اصلاحطلب و حدود 42 نماینده مستقل هم وارد مجلس شدهاند» درخصوص تشکیل یک اقلیت قدرتمند در مجلس، کورسویی از امید را فراروی خود میبینند. از همین رو کسانی که تا چند ماه قبل از انتخابات، از تحریم و قهر با صندوقهای رأی و حتی از ضرورت استعفای نمایندگی مجلس سخن میگفتند!، حالا برای 3 ماه بعد از انتخابات برنامهریزی میکنند و برای خروج از بحرانی کهگریبان اصلاحات را گرفته است، خط «تفرقه بینداز و حکومت کن» را دنبال میکنند.
آنها با طرح ادعایی مانند اینکه «مجلس آینده موفق نخواهد بود»، «مجلس آینده به دنبال برجام و رابطه با آمریکا میرود!»، «هدف مجلس یازدهم، حمله به روحانی است» «اصولگرایان به دنبال انتخابات 1400 هستند نه حل مشکلات کشور»، «تعداد نمایندگان با سابقه نظامی زیاد است!» و... تخطئه اصولگرایان و منفی بافی علیه مجلسی که هنوز تشکیل نشده است را در دستور کار خود قرار دادهاند.
جالب توجه آنکه اصلاحطلبان بعد از طرح و القای اختلافات شدید میان اصولگرایان صریحاً اعلام میکنند که برای شکل دادن اقلیت قدرتمند در مجلس و پیش بردن اهداف خود «از فرصت اختلافات اصولگرایان
استفاده کنیم»!
اصلاحطلبان: قالیباف و میرسلیم دعوا دارند!
روزنامه سازندگی دو روز پیش در گزارشی نوشت: «قالیباف برای رسیدن و ماندن در رأس بهارستان نیازمند ائتلاف با طیفهای گوناگون اصولگراست و چه بسا در این مسیر، دیگر کمتر آن چهره تکنوکرات خود را عیان کند دست کم باید بتواند با 2 جریان اصولگرا یعنی جبهه پایداری و عدالتخواهان کنار بیاید تا قبای ریاست بر تن کند. طیفی که گذشته از آن ائتلاف نیم بند دقیقه نودی برای ارائه لیست مشترک تا همین جا خط و نشانهای زیادی برای قالیباف کشیدهاند.» در این مطلب آمده است: «مصطفی میرسلیم احتمالاً باز هم برای اصولگرایان در مجلس یازدهم از چهرههای بازی خرابکن خواهد بود... او چندان هم دل خوشی از قالیباف ندارد به همین دلیل در جریان انتخابات بارها اعلام کرد که قالیباف سرلیست شورای ائتلاف نیست؛ همچنانکه بعد از انتخابات سال ۹۶ هم گفته بود «اگر من و قالیباف به دور دوم میرفتیم تخلفات مالی او را رو میکردم.» سازندگی در این گزارش در مورد آقاتهرانی هم نوشته است: «کسی که به احتمال زیاد هم برای قالیباف در مسیر ریاست مجلس و هم برای دولت دردسرآفرین خواهد بود.»
از فرصت اختلافات اصولگرایان استفاده کنیم!
اما نکته مهمی که در گزارش سازندگی باید آن را در ترازوی نقد مخاطبان قرار داد و در زوایای پنهان آن دقیق شد، این است که در این مطلب تأکید شده «پزشکیان اگر بتواند اقلیت قوی و کارآمدی از نمایندگان اصلاحطلب و مستقل مجلس تشکیل بدهد، کار مهمی کرده است. پزشکیان برای این کار باید بتواند علاوهبر ۱۸ نماینده اصلاحطلب، نظر ۴۲ نماینده مستقل را هم جلب کند. در این صورت یک فراکسیون اقلیتی ۶۰ نفره میتواند تشکیل دهد که حتماً بودنش بهتر از نبودن آن خواهد بود. فراکسیونی که میتواند از فرصت اختلافات اجتناب ناپذیر اصولگرایان که به نظر میرسد منجر به تشکیل 2 فراکسیون میان آنها شود، نهایت استفاده را برای پیگیری اهداف خودش ببرد و در بزنگاههای رأیگیری نقشآفرین باشد.»
پزشکیان، با زبان آذری خود دیگران را همراه کند!
روزنامه اطلاح طلب پا را فراتر گذاشته و برای انتقال پیام خود به مدعیان اصلاحات نوشته است: «پزشکیان در مجلس دهم توان بالایی در جلب آرای نمایندگان آذری زبان داشت و از این جهت حتی توانسته بود، نمایندگان اصولگرا را نیز با خود همراه کند. باید دید او از این توان در مجلس یازدهم بهره خواهد برد یا خیر.»!!
تلاش گسترده اصلاحطلبان برای القای اختلاف شدید میان اصولگرایان
خبرگزاری ایسنا هم دو روز پیش در گزارشی به گمانهزنی درخصوص ریاست مجلس آینده پرداخت و در بخشی از آن به پیروزی ائتلاف اصولگرایان در مجلس اشاره کرد و نوشت: «لیستی که توانست هر ۳۰ کرسی تهران را به خود اختصاص دهد ولی به نظر میرسد اختلافات پیش از انتخابات این بار در ۷ خرداد 99 به داخل پارلمان کشیده شود و ریاست مجلس به محلی برای کشمکش میان اصولگرایان بدل شود.» همزمان، محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در مصاحبه با خبرگزاری دولتی برنا از «اختلاف پایداریها و نواصولگرایان بر سر ریاست مجلس» سخن به میان آورد و گفت: «ریاست مجلس یکی از عرصههایی است، که این اختلافات خود را نشان خواهند داد چراکه جبهه پایداری و برخی از اصولگرایان چهرههایی مانند آقاتهرانی و میرسلیم را مدنظر دارند، در حالی که جریان اصولگرای مقابل که با لیست اکثریت و گستردهتری به مجلس آمده، قالیباف را برای ریاست مجلس انتخاب کرده است.» همچنین روزنامه اعتماد هم دیروز به نقل از محمدصادق جوادی حصار، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی نوشت: «اصولگرایان در مجلس حداقل 2 جبهه خواهند بود. به باور من رقابتهای معطوف به منفعتطلبیهای خاص اصولگرایی، بین این طیفها در مجلس بالا خواهد گرفت. حتی دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک شاهد نزاعهایی از جنس دعوای احمدینژاد و برادران لاریجانی در مجلس آینده باشیم و مشاهده کنیم که هرکدام از این طیفها یک سر ریسمان نزاع را گرفتهاند و به سوی خود میکشند.» جوادی حصار در پاسخ به اینکه «اصولگرایان نمیتوانند به رغم اختلاف و چنددستگی درونی و حضور نمایندگان طیفهای اصولگرا در مجلس یازدهم، به تشکیل یک فراکسیون منسجم امیدوار باشند» گفت: «ممکن است بین خودشان مثلاً فراکسیونی شبیه به رهروان ولایت در مجلس نهم را که فراکسیون اکثریت آن دوره بود، تشکیل دهند اما از آن طرف فراکسیون پایداری نیز به احتمال زیاد تشکیل میشود و از دیگرسو، تشکیل فراکسیون منتسب به احمدینژادیها نیز به هیچ عنوان دور از ذهن نیست. بنابراین فکر میکنم هرکدام از این طیفها راه خود را بروند و بعید میدانم به وحدت برسند.» اعتماد نیز طی روزهای اخیر نوشته بود: «بعید است اختلافات به دوران انتخابات منتهی شود و احتمالاً ماجرا زیر سقف بهارستان نیز ادامه خواهد داشت و چهبسا پررنگتر از آنچه این روزها شاهد بودیم.» یا خبرگزاری ایرنا که در گزارشی به رصد اخبار انتخاباتی پرداخت و به نقل از حسن رسولی، عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نوشت: «بین ۳۰ نفر لیست تهران اختلافات اساسی وجود دارد» گفتنی است صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاحطلب هم اخیراً در مصاحبه با روزنامه آرمان با بیان اینکه «زمام امور مجلس یازدهم در اختیار جبهه پایداری و احمدینژادیها خواهد بود.» گفته بود: «حکایت آقای قالیباف و هواداران ایشان در مجلس یازدهم مانند فراکسیون امید در مجلس دهم خواهد بود و به همین دلیل از تأثیرگذاری بالایی برخوردار نخواهند بود. واقعیت این است که جبهه پایداری و طرفداران آقای احمدینژاد علاقهای به حامیان آقای قالیباف ندارند.»
غلامرضا ظریفیان، دیگر فعال سیاسی اصلاحطلب هم با طرح و برجستهسازی «اختلافات انتخاباتی نواصولگرایان، پایداریها و وزرای دولت نهم و دهم» گفته بود: «اصولگرایان زمان تبلیغات انتخابات مجلس اختلافات جدی داشتند و در عین حال که به سختی توانستند به جمعبندی برای ارائه لیست واحد برسند، بازهم برخی از همین جناح اعتراض خود را نسبت به لیست واحد اعلام کردند. این موارد نشان میدهد مرزبندیها جدی است. کمااینکه به نظر میرسد در ارتباط با ریاست مجلس هم، اختلافات جدی خواهند داشت، آرزو میکنم نمایندگان جدید در شرایط بحرانی و حل مشکلات مردم به تفاهم برسند.» جلال جلالیزاده، فعال سیاسی اصلاحطلب دیگری بود که در مصاحبه با خبرگزاری دولتی برنا گفته بود: «در مجلس آینده بر سر مسائلی چون مذاکره، تحریمها، آزادیهای اجتماعی، میان پایداریها و قالیبافیها و موتلفه چالشهایی ایجاد خواهد شد. هر چند که مجلس آینده یکدست است اما معتقدم مجلس موفقی نخواهد بود.»
فعال اصلاحطلب: مجلس آینده موفق نخواهد بود
علاوه بر القای اختلافات گسترده در میان اصولگرایان، یکی از محورهایی که در دستور کار مدعیان اصلاحات قرار دارد، تخریب و تهمت پراکنی نسبت به مجلس اصولگراست.
جلالیزاده گفته بود: با تشکیل مجلس یکدست نمایندگان نمیتوانند از این به بعد مشکلات و معضلات را به پای دولت و اصلاحطلبان بنویسند. با توجه به اینکه مجلس یازدهم برای تأمین معیشت و بهبود وضعیت اقتصادی مردم شعارها و ادعاهای تندی داده است، در این زمینه موفق عمل نخواهد کرد و همین امر باعث میشود مردم با این گرایش آشنایی بیشتری پیدا کنند و متوجه خواهند شد منبع مشکلات کجاست.
وی با بیان اینکه مجلس آینده برای مردم کاری از پیش نخواهد برد، اظهار داشت: این مجلس پاسخگوی مشکلات نخواهد بود و از طرفی دیگر اختلافات اصولگرایان در مجلس شدیدتر خواهد شد.
علاوهبر او، شهابالدین بیمقدار، نماینده اصلاحطلب تبریز که بعد از ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به دست آمریکای جنایتکار، در مصاحبهای گفته بود «پیشنهاد من، خویشتنداری و مذاکره بین ایران و آمریکا است!» در مصاحبهای درخصوص مجلس یازدهم مدعی شده بود که «مجلس جدید نمیتواند کاری برای مردم انجام دهد.»
یا علی صوفی، عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان که دو روز پیش در گفتوگو با اعتماد با بیان اینکه «اصولگرایان رویکرد مردمی ندارند و مردم برای آنان صرفاً زینتی انتخاباتی و ابزار هستند» گفت: «اگر اصولگرایان در انتخابات 1400 دولت را هم در اختیار بگیرند باید شاهد وخامت اوضاع باشیم و متاسفانه باید بگوییم که وضع مردم بدتر نیز خواهد شد.»
ادعای اصلاحطلبان: مجلس یازدهم
به دنبال برجام و رابطه با آمریکا میرود!
در راستای تخریب و القای ناامیدی به جامعه، یکی از ادعاهای اصلاحطلبان این است که مجلس اصولگرا اهل باجدهی و ماندن در قدرت به هر بهانهای حتی رابطه با آمریکاست؛ ادعایی که مرغ پخته را هم به خنده میاندازد!
علی مطهری، عضو فراکسیون امید مجلس هفته گذشته در مصاحبه با روزنامه دولتی ایران مدعی شده بود که جریان انقلابی در مجلس یازدهم مانند ما دنبال برجام و FATF و رابطه با آمریکا میرود! وی گفته بود «خودم به این اتفاقی که رخ داد خوشبین هستم. به خاطر اینکه وقتی که کار دست دوستان به قول خودشان انقلابی میافتد و اداره کشور را به دست میگیرند باعث میشود که خودشان به برجام برگردند، خودشان مشکل افای تی اف را حل کنند، خودشان سیاست خارجی را اصلاح کنند، رابطه با عربستان را برقرار کنند، حتی رابطه خوب با اروپا را در پیش خواهند گرفت... وقتی که قدرت را به دست بگیرند و ببینند با روشهایی مثل برهم زدن برجام و کارشکنی در مورد FATF نمیتوان کشور را اداره کرد خودشان مشکلات را حل میکنند... الان که وارد قدرت شدند و مخصوصاً اگر دولت را هم به دست بگیرند با تجربهای که سران آنها پیدا کردهاند میفهمند که راه نجات کشور اصلاح سیاست خارجی، زنده کردن برجام و حل مشکل افایتیاف و در صورت لزوم برقراری رابطه با آمریکا است... ورودشان به مجلس و مخصوصاً اگر دولت آینده را هم به دست بگیرند باعث میشود معتدل شوند. وقتی خود را مواجه با اداره کشور ببینند از رفتار تند و افراطی خود دست برمیدارند.»
روزنامه سازندگی هم در یادداشتی به قلم سید مصطفی هاشمیطبا نوشته بود: «اصولگرایان بهمحض اینکه در قدرت قرار بگیرند برای آنکه با واقعیتهای کشورداری مواجه شوند مسائل مذاکراتی را حل کرده و اتفاقاً بدون هیچ دردسری مسائل FATF را هم حل میکنند. چون اداره مملکت شوخی نیست... الان که در قدرت هستند مخالف خوانی میکنند و شعار میدهند اما حالا که در قدرت هستند با مذاکرات و حتی امتیاز دادنهای بالا هم FATF را تصویب میکنند و هم مذاکره میکنند و اتفاقاً خواهند گفت امام حسن، صلح حدیبیه را پیش برد و ما از ایشان پیروی میکنیم... پیشبینی من این است که این طیف سیاسی اگر در قدرت قرار بگیرد احتمالاً به سمت سازش با آمریکا خواهند رفت.»
شاه بیت تکراری مدعیان اصلاحات؛
هدف مجلس آینده حمله به روحانی است!
لازم به ذکر است یکی از گزارههایی که این روزها به شاه بیت تکراری مدعیان اصلاحات علیه مجلس یازدهم تبدیل شده است، این ادعاست که «هدف مجلس آینده حمله به روحانی است!»
بر همین اساس است که محمدصادق جوادی حصار، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی دو روز پیش در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت: «باور من این است که مجلس یازدهم کمک چندانی به دولت نخواهند کرد و دولت را در اجرای برنامههایش به طور جدی همراهی نخواهند کرد... در مواجهه با مجلس فکر میکنم دولت مسیر صعب و ناهمواری را باید طی کند؛ به خصوص بر سر تصویب بودجه و تعامل با وزرا. به این اعتبار میتوان گفت که دولت کار سختی را در پیش خواهد داشت.»
غلامرضا ظریفیان، دیگر فعال سیاسی اصلاحطلب نیز در ارزیابی مجلس یازدهم گفت: «ترکیبی که به مجلس یازدهم آمده است با دولت مرزبندی دارد و با دیدگاههای آن تفاهم ندارد. کمااینکه در زمان نامزدی انتخابات بیشترین نقد را به دولت داشتند و بسیاری از مشکلات کشور را ناشی از عملکرد دولت، قلمداد میکردند.»
روزنامه آرمان در گزارشی نوشت: «منتخبان مجلس یازدهم صرفاً با یک دیدگاه و نگرش انتخاب شدهاند و از هم اکنون مشخص است که رویکرد آنها به مسائل و اولویتهای کشور چگونه است و چگونه مواجههای با رئیسجمهور و دولت متبوعش خواهند داشت. آنچه مسلم است آرایش و صفبندی مجلس آینده بیش از پرداختن به مسائل کشور و مردم درگیر اختلافات درونی، وزنکشی سیاسی و صد البته حمله به روحانی خواهد بود.»
روزنامه اعتماد هم در مطلبی نوشت: «نمایندگان مجلس یازدهم تعیین شدند و حالا وقت کار است. باید همه با هم تلاش کنیم تا بلکه مشکلات کشور کمرنگ شوند و از این طریق مردم به رضایتمندی برسند... مجلس آینده با چهرههایی تشکیل میشود که رویکردی تندروانه دارند و به همین دلیل بخشی از مردم نگرانند که از این پس مجلس با دولت فضایی تقابلی خواهد داشت که این قطعاً میتواند به ضرر کل کشور باشد.»
این روزنامه در مطلب دیگری نوشته بود: «ترکیب یکدست اصولگرای مجلس احتمالاً عرصه را برای دولت تنگتر از پیش خواهد کرد و شاید روزهای دشواری پیش روی هیئت دولت دوازدهم از روحانی گرفته تا برخی وزرا قرار گیرد؛ موضوعی که به تعبیر صادق زیباکلام، تحلیلگر سیاسی، «پایان ماه عسل دولت با علی لاریجانی» خواهد بود.
هراس افکنی مدعیان اصلاحات
در مورد مجلس یازدهم؛
تعداد نمایندگان با سابقه نظامی زیاد است!
چندی پیش یکی از فعالان سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه «فهرستی از کسانی که سابقه حضور در مسائل نظامی دارند و به مجلس یازدهم راه یافتهاند، منجر به افزایش وزن نظامی در مجلس یازدهم شده است.» گفته بود: «ممکن است این افراد تبدیل به یک فراکسیون شوند.»
بر همین اساس بود که محمدرضا خباز عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی دو روز پیش در مصاحبه با ایرنا اعلام نگرانی کرد و گفت: نگرانم افراد تندی که وارد مجلس شدهاند اعتبار و حیثیت خود و اصولگرایان را زیر سؤال ببرند.
خباز با بیان اینکه نگرانم مجلس یازدهم شبیه مجلس هفتم باشد، گفت: نباید فراموش کرد ۱۶ اصلاحطلب و حدود ۴۰ نماینده مستقل هم وارد مجلس شدهاند. اینها اگر دو کار انجام دهند، میتوانند از این فرصت ۴ ساله استفاده کنند. یکی اینکه قبل از شروع به کار مجلس، باهم نشستهایی تشکیل دهند و درخصوص مدیریت چند کمیسیون مجلس به جمعبندی برسند. اگر این حدود ۶۰ نفر بتوانند کمیسیونهایی مثل اقتصادی، صنعت و اجتماعی را در اختیار بگیرند، از مصونیت برخوردار میشوند و اجازه تندروی را به برخی نمایندگان اکثریت نمیدهند. قدم دومی که فراکسیون اقلیت میتواند انجام دهد، بالانس (متعادل کردن) مجلس است.
وی گفت: اگر فراکسیون اقلیت مجلس یازدهم فعال عمل نکند در تندیها و زیانهای احتمالی فراکسیون اکثریت شریک خواهد بود.
خباز در بخشی از این مصاحبه گفته است که «در مجلس آینده تعداد نمایندگان با سابقه نظامی زیاد است. وقتی تفکر نظامیها بر مجلس که محل و مرکز آزادی بیان و دفاع از حقوق ملت است حاکم شود، پیشبینیها نگرانکننده است.»
اصولگرایان به دنبال انتخابات ۱۴۰۰
ریاستجمهوری هستند!
محمدصادق جوادی حصار، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی دو روز پیش در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت: «اصولگرایان همچنین در حال برنامهریزی برای انتخابات ۱۴۰۰ ریاستجمهوری هستند و بسیار تلاش خواهند کرد که به شیوهای عمل کنند که نه زمینه برای بازگشت اصلاحطلبان به عرصه سیاسی فراهم شود و نه دولت حرف جدی و مهمی برای بیان کردن داشته باشد. مبنای آنها برجسته کردن کاستیها و نواقص دولت خواهد بود و هدفشان راضی کردن مردم برای همراهی با اصولگرایان در ایجاد دولت همسو با مجلس یازدهم.»
روزنامه اعتماد دو روز پیش در گزارشی نوشت: «بماند که پیروزی در یک رقابت نابرابر نصیب و قسمتشان شد اما برایشان آنقدر شیرین بود که به فکر فتح سنگر بعدی یعنی 1400 باشند. اصولگرایان که در چند انتخابات قبلی نتوانسته بودند هیچگونه پیروزی و توفیقی به دست بیاورند، حال با کسب اکثریت کرسیهای «خانه ملت» در کمین فتح خیابان «پاستور» نشستهاند.»
در پایان باید تأکید کرد که مدعیان اصلاحات درخصوص مجلس یازدهم، در حالی ناامیدی و بنبست را به جامعه پمپاژ میکنند که افکار عمومی خواستار پاسخگویی و گزارش کارنامه عملکرد اصلاحطلبان در مجلس و همچنین منتظر روشن شدن وضعیت 75 نمایندهای هستند که در انتخابات مجلس یازدهم صلاحیتشان تأیید نشد!
دیدگاه تان را بنویسید