متن مقاله شهردار تهران در گاردین درباره تحریمهای آمریکا و عدم فروش دارو
مقاله شهردار تهران در گاردین: تحریمهای آمریکا باعث شده کشورها از فروش دارو به ایران خودداری کنند
شهردار تهران در مطلبی که در روزنامه گاردین انگلیس نوشته است به تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران اشاره کرده که در راه مبارزه با کرونا مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، پیروز حناچی شهردار تهران در ملطبی در گاردین نوشت: یکی از مهمترین اصول اداره کشورها و دولتها طی قرن گذشته این بوده است که "جهانی فکر کن و محلی اقدام کن"، ما باید امروز هم محلی و هم جهانی فکر کنیم و اقدام نماییم. متاسفانه ذهنیت کوته بینانهای که طی سالهای گذشته بر سیاست بسیاری از کشورهای جهان حاکم شده، هنوز از بین نرفته است.
در عوض کسانی که به شدت به دنبال دستیابی به منافع ملی به هر قیمتی هستند، در حال کاهش هستند. عواقب این وضعیت بسیار زیاد است.
آمارهای رسمی نشان میدهد در ایران تا 2 آوریل بیش از 3160 نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختهاند و بیش از 50 هزار نفر نیز به این ویروس مبتلا شدهاند. نرخ ابتلا به ویروس کرونا در ایران کاهش نیافته است و بسیاری از مبتلایان در تهران هستند. نکته مهمی که وجود دارد آن است که ایران در حال مقابله با این ویروس است آن هم در شرایطی که با شدیدترین تحریمها علیه یک کشور در تاریخ جهان روبرو است.
تحریمهای ایالات متحده نه تنها شرکتها و اشخاص آمریکایی را از تجارت قانونی با همکاران ایرانی خود منع میکند بلکه این تحریمها را فرامرزی کرده و سایر کشورها و شرکتها را نیز شامل شده و آنها نیز از انجام معاملات تجاری قانونی با ایرانیها به خاطر تحریمهای آمریکا، خودداری میکنند، حتی فروش دارو.
در نتیجه توانایی مقامهای ایران برای تامین تجهیزات لازم و ضروری بهداشتی و سلامتی و لجستیکی با هدف مقابله با ویروس کرونا دچار مشکلاتی شده است.
رفتار ناعادلانه و غیرمنصفانه با ایران از طریق سیاستهای آمریکا صورت میگیرد، کشوری که دولت حاکم بر آن حتی به نظر نمیرسد منافع ملی کشورش را در اولویت قرار داده باشد و به جای آن به دنبال تامین منافع حزب حاکم است.
نتیجه چنین سیاستها و رفتارهای غیرمسئولانهای محدود به ایران نمیشود، این سیاستها و رفتارها به ضرر جامعه آمریکایی نیز بوده است.
بی شک، مخالفت دولت ترامپ برای متوقف کردن جنگ اقتصادی علیه ایران به طور مستقیم بر تلاشهای تهران برای مقابله با ویروس کرونا تاثیر منفی داشته است. آیا این به نفع منافع ملی آمریکا است که شیوع ویروس کرونا دائمی شود؟
برای مقابله بهتر با بحرانهای جهانی، نیاز به سیاستمدارانی داریم که درک کنند مسیر پیگیری منافع ملی مجزا و جدا نیست یا مغایر و متضاد با منافع جهانی و پاسخگو بودن بینالمللی نیست.
دیدگاه تان را بنویسید