کیهان : اصلاحطلبان نامزد داشتند اعتبار و آبرو نداشتند
با وجود شرکت 9 حزب اصلاحطلب در انتخابات و نامزدی چهرههای سرشناس این طیف، یک وزیر دولت اصلاحات مدعی شد ما در انتخابات شکست نخوردیم بلکه حذف شدیم.
علی صوفی در گفتوگو با ایلنا مدعی شد: اصلاحطلبان در انتخابات شکست نخوردند بلکه حذف شدند؛ ما را اصلا در انتخابات راه ندادند. شکست زمانی اتفاق میافتد که ما در انتخابات شرکت کنیم اما مردم به ما رای ندهند.
وی افزود: در بیانیههایی هم که شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان صادر کرد گفته شد که ما کاندیدایی برای معرفی نداریم که البته این به معنای آن نیست که استقبال مردم از اصلاحطلبان بیشتر بوده اما برای شکست خوردن نیاز به حضور در انتخابات است.
دبیرکل «حزب پیشرو اصلاحات» ادامه داد: اصلاحطلبان از پیش اعلام کرده بودند که در این دوره مثل سال 94 با هر شرایطی وارد انتخابات نمیشوند بلکه اگر کاندیدایی داشته باشند به مردم معرفی و اگر نداشته باشند لیستی داده نمیشود. نقطه مقابل مشارکت بدون قید و شرط سال 94، درست در این دوره از انتخابات اتفاق افتاد، بنابراین اصلاحطلبان اصلا وارد انتخابات نشدند که بخواهند شکست بخورند.
وی تصریح کرد: حذف اصلاحطلبان یک حذف کلی بوده و موردی نیست؛ در بررسیهای هیئتهای اجرایی رد صلاحیتها موردی بود اما به محض اینکه وارد بررسی هیئتهای نظارت شد دیگر به مورد و مصداق کار نداشتند، بلکه هر کسی نام اصلاحطلبی داشت رد صلاحیت شد.
صوفی افزود: صحنه را به هم زدند و به یک انتخابات بدون رقیب تبدیل شد وحتی اگر اسمش را هم رقابت بگذارند، رقابت بین خودشان و داخلی بوده است.
اظهارات این عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان در حالی است که به اذعان برخی از اصلاحطلبان، طیفی از نامزدهای این طیف با وجود دعوت خاتمی از آنان برای نامزدی، حاضر به ثبتنام نشدند. گفته میشود این عده که بالغ بر 150 نفر میشدند، از ترس انزجار مردم، از نامزدی منصرف شدهاند. جالب اینکه محمدرضا عارف رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان (رئیس فراکسیون امید در مجلس دهم) از جمله نمایندگانی بود که از نامزدی دوباره منصرف شد و حاضر نشد مجددا خود را به رای مردم بگذارد. افشانی شهردار سابق تهران از دیگر کسانی بود که با وجود نامزدی (تایید صلاحیت) ترجیح داد انصراف بدهد.
اما در همین حال کسانی چون مجید انصاری، محمدحسن مقیمی (معاون سابق وزیر کشور در دولت اصلاحات و دولت روحانی)، مرحوم محمدرضا راهچمنی، سهیلا جلودارزاده، علیرضا محجوب، محمدعلی وکیلی، مصطفی کواکبیان، پروانه مافی، محمدرضا بادامچی، زهرا ساعی، ابوالفضل سروش، فریده اولاد قباد، داود محمدی و... در فهرستهای متعدد اصلاحطلبان حضور داشتند. تعدد نامزد اما به نحوی بود که حزب کارگزاران یک فهرست جداگانه و هشت حزب اصلاحطلب، فهرستی مستقل ارائه کردند. اما همان گونه که کسانی چون زیباکلام و عبدالله ناصری و دیگر اصلاحطلبان قبل از انتخابات پیشبینی کرده بودند، انتخابات در تهران، سی بر هیچ به نفع اصولگرایان و بدون انتخاب حتی یک نامزد اصلاحطلب رقم خورد.
دیدگاه تان را بنویسید