هذیانگویی امریکا از درد کارائیب
سرویس بین الملل جوان آنلاین: امریکا روز ۲۷ فروردین مدعی شد که ۱۱ قایق سپاه پاسداران برای ناوهای این کشور در شمال خلیج فارس «مزاحمت» ایجاد کردهاند و حالا نیروی دریایی امریکا تأخیر بسیار با یعنی سه شنبه ۳۰اردیبهشت هشدار داده است که ورود هر کشتی و شناور به شعاع ۱۰۰ متری ناوهای جنگی این کشور در این منطقه، تهدید تلقی میشود و علیه آن دست به اقدامات «دفاعی قانونی» زده خواهد شد.
به گزارش رویترز در متن این هشدار آمده است: ورود شناورهای مسلح به شعاع ۱۰۰ متری ناوهای ایالات متحده میتواند به عنوان تهدید تلقی شود.
فرماندهی ناوگان پنجم نیروی دریایی امریکا مستقر در بحرین در بیانیهای تصریح کرده که این دستورالعمل «به منظور افزایش امنیت و به حداقل رساندن ابهام و کاهش خطر محاسبه اشتباه» صادر شده است.
آسوشیتدپرس هم در گزارشی در این باره نوشته است که اقدامات دفاعی به طور معمول شامل دور کردن کشتی از شناور مورد نظر، آژیر هشدار، شلیک منور و در نهایت شلیک اخطار است تا شناور نزدیک مجبور به تغییر مسیر شود. اما این اقدام نیروهای امریکا برای مشخص کردن فاصله، رویکرد تازهای است. ربکا ریباریچ، یک سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی امریکا، سعی کرده است فضا را متعادل کند و بیانیه نیروی دریایی را که در واقع هر کارشناسی متوجه است بیشتر میتواند جنبه تبلیغاتی داشته باشد، تعدیل کرده و تصریح کند: کشتیهای ما در حال مأموریتهای معمول خود در آبهای بینالمللی بر اساس قوانین بینالمللی هستند و به دنبال درگیری نیستند. این سخنگو همچنین توضیح واضحات داده است و در واقع با کلمات بازی کرده است تا حفظ حیثیت کند و در نهایت افزوده است:، اما فرماندهان ما در شرایطی که ضروری باشد، حق دفاع را برای خود محفوظ میدانند.
پس از رویداد ۲۷ فروردین، دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا با تأخیری چند روزه گفت که دستور داده است، اگر قایقهای سپاه پاسداران برای کشتیهای ایالات متحده ایجاد مزاحمت کردند، آنها را هدف قرار داده و منهدم کنند، اما این واکنش دیرهنگام ترامپ خیلی زود با واکنش ایران مواجه شد. روز بعد سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه، گفت: «به امریکاییها اعلام میکنیم که در دفاع از امنیت ملی، مرزهای آبی، منافع دریایی و امنیت کشتیرانی و نیروهایمان در دریا کاملاً مصمم و جدی هستیم و هر اقدامی با پاسخ قاطع، مؤثر و سریع ما مواجه خواهد شد.»
همچنین محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی نیز با انتشار پیامی توئیتری نوشت که به باور او نیروهای امریکایی «در خلیج فارس خود ما» به تحریک ملوانان ایرانی دست زدهاند.
پیشروی نفتکش فورچون
نفتکش ایرانی فورچون که پیشروترین نفتکش بین نفتکشهای اعزامی به ونزوئلا است، در آخرین به روز رسانیها، فقط ۱۳۹۲ مایل با سواحل ونزوئلا فاصله دارد.
اگر مشکلی پیش نیاید و ناوگان امریکایی حاضر در منطقه کارائیب دخالت نکند، این نفتکش اواسط هفته بعد به ونزوئلا خواهد رسید، هرچند حتی اگر امریکاییها هم دخالت کنند خود نفس حرکت نشان از عزم و توان ایران در مهار و مدیریت فشارهایی است که امریکاییها نه تنها بر ایران که بر سایر ملتهای مظلوم، چون ونزوئلا آوردهاند.
در چنین شرایطی فرکانس مصاحبههای «برایان هوک»، نماینده ویژه دولت امریکا در امور ایران بالا رفته است تا دوباره در مدح و منقبت مؤثر بودن فشار حداکثری ترامپ بر ایران روده درازی کند. هوک روز سه شنبه مدعی شده سران ایران یا باید با دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا مذاکره کنند یا شاهد فروپاشی اقتصاد خود باشند.
به نوشته روزنامه نیویورکتایمز هوک گفت: «فشار [علیه ایران]کارساز است. بیش از سه سال است که ما از طریق بازداری و دیپلماسی ایران را مهار و با آن مقابله کردهایم.»
این مقام امریکایی در ادامه ادعاهای خود اضافه کرد: «رژیم به خاطر تحریمهای ما در هم شکسته است. سران ایران امروز در برابر یک انتخاب قرار گرفتهاند؛ یا باید با رئیسجمهور ترامپ مذاکره کنند یا شاهد فروپاشی اقتصادی باشند.»
با این حال فشاری را که امریکاییها از نظر حیثیتی از دیدن مانور ایرانیها در امریکای لاتین تحمل میکنند میتوان در جملات دمیرال فلر، فرمانده نیروهای فرماندهی جنوب امریکا دید: «شما باید از خود بپرسید که ایران چه منافعی در ونزوئلا دارد، جایی که ما اخیراً نشانههایی از پشتیبانی نظامی و دولتی ایران را دیدهایم. موضوع این است که میخواهند یک مزیت موضعی در همسایگی ما برای مقابله با منافع ایالات متحده به دست آورند.»
دیدگاه تان را بنویسید