اعتراض کیهان به فلاحت پیشه: وعدههای برجامی شما را ما باید پاسخ دهیم؟
وکیلالدوله حامی دوآتشه برجام در مجالس قبلی میگوید: منتقدان برجام اکنون باید پاسخگو باشند(!)
کیهان : حشمتاله فلاحتپیشه در گفتوگو با نامهنیوز و درباره مذاکره میان ایران و آمریکا - که تا همین اواخر حمایت میکرده - اظهار داشت: «در موضوع تبادل زندانیان حتی اگر یک ارزیابی شود از نفعی که دو طرف بردند داشته باشیم به این نتیجه خواهیم رسید که ترامپ بیشترین سود را برد. بعد از اینکه دو ضربه اساسی به دولت وی وارد شد و چهل میلیون بیکار روی دست او ماند - تنها شاخصی که ترامپ روی آن تاکید میکرد، کاهش نرخ بیکاری به 3/5 درصد بود - زندانیان مبادله شدند و ترامپ سعی دارند که از این موضوع برای خود یک دستاورد بسازد».
این نماینده پیشین مجلس در پاسخ به این پرسش که سیاست ایران در مقابل این رویکرد ترامپ باید چه باشد؟ گفت: «جمهوری اسلامی باید فارغ از اینکه چه کسی در آمریکا حکومت میکند، در قالب برجام سیاستهای خود را پیش ببرد. اگر تحریمهایی که آمریکا به صورت ناعادلانه علیه ایران اعمال کرده شکسته شود، امکان این که فضای مذاکره آن هم در قالب برجام و نه در قالب مناسبات دوجانبه شکل بگیرد، فراهم است. میدانید که آمریکا علاوه بر بازگرداندن حدود 900 تحریمی که با برجام برداشته شده بود، بیش از هفتصد تحریم دیگر را هم به ایران تحمیل کرده است. علاوه بر آن به شهادت رساندن سردار سلیمانی هم یک اقدام خصمانه بیسابقه بود لذا آنچه در زمان ترامپ بین ایران و آمریکا شکل گرفت به معنای تنش نیست و به معنی دشمنی است که با یک مذاکره محدود رفع نخواهد شد»
فلاحتپیشه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه مجلس یازدهم و دولتی که بعد از روحانی روی کار خواهد آمد چه رویکردی نسبت به مذاکره در قالب برجام خواهد داشت، گفت: «منتقدان برجام تاکنون در جایگاه نقد بودند و در کشور ما هم نقد خیلی راحت است اما الان در جایگاهی هستند که باید به مردم پاسخ دهند. به هر حال تا کنون حداقلهای قانون برنامه ششم انجام نشده است. مثلا در موضوع پرداختها که دولتها موظف بودند حقوق بازنشستگان و طبقات پایین جامعه را تا 50 درصد افزایش دهند و نتوانست. از این موضوع گرفته تا بیثباتیهایی که در عرصه اقتصادی وجود دارد همه مسائلی است که باید به آن پرداخته شود. البته من معتقدم که بعد از چند سال از خروج ترامپ از برجام، نمیتوان همه مسائل را به گردن تحریم انداخت اما یک واقعیتی وجود دارد و آن هم این است که هم اکثریت مجلس کنونی و کسانی که سعی میکنند به تبع شرایط سیاسی کشور که معمولا هر کسی مجلس را ببرد، دولت را هم میبرد در انتخابات آتی پیروز باشند باید منطبق با واقعیتهای جهانی کار کنند.»
دستپاچگی آقای فلاحتپیشه برای بدهکار کردن مجلس یازدهم در حالی است که وی در دورههای گذشته مجلس و در اغلب رویدادهای مهم بهویژه برجام، به توجیه سیاستهای دولت روحانی پرداخته است. به عبارت دیگر، او در حالی از مجلس یازدهم با عمر دو هفتهای میخواهد پاسخگوی وضعیت موجود باشد که خود و طیف متبوعش در دولت و مجلس سابق، مسبب وضعیت اقتصادی فعلی هستند.
او توضیح نمیدهد چرا برجام را به نحوی عجولانه و غیرحقوقی نگاشتند که طرف مقابل توانست توافق را زیر پا بگذارد و تحریمها را برگرداند. اما دولت نتواند مقابله به مثل کند؟ آیا منتقدان هشدار نمیدادند و همین واقعیت را پیشبینی نمیکردند و مورد استهزای شیدائیان برجام قرار نمیگرفتند؟ آیا حالا نیز همین طیف منتقد باید پاسخگوی برعکس از آب درآمدن وعدههای برجامیان و وعدههای آوردهای که قرار بود داشته باشد، باشند؟!
دیدگاه تان را بنویسید