چمران : روحانی دنبال دیدار با بایدن است نه ترامپ
فعال سیاسی اصولگرا گفت: البته طرح سئوال از رئیس جمهور باید منطقی، مستدل، به دور از هیجان و راه انداختن سروصدا باشد، وگرنه با شلوغ کاری نتیجه ای عاید کسی نمی شود.
فردا: به نظر می رسد حسن روحانی در یکسال پایانی دولت خودش می خواهد به استراحت بپردازد و دغدغه ای برای کنترل اوضاع اقتصادی ندارد. امروز بازار سکه، ارز، خودرو، مسکن و حتی اقلام خوراکی پرنوسان است و روند تصاعدی قیمت ها مردم را در تنگنای شدید معیشتی قرار داده است. درباره نوع نگاه دولت به شرایط اقتصادی پیش آمده برای کشور با مهدی چمران فعال سیاسی اصولگرا گفتگو کردیم.
گفتگوی فردا با مهدی چمران را در ادامه بخوانید.
*****
آیا دولت در کنترل اوضاع اقتصادی به واسطه تحریم های آمریکا ناتوان است یا آنکه عمداً چنین سیاستی را پیش گرفته؟
نه آنکه دولت ناتوان باشد، به نظر می آید بیشتر کمتر توجه به توصیه ها بوده است. کنترل اوضاع اقتصادی به برنامه ریزی های قبلی نیاز داشت نه آنکه در زمان کسری ارز تازه به فکر جبران بیفتیم. البته من گمان نمی کنم این اتفاق عمدی باشد چون کار ساده ای نیست که انسان کشورش را به لب پرتگاه ببرد و شرایطش را ناجور کند با این استدلال که سال آخر عمر مسئولیتش است. در واقع دولت همان روش گذشته خود را دنبال می کند یک دفعه تصمیم می گیرد نرخ بنزین را تغییر دهد، یک دفعه تصمیم می گیرد با تخصیص ارز 4200 تومانی و حراج طلا و سکه بازار را کنترل کند اما وقتی تصمیمات را به اجرا می گذارد با نتیجه موردانتظارش مواجه نمی شود. در کل نتایج مدیریت ضعیف و مسئولیت ناپذیر، تفکرات ساده انگارانه و غیرعلمی و مشورت نگرفتن همین است.
برخی این فرضیه را مطرح می کنند که دولت دارد عمدی کشور را به لبه پرتگاه می برد تا مهرماه در حاشیه اجلاس عمومی سازمان ملل با ترامپ دیدار کند، نظر شما چیست؟
ترامپ شخصیت پایداری ندارد و معلوم هم نیست چند ماه دیگرش اصلا رئیس جمهور آمریکا باشد. بیشتر فکر می کنم برداشت دوستان این است دولت آینده آمریکا دراختیار رئیس جمهور دموکرات قرار می گیرد بنابراین جامعه را به سمت حالت انفجاری می برند تا شرایط را آماده می کنند که باب مذاکره را با او باز کنند. استدلال شان هم این خواهد بود که ترامپ رفت و با دموکرات ها بهتر می شود مذاکره کرد. معتقدم این فرضیه بیشتر قابل قبول است تا فرضیه نخست. البته فرضیه نخست هم جای تأمل دارد شاید برخی فکر کنند ترامپ در وضعیت نامتعادلی است و برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری حاضر می شود امتیاز بدهد. اما در کل چندان فرقی نمی کند ترامپ رئییس دولت آمریکا باشد یا بایدن، تفاوت آنها در نوع ادبیات و روش های برخورد است وگرنه جمهوری خواه و دموکرات هر دو یک سیاست را دنبال می کنند.
در واقع شما می فرمایید دولت آقای روحانی بیشتر دنبال مذاکره با بایدن است تا ترامپ؟
این طوری منطقی تر شاید بشود تحلیل کرد.
طرح سئوال از رئیس جمهور در مجلس مطرح شده است، آقای توکلی گفتند «بیشتر با استیضاح روحانی موافقم تا طرح سئوال»، نظر شما چیست؟
شاید صحیح نباشد که الان بخواهند دست به ترکیب دولت بزنند و بعد از 7 سال بگویند «شما برو کنار تا کس دیگری بیاید». معتقدم کس دیگری هم بیاید شاید نتواند در این موقعیت کاری کند ضمن آنکه این اتفاق مسئولیت پاسخگویی را از روی دولت برمی دارد. مجلس باید در مسیر اصلاح دولت قرار گیرد و وارد برخوردهای چکشی نشود تا برای دولت آینده یک مبنای جهت حرکت سالم باقی بماند.
در واقع طرح استیضاح رئیس جمهور را درست نمی دانید اما با طرح سئوال موافق هستید؟
نقد و سئوال کردن ایرادی ندارد. البته طرح سئوال باید منطقی، مستدل، به دور از هیجان و راه انداختن سروصدا باشد، وگرنه با شلوغ کاری نتیجه ای عاید کسی نمی شود.
یعنی اتفاقی که برای آقای ظریف در مجلس افتاد را درست نمی دانید؟
مثلا چه نتیجه ای دستگیر می شود، جز آنکه یک دوقطبی جدید در جامعه به وجود می آید. در مجلس باید مسائل را درست حلاجی و منطقی آنها را حل کنند.
دیدگاه تان را بنویسید