کدام سهام بورسی جذابیت قیمتی دارند؟

روی کدام سهام در بورس سرمایه گذاری کنیم؟
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

یک کارشناس بورس، گفت: فعالان بورس ترجیح می‌دهند روی سهام دولتی سرمایه‌گذاری کنند.
احسان رضاپور علت تغییرات شاخص بورس را اختلاف شاخص کل و شاخص هم‌وزن دانست و اعلام کرد: با مقایسه شاخص کل و شاخص هم وزن در سال ۹۸ و امسال میبینیم که یک عقب ماندگی بزرگ در شاخص کل نسبت به شاخص هم وزن از نظر بازدهی داریم و تجربه نشان داده که این دو در بازه زمانی بلند مدت به سمت هم میل می‌کنند. این میل از طریق افزایش یا کاهش هر کدام می‌تواند باشد.

موفقیت در بورس
وی، اقبال فعالان بازار به سهم‌های بنیادی را به این صورت شرح داد: چند وقتی است شرکت‌های بزرگ بازار نمادهای شاخص ساز شده‌اند و مورد توجه قرار گرفته‌اند. در چند هفته اخیر شاهد هستیم که توجه فعالان بازار سرمایه به شرکت‌های بنیادی و بزرگتر بازار بیشتر شده که اینها شامل صنعت فلزات اساسی و صنعت پتروشیمی و معدنی‌ها می‌شود. در این مقطع شاهد رشد بیشتر این گروه نسبت به سایر شرکت‌های کوچکتر بازار سرمایه هستیم.

بورس - مثلث
این کارشناس بازار سرمایه درباره علل اقبال به نمادهای دولتی، گفت: درحال‌حاضر شاخص کل مثبت‌ است ولی شاخص هم وزن رقم‌های پایینی ثبت می‌کند. این وضعیت در آینده هم ادامه خواهد داشت زیرا سهام شرکت‌های کوچکتر بازار بورس دیگر جذابیت قیمتی ندارند و با قیمت‌های دلاری امروز نمیتوان دلایل موجهی برای خرید آنها با دید کوتاه مدت داشت. به همین خاطر شرکت‌های بزرگتر به دلیل عقب ماندگی که داشتند و به واسطه این که قیمت دلار اثر بیشتری روی آنها دارد، همچنان پرتقاضا هستند.

وی هجوم نقدینگی را همچنان به سود بازار خواند و اظهارکرد: به دلیل افزایش شاخص در چند ماه اخیر از جذابیت کلی بازار کاسته شده ولی ممکن است هجوم نقدینگی و افزایش بیشتر قیمت دلار در ماه‌های آینده و گشایش‌های دیگر به سودآوری شرکت‌ها کمک کند.

بورس
رضاپور حمایت‌های دولتی از بازار بورس را علت رونق سهم‌های خاص بیان کرد و عنوان کرد: فعالان بازار سرمایه نیم نگاهی به etf‌های دولت و صنایع در شرف واگذاری دارند. اما حمایت‌ها از بازار سرمایه است که منجر به حفظ رونق این بازار می‌شود. با توجه به رویکرد حاکمیت اقتصادی کشور و توجهی که به اهمیت و جایگاه بازار سرمایه شده، انتظار می‌رود که جهت گیری سیاست‌ها به سمتی باشد که به سود شرکت‌ها منجر شود و بتواند رونق را حفظ کند. طبیعتاً به واسطه اینکه فعالان بازار سرمایه معتقدند سهامی که برای دولت است، مورد حمایت دولت قرار میگیرد و ترجیح می‌دهند روی اینها سرمایه‌گذاری کنند تا حتی اگر فشار فروش افزایش پیدا کرد، حمایت منابع دستوری روی این سهم‌ها فعال تر باشد و نقدشوندگی بهتری داشته باشند. به همین دلیل معاملات این دسته شرکت‌ها بهتر انجام می‌شود. البته اصلاح ساختار این شرکت‌ها و افزایش سرمایه شان نیزدلایل موجهی برای اقبال بازار است.

این کارشناس سرمایه با اشاره روند بازار در سال‌های قبل، عنوان کرد: در سال‌های قبل سهام شرکت‌های کوچک بازار رشد زیادی داشتند، در حالی که شرکت‌های بنیادی و شاخص ساز امروز به دلیل بازده کمتر، رشد نمیکردند در نتیجه شاخص کل هم بازدهی کمتری داشت، در حالی که شاخص هم وزن بازدهی خوبی می‌داد. شرکت‌های بنیادی متعادل معامله میشدند در حالی که شرکت‌های کوچک بازار رشد داشتند و شرکت‌های بزرگ تنها نظاره گر این داستان بودند. امروزه سهام بسیاری از این شرکت‌ها دلایل موجه بنیادی ندارند و بیشتر به گرایش بازار به واسطه کاهش ارزش پول ملی و حذف چهار صفر و رخدادهای روانی این چنینی رشد یا ریزش دارند که اینها دلایل موجهی برای سرمایه‌گذاری در تمام شرکت‌ها نیست.

وی در آخر به افرادی که وارد بورس می‌شوند توصیه کرد از فشار روانی رخدادها فاصله بگیرند و با توجه به وضعیت سودآوری شرکت‌ها سرمایه‌گذاری بلند مدت انجام دهند.

موفقیت در بورس

منبع: جام جم آنلاین