رئوفیان: بهزاد نبوی یک سیاستمدار خسته است
ابوالقاسم رئوفیان گفت: به نظر من عارف به اصول اخلاقی معتقد بود و میتوانست که اخلاق و سیاست را توام با هم در عرصه سیاست ورزی و اداره جبهه اصلاحات رعایت کند، من فکر میکنم که این هنر از عبدالله نوری برنمیآید.
فردا: استعفای غیرمتعارف محمدرضا عارف از ریاست شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان را با چالش سختی مواجه کرد. از یک سو حرف و حدیثها درباره عدم ادامه فعالیت در چارچوب این سازوکار بالا گرفته و از سوی دیگر مباحثی پیرامون یافتن جایگزین مناسب برای او شکل گرفته است. این طور که به نظر میرسد اصلاح طلبان در صورت بقای شورای عالی و اخذ تصمیمی مبنی بر ادامه فعالیت در قالب همین سازوکار آزمون پس داده و به شدت مورد انتقاد، با یک دو راهی دیگر مواجه هستند. این دو راهی چیزی نیست غیر از انتخاب جایگزین مناسب برای عارف. آنطور که امثال جواد امام و داوود محمدی میگویند، اصلاح طلبان سراغ عبدالله نوری خواهند رفت، اما کارگزارانیها به همین سادگی این انتخاب را نخواهند پذیرفت. این حزب اصلاح طلب که در سالهای اخیر عموما سرناسازگاری با دیگر اصلاح طلبان داشته در این موضوع نیز با سایرین اختلاف نظر دارد. حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران در مقابل عبدالله نوری، نام بهزاد نبوی را مطرح کرده و به این ترتیب شاهد یک دوگانه دیگر بین کارگزاران و دیگر اصلاح طلبان هستیم.
مرعشی و همحزبیهایش برای پرهیز از عبدالله نوری یک دلیل نسبتا منطقی دارند و آن هم عدم توانایی وی در اعتمادسازی بین اصلاح طلبان و مجموعه حاکمیت است. در واقع دلیل مخالفت کارگزاران با نوری چیزی نیست غیر از نداشتن پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به گزینه مورد اجماع.
ابوالقاسم رئوفیان، فعال سیاسی اصولگرا و دبیر کل حزب ایرانزمین یکی از همین افراد است. او به خبرنگار «فردا» گفت: «مهمتر از اینکه چه کسی بتواند لیدر جبهه اصلاح طلبان شود، این است که با چه مانیفست و برنامهای وارد میشود. البته شخص مهم است و در این امر تردیدی نیست. عبدالله نوری هم ممکن است که مورد اجماع نسبی فعالان سیاسی در جبهه اصلاحات قرار بگیرد، اما باید دید که با چه مشی و برنامهای قرار است عمل کند؟»
وی افزود: «به نظر من عارف به اصول اخلاقی معتقد بود و میتوانست که اخلاق و سیاست را توام با هم در عرصه سیاست ورزی و اداره جبهه اصلاحات رعایت کند، من فکر میکنم که این هنر از عبدالله نوری برنمیآید. در عین حال او هم عقبه خودش را دارد.»
رئوفیان تاکید کرد: «طیفهای فعال در جبهه اصلاحات بهتر است که اولا برنامههای مدیریت را انتخاب کرده و بعد فرد و گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنند.»
این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به اینکه آیا بهزاد نبوی نسبت به عبدالله نوری برای ریاست شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان برتری دارد؟ گفت: «بهزاد نبوی که من در دهه ۶۰ میشناختم با بهزاد نبوی سالهای اصلاحات خیلی تفاوت دارد. اکنون هم به نظر میرسد که او یک سیاستمدار خسته است و قادر به مدیریت یک جبهه نیست. فکر نمیکنم که او از عهده این مهم برآید. من بعید میدانم که بهزاد حوصله کار را داشته باشد، ضمن اینکه سن و سال او اقتضا نمیکند که در راس هرم جبهه اصلاحات قرار بگیرد».
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه غیر از این دو گزینه، کدام چهره اصلاح طلب قادر به جایگزینی با عارف در شورای عالی است؟ گفت: «من متاسفانه خلا جدی در جریان اصلاح طلب میبینم.».
این فعال سیاسی اصولگرا همچنین با اشاره به مخالفت کارگزاران با ریاست عبدالله نوری در شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان، گفت: «به هرحال کارگزاران طیف قابل اعتنایی در جبهه اصلاح طلبی است. این دیگر هنر عبداله نوری است که بتواند آنان را در گروه حامیان خود قرار دهد و مجاب کند ک هم مدیریت او را بپذیرند و هم در چارچوب حرکت کنند.»
رئوفیان خاطرنشان کرد: «به نظر من برای عبدالله نوری دشوار است که بتواند توجه کارگزران را جلب کرده و آنان را در این مسیر با خود همراه کند».
دیدگاه تان را بنویسید