غیبت عجیب جهانگیری؛ آقای معاون اول کجاست؟
مدتهاست که از معاون اول رئیسجمهوری خبری نیست و اسحاق جهانگیری در حاشیهترین مرد دولت دوازدهم تلقی میشود.
یادآوری روزهایی که آقای معاون اول در قامت کاندیدای ریاست جمهوری تمامقد از برنامههای دولت یازدهم دفاع میکرد و سینهچاک میداد و با اتفاقاتی که این روزها حول محور وی روی میدهد اصلا قابل قیاس نیست. منجی روزهای سخت جبهه اصلاحات این روزها در خلوت تنهایی خود حتما به گذشته بیشتر از همیشه میاندیشد و به دوستانی که او را محترمانه از گردونه تصمیمات دولت کنار گذاشتند بیشتر فکر میکند.
برخی حامیان جهانگیری می گویند در روزهایی که دولت در مواجهه با مشکلات اقتصادی در ضعیفترین موقعیت ممکن قرار دارد، حضور یک معاون اول با نگاه اقتصادی میتوانست گرههای زیادی از دولت روحانی را نه با دندان که با دست باز کند اما گویا اطرافیان رئیسجمهور تصمیم گرفتند تا ادامه راه را بدون اسحاق طی کنند.
از روزی که وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم در جلسهای که با حضور معاون اول برگزار میشود و بدون اطلاع او از ساختمان خیابان سمیه دیپورت شد، حساب کار دست جهانگیری آمد که این اسحاق دیگر اسحاق قبل نیست و روحانی دیگر چندان اتکایی به او ندارد.
نارضایتیهای آقای معاون اول ابتدا در خلوت و سپس در عیان ابراز شد و درنهایت شاهد حضور کمرنگ و دیگر این اواخر بیرنگش در جلسات هیئت دولت هستیم و روحانی بدون معاون اول فرمان دولت را میچرخاند. غروب اسحاق در واپسین ماههای دولت تدبیر و امید چنان پررنگ بود که رسانههای اصلاح طلب نیز صدایشان درآمد و سراغ او را میگیرند.
شاید اسحاق جهانگیری انتظار داشت با ارتباطاتی که با بدنه وزرا و استانداران دارد براب مواجهه با کرونا او شخص اول کابینه باشد اما آقای رئیسجمهور تصمیم گرفت یکتنه مرد پیروز این میدان باشد و تمام افتخارات شکست کرونا را از آن خود نماید. در روزهای انتهایی فصل بهار بود که خبر کاهش شیوع کرونا در کشور دهانبهدهان چرخید و باهمت کادر درمان و همراهی مردم شاهد کاهش این ویروس منحوس بودیم. اینجا بود که رئیس دولت تصمیم گرفت تمام این موفقیتها را نام خود ثبت کند. اما اسحاق جهانگیری پیشازاین از دور خارجشده بود تا روحانی در این مسیر، خوش باورانه خود را پیروز مقابله با کرونا قلمداد نماید. اما این خوشی دیری نپاید و کرونا رندتر از آن بود که با گرمای داغ تابستان از گردونه خارج شود.
حالا دیگر حضور بیرنگ جهانگیری در جلسات تصمیمگیری ستاد ملی کرونا بیش از همه محسوس شده بود و روحانی هم که دیگر بازی را به دست گرفته بود نتوانست دوستان قدیم را دوباره برای تصمیمات سخت دور یک میز جمع نماید. این موضوع طرفداران سرسخت رسانهای دولت را نیز به تنگ آورد تا آنها هم دستبهقلم برده و سراغ آقای معاون اول را بگیرند.
روزنامه شرق که همواره از مدافعان سرسخت دولت و شخص رئیسجمهور بوده است، در گزارشی نوشت:«آقای جهانگیری در مقطع کنونی چه میکند؟ او از ابتدای موضوع کرونا هیچ حضوری در مدیریت امور نداشته است. روحانی هم که میگوید هفتهای یکبار در جلسه مقابله با کرونا شرکت میکند. چرا باید وزیر بهداشت مسئول ستاد مقابله با کرونا باشد؟ در تمام کشورها مسئول چنین ستادی بالاتر از وزیر بهداشت است.»
با این حساب برخی گمانی زنیها حاکی از این است که ماجرای غیبتهای مکرر جهانگیری در برخی جلسات هیئت دولت کماکان به تابستان گذشته بازمیگردد.
تابستان گذشته برخی رسانهها از درگیری لفظی اسحاق جهانگیری و حسن روحانی خبر دادند. این درگیری لفظی شنبه اول تیرماه در شورای عالی اقتصادی رخداده بود؛ هرچند ادعای رسانهها بعداً از سوی اطلاعرسانی دولت تکذیب شد اما شنیدهها حکایت از این داشت که اختلافنظر میان جهانگیری و روحانی بهصورت جدی وجود داشته و اکنون نیز ادامه دارد. موضوع این اختلاف قیمتگذاری و نحوه اجرای طرح سهمیهبندی قیمت بنزین بوده است. رسانههای نزدیک به دولت، حواشی رخداده میان رئیسجمهوری و معاون اول او را با عناوین مختلف، بهنوعی پنهان کردند اما با دقت در اظهارات علی ربیعی سخنگوی دولت و حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیسجمهوری، میتوان به برخی اختلافات پی برد.
ربیعی در آن ایام درباره ماجرای پیشآمده میان مردان شماره یک و دو کابینه اظهار داشت: در همه جلسات وجود اختلاف طبیعی است. حسامالدین آشنا نیز در توییتی تصریح کرده بود: جلسات عالی کشور نه جای بلهقربانگویی است و نه جای خطاب و عتاب و نه جای قهر و ناسازگاری.
با این حساب باید بهروزهای بدون معاون اول در دولت عادت کرد و با توجه بهروزهای انتهایی دولت، انتظار نیز نمیرود جانشینی برای اسحاق جهانگیری پیشبینی شود و باید باور داشت که خورشید آقای معاون اول در خیابان پاستور غروب کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید