پیام مهم ایران به غرب ؛ قراردادهای بلندمدت با چین و روسیه
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: قرارداد 25 ساله با چین را برآمده از کارکارشناسی خواند و ادامه داد: سال ها روی این موضوع کار شده است و نهایتا مقامات دولتی در هر دو کشور روی آن اجماع دارند چراکه این قرارداد منافع دو ملت و دو کشور را تأمین می کند. اگر قرارداد با روسیه هم به همین شکل باشد، هیچ مشکلی با آن نداریم.
شهریار حیدری درباره سفر ظریف به روسیه و پیگیری قراردادی بیست ساله با این کشور به فردا گفت: غربی ها نگاه خصمانه ای را در آژانس نسبت به ایران پیش گرفتند بنابراین تحکیم روابط با دو همپیمان شرقی یعنی روسیه و چین می تواند خلاء بی تعهدی غربی ها در حوزه بین المللی را جبران کند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز حتما باید در راستای تحقق اهداف بین المللی اش از گزینه جایگزین استفاده کند. روسیه و چین از هر جهت قدرتمند هستند و منابع خوبی در اختیار دارند بنابراین آلترناتیو خوبی برای کشورهای غربی به حساب می آیند. با این اوصاف قرارداد همکاری 25 ساله با چین را مثبت ارزیابی می کنیم، البته ابعاد قرارداد 20 ساله با روسیه نیز هنوز مشخص نیست.
اسباب بازی برای سنین مختلف
ارسال کتاب کودک در تهران - کتاب هدهد
یک دستگاه گوشی هوشمند + ۳۶۵۰ گیگ اینترنت یکساله
آموزش رایگان خرید قانونی تِتِر(دلار دیجیتال)!
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: عمق روابط و همکاری بین کشورها بستگی به چشم انداز مناسبات در آینده دارد. قراردادهای 20 و 25 ساله از عزم دو کشور برای تعمیق مناسبات دوجانبه حکایت می کند. این نوع قراردادها حتما برای هر دو طرف منشأ اثر خواهد بود.
وی قرارداد 25 ساله با چین را برآمده از کارکارشناسی خواند و ادامه داد: سال ها روی این موضوع کار شده است و نهایتا مقامات دولتی در هر دو کشور روی آن اجماع دارند چراکه این قرارداد منافع دو ملت و دو کشور را تأمین می کند. اگر قرارداد با روسیه هم به همین شکل باشد، هیچ مشکلی با آن نداریم.
عضو فراکسیون کثریت مجلس یازدهم اظهار کرد: به جز رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم، هیچ منعی درباره ارتباط با همسایگان و سایر کشورها وجود ندارد. کار دولت در شرایط فعلی مناسب ارزیابی می شود چون شرایط کنونی ایران اقتضا می کند که ما با چین و روسیه روابط مان را تحکیم کنیم.
وی عقد قراردادهای بلندمدت با چین و روسیه را پیامی آشکار و مهم به غرب و کشورهای مرتجع منطقه خواند و ادامه داد: این قراردادها اگر در قالب شرکت ها باشد دولت مجاز به عقد آن است اما اگر پیمانی بین دولت ها باشد حتما باید به تصویب مجلس برسد. مجلس ضمن بررسی این قراردادها، درک متقابلی از اوضاع و شرایط کشور دارد و به دولت برای تحقق اهداف و منافع ملی کمک می کند.
حیدری درباره تغییر نگاه دولت از غرب به شرق یادآور شد: این تاکتیک است، وقتی غرب با ما وارد رابطه خصمانه می شود قطعا منتظر غرب نمی مانیم تا رابطه اش با ما بهتر شود. قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس درباره پرونده هسته ای ایران نشان داد که غربی ها قابل اعتماد نیستند و سال ها با ما بازی کردند. حالا هم تلاش دارند پرونده برنامه صلح آمیز هسته ای ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ببرند. ما امروز نشان دادیم که نیازی به غرب نداریم و برای تحقق اهداف ملی گام های عملی بر می داریم.
دیدگاه تان را بنویسید