«عصاره مهملات هوک و پامپئو در معرکه‌گیری‌های اخیر علیه ایران این است که اگر تحریم‌های تسلیحاتی ایران تمدید نگردد خطر بزرگی منافع آنان را در منطقه تهدیدمی‌کند.»

دوره گردی آمریکا برای تحریم تسلیحاتی ایران
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

احمد بنافی کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی با عنوان دوره گردی آمریکا برای تحریم تسلیحاتی ایران نوشت:

برایان هوک رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا و نماینده ویژه رئیس جمهور این کشور در امور ایران بعد از سفر خود به غرب آسیا و دیدار با مقامات تونس، قطر و کویت طبق بیانیه وزارت خارجه آمریکا سفرهای اروپایی خود را با موضوع تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران آغاز کرده است.

آمریکایی‌ها در حالی تلاش دارند معرکه جدیدی علیه ایران به راه‌ اندازند که پیش‌نویس طرح آنان به اعضای شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در 18 اکتبر با مخالفت روسیه و چین همراه گردیده بود.

مسئله اصلی برای آمریکا در مقطع فعلی این است که نمی‌تواند قطعنامه‌ای را به تصویب شورای امنیت رسانده که خروجی آن تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران باشد؛ چراکه دو عضو دائم این شورا یعنی چین و روسیه دیگر مایل به همراهی با سیاست‌های آمریکا نیستند و تروئیکای اروپایی هم دوست ندارند تا انتخابات آمریکا با گردانندگان کنونی کاخ سفید روی طرحی متمرکز شوند که انتهای آن به خروج ایران از برجام ختم شود.

حال برایان هوک و پمپئو با اتکابه اسناد ساختگی رژیم صهیونیستی دوره افتاده‌اند تا با ایران هراسی اجازه ندهند تحریم‌های تسلیحاتی در موعد مقرر منقضی شود.

اکنون با توجه به محدودیت زمانی، آمریکایی‌ها با همدستی رژیم‌ صهیونیستی عملیات روانی و تبلیغاتی سنگینی را در این خصوص علیه ایران به راه انداخته‌اند و به نظر می‌رسد این پروژه در آینده نزدیک شدت بیشتری به خود بگیرد.

آمریکایی‌ها با فشار به سازمان ملل و آژانس و گرفتن گزارش ضدایرانی از آنها به دنبال این هستند که القا کنند ایران نقض تعهدات درون برجامی و فرابرجامی کرده و همزمان مدعی شوند سلاح‌های ایران در جهت مصارف غیر متعارف مورد استفاده قرار می‌گیرد که این مهم در گزارش دیکته شده به گوترش و اتهام زنی به ایران در حمله انصارالله به عربستان در سپتامبر گذشته کاملاً برجسته شده بود.

تمام تلاش آمریکا در این دوره‌گردی‌ها این است که با رایزنی با سران کشورها، آنها را ترغیب کنند تا ضمن همراهی با قطعنامه پیشنهادی آمریکا برکشورهای چین و روسیه برای دادن رای مثبت و عدم استفاده از حق وتو خود در شورای امنیت فشار بیاورند و عملاً با این فضاسازی‌ها ایران هراسی کردهو یک اجماعی را سازماندهی کنند.

عصاره مهملات هوک و پامپئو در این معرکه‌گیری‌ها این است که اگر تحریم‌های تسلیحاتی ایران تمدید نگردد خطر بزرگی منافع آنان را در منطقه تهدیدمی‌کند. آنها خطر بزرگ را اینگونه تفسیر می‌کنند که در صورت منقضی شدن تحریم‌های تسلیحاتی، دست ایران بشدت باز خواهد شد و بواسطه آن امنیت کشتیرانی آنان در خلیج فارس و تنگه هرمز دچار مخاطره می‌گردد و همزمان گروه‌های مقاومت در منطقه با سلاح‌های ایرانی تسلیح خواهند شد. تیم امنیت ملی ترامپ از این طریق می‌‌خواهد یک نمایشی ترسناک از دورانی به جامعه بین‌الملل ارائه بدهند که دیگر جمهوری اسلامی تحریم نیست.

از منظر سران کاخ سفید این تنها راهیست که می‌توانند ایران‌هراسی کرده و با یارگیری، تحریم‌های تسلیحاتی را برای جمهوری اسلامی ابدی نمایند. فعلاآمریکا با سد محکم چین و روسیه مواجه است و به دلیل شکاف شکل گرفته میان آنان و آمریکا در این دوره احتمال موفقیت کاخ سفید در این مسیر درنقطه حضیض خود قرار دارد.

اما مسئله اصلی این است که آمریکایی‌ها به این راحتی ایران را رها نخواهند کرد و سخت بدنبال راهی برای به نتیجه رساندن این پروژه هستند. حال اگراین پروژه به پیش نرود که احتمال آن زیاد است، فعال سازی «اسنپ‌بک» با فشار به یکی از طرف‌های اروپایی درون برجام به بهانه عدم پایبندی به تعهدات هسته ای قوت خواهد گرفت، هرچند تاکنون مواضع کشورهای اروپایی صرفاً در حد محدود کردن حجم معاملات تسلیحاتی بوده و همراهی جدی باآمریکایی‌ها در این خصوص از آنان دیده نشده است.