وزیر دفاع در تشریح ویژگی‌های صنعت دفاعی با بیان اینکه امروز نیازهای دفاعی‌مان را بالای ۹۰ درصد و با کیفیت خوب خودمان می‌توانیم تولید کنیم و در حالی که با چشم‌انداز ۱۴۰۴ پنج سال فاصله داریم، توانسته‌ایم به این چشم انداز دست پیدا کنیم و هیچ تهدید و تحریمی نمی‌تواند این توانمندی را از دست ملت ایران خارج کند، در خصوص رونمایی از دستاوردهای جدید صنعت دفاعی، گفت: دستاوردهایی در حوزه موشکی، هوایی، پهپادی و دریایی تا پایان سال رونمایی خواهیم کرد، دستاوردهای جدیدی را به دفتر رئیس جمهور معرفی کرده‌ایم تا هر کدام نهایی شد را رونمایی خواهیم کرد و امسال با ماهواره‌برهای سیمرغ و ذوالجناح پرتاب ماهواره خواهیم داشت.

سوپرایز موشکی ایران به زودی رونمایی می‌شود
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

مهمترین بخش اظهارات وزیر دفاع به شرح زیر است:

* بالای ۹۰ درصد نیازهای دفاعی کشور با کیفیت خوب و علی رغم تحریم ها و مشکلات در داخل کشور تامین می شود. 

* رسانه های معاند به دنبال سواستفاده از شرایط لبنان هستند اما رسانه های متعهد هوشیارند و توطئه ها را خنثی می کنند.

* رویکردمان در صنعت دفاعی بازدارندگی فعال و در راستای استقلال ایران است.

* شکست آمریکا در شورای امنیت مفتضحانه بود و با وجود دریوزگی آمریکا نتیجه ای برای آنها نداشت. محدودیت برای ما مانع نبوده است و در پنج سال گذشته نیز با توجه به محدودیت های ایران در زمینه تسلیحاتی درخواستی به شورای امنیت نداشتیم. 

* مردم عزیز لبنان دوست ما هستند. در دوران مقاومت با آنها کمک کردیم. اعلام آمادگی کردیم که نیازهای تسلیحاتی آنها تامین شود اما در نهایت انتخاب با آنها است. 

* گام های موثری در منطقه برداشته شده است. شرایطی که در عرصه بین الملل از جمله نشست اخیر شورای امنیت می بینیم صدای شکستن استخوانهای آمریکا است. ابهت دروغین آنها نشان میدهد آنها باید به خواست مردم از منطقه خارج شوند. 

* برنامه فضایی جمهوری اسلامی ایران دائمی است.

* در سال ۸۷ با اولین پرتاب ماهواره به باشگاه کشورهای فضایی پیوستیم و تا کنون ۴ پرتاب موفق داشتیم. وارد ماهواره بر سنگین شدیم و سیمرغ و ذوالجناح در این راستا بوده است. در پرتاب قبلی بیش از ۹۵ درصد اهدافمان تحقق یافت و انشالله در پرتاب بعدی با ماهواره سیمرغ اتفاق خواهد یافت. البته دشمنان تلاش میکنند پرتابهای تحقیقاتی را ناکام نشان دهند. ماهواره سریر و همچنین برای مدارات بالاتر  سروش یک و سروش دو  در برنامه وزارت دفاع است. 

* همکاری نیروهای مسلح و وزارت دفاع در خصوص کرونا و  از جمله تولید ماسک برای کادر درمان و تولید موادضدعفونی افتخارآمیز بود در عین حال که تامین نیازهای نیروهای مسلح نیز انجام شد. در خصوص واکسن نیز با توجه به ظرفیت های داخلی با وزارت بهداشت همکاری هایی شده و مراحلی از تست انسانی واکسن کرونا انجام شده و موفقیت آمیز بوده و باید مراحل نهایی آن با نظر سازمان غذا و دارو  انجام شود.

مشروح اظهارات وزیر دفاع را در ادامه بخوانید:

امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صبح امروز (یکشنبه) در آستانه ۳۱ مرداد روز صنعت دفاعی و در نشست خبری با حضور خبرنگاران با تبریک سالروز‌های بازگشت آزادگان به کشور، هفته دولت و روز صنعت دفاعی اظهار داشت: صنعت دفاعی در حقیقت پشتوانه و عمق راهبردی دفاع و امنیت کشور است و علم و فناوری هم پشتوانه صنعت دفاعی است.

وی افزود: از فرمانده معظم کل قوا، قوای سه گانه و فرماندهان نیروهای مسلح که از صنعت دفاعی پشتیبانی می‌کنند تشکر می‌کنم. هرچه در صنعت دفاعی داریم مرهون رهنمودهای رهبر معظم انقلاب است که همواره این رهنمودها در طول زمان جاری بوده است.

دشمنان تلاش می‌کنند ضرر را به جای نفع بنشانند

امیر حاتمی عنوان کرد: ما با تحولات گسترده و سریعی در عرصه بین‌الملل و منطقه مواجه هستیم که ما را با یک محیط سیال مواجه کرده است. رسانه‌ها در این شرایط سیال نقش ویژه ای را ایفا می‌کنند چرا که دشمن تلاش می‌کند بر افکار عمومی تاثیر بگذارد؛ آنها تلاش می‌کنند ضرر را به جای نفع بنشانند و بر تصمیم‌سازی نخبگان تاثیر بگذارند.

وزیر دفاع گفت: در این سوی میدان هم رسانه‌های خودی تلاش می‌کنند تا با این راهبرد رسانه‌ای دشمن مقابله کنند. در این روشنگری رسانه‌های آزاد و مستقل و رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران نقش مؤثری را ایفا می‌کنند. در حادثه‌ای که در لبنان به وقوع پیوست، انتظار مومنانه و انسان دوستان این بود که تلاش کنیم به آنها کمک کنیم، اما دیدیم که دشمن از همین حوادث هم می‌خواست سواستفاده کند.

وی با بیان اینکه رسانه‌های متعهد جمهوری اسلامی و نیروهای مسلح در این فضای سیال به خوبی نقش خود را ایفا کردند، اظهار داشت: یکی از موارد بسیار مهم که برای دنیا الگو است، قابلیت دفاع راهبردی است که ما توانستیم با کمترین هزینه آن را ایجاد کنیم. ما هیچ چشم طمعی به منافع و سرزمین کسی نداریم، اما در عین حال رویکردمان بازدارندگی فعال است و هرجا توطئه‌ای علیه ما و یا ملت‌های منطقه که امنیت ما بهم پیوسته است شکل بگیرد، با آن مقابله خواهیم کرد.

یکی از ویژگی‌های ما توان تولید تسلیحات راهبردی است

امیر حاتمی در تشریح ویژگی‌های صنعت دفاعی با تاکید بر اینکه یکی از ویژگی‌های ما توان تولید تسلیحات راهبردی است، گفت: امروز نیازهای دفاعی‌مان را بالای ۹۰ درصد و با کیفیت خوب خودمان می‌توانیم تولید کنیم و در حالی که با چشم‌انداز ۱۴۰۴ پنج سال فاصله داریم، توانسته‌ایم به این چشم انداز دست پیدا کنیم و هیچ تهدید و تحریمی نمی‌تواند این توانمندی را از دست ملت ایران خارج کند.

وی افزود: این ظرفیت در خدمت کشور است و در عین حالی که نیازهای دفاعی را برطرف می‌کند، در سایر حوزه‌های کشور هم که نیاز باشد، کمک می‌کند و در عین حال مراقب هم هستیم که حریم بخش خصوصی‌مان رعایت شود.

امیر حاتمی در خصوص رونمایی از دستاوردهای جدید صنعت دفاعی، گفت: دستاوردهایی در حوزه موشکی، هوایی، پهپادی و دریایی تا پایان سال رونمایی خواهیم کرد، دستاوردهای جدیدی را به دفتر رئیس جمهور معرفی کرده‌ایم تا هر کدام نهایی شد را رونمایی خواهیم کرد. تلاش می‌کنیم تا دستاورد ارزشمندی را هم امسال رونمایی کنیم.

شرکت‌های دانش‌بنیان،‌ شریک ما هستند

وزیر دفاع با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان شریک ما هستند، عنوان کرد: خواست قلبی ما این است که آنها خود را در افتخار و منافع این کارها سهیم بدانند و در سال‌های اخیر هم شراکت بسیار خوبی داشتیم. در دستاوردهای اخیر هرکدام که معرفی شوند، سهم قابل توجهی مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد بود.

وی در پاسخ به سوالی درباره پایان تحریم تسلیحاتی و برنامه وزارت دفاع برای این موضوع، عنوان کرد: واقعیت، این است که ما در این دوره یعنی بعد از برجام، تحریم نبودیم، تحریم‌ها ظالمانه بودند، اما ما محدود بودیم چرا که برای خرید و فروش باید از شورای امنیت اجازه می‌گرفتیم؛ اما ما هم هیچگاه به شورای امنیت مراجعه نکردیم چراکه ابزارهای بین‌الملل تحت نفوذ قدرت‌های غربی قرار دارد.

امیر حاتمی گفت: هیچ کشوری از تحریم استقبال نمی‌کند، اما محدودیت برای ما مانع نبوده و آنچه امروز ما داریم در اوج تحریم به دست آمده و اگر فرصتی ایجاد شود که خواهد شد چرا که حق ما است، از ظرفیت‌های دنیا برای تامین نیازهای فناورانه‌مان و هم برای فروش محصولات‌مان استفاده خواهیم کرد.

کشورهایی که پای صهیونیست‌ها را به منطقه باز کنند، شرّش دامنشان را خواهد گرفت

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به توافقنامه امارات و رژیم صهیونیستی و حضور ناوهای خارجی در سواحل لبنان و همچنین انتقال فناوری دفاعی به محور مقاومت، عنوان کرد: رژیم صهیونیستی یک رژیم غاصب و کودک‌کش و «شَر» به تمام معنا است. این کاری که اتفاق افتاد خیانت در حق مردم فلسطین و مردم منطقه است و اگر بخواهند پای این رژیم را به منطقه باز کنند نا امنی را ایجاد خواهد کرد که مسئولیت آن به عهده کسانی است که این نا امنی را ایجاد کردند و شر آن دامنشان را خواهد گرفت.

به همه کسانی که با ظلم اسراییل مبارزه می کنند کمک می کنیم

امیر حاتمی گفت: مردم عزیز لبنان دوست ما هستند و در دوره مقاومت به آنها کمک کردیم و به همه کسانی که با ظلم اسراییل مبارزه می کنند کمک می کنیم. با توجه به شرایط خوبی که در تولید سلاح داریم آماده ایم نیازمندی های تسلیحاتی لبنان را تامین کنیم اما انتخاب با خود آنها است.

وی تصریح کرد: درباره خروج آمریکا از منطقه گام های موثری برداشته شده است و این خواست همه مردم منطقه است. این اتفاق اخیر در سازمان ملل هم صدای شکستن استخوان‌های ابر قدرتی آمریکا را به گوش رساند.

وزیر دفاع در پاسخ به سوالی درباره پیشرفت‌های دفاعی در حوزه تجهیزات رزم انفرادی‌ برای نیروهای مرزبانی، عنوان کرد: در دو سه سال گذشته یکی از برنامه‌هایی که به صورت مرتب اجرا کردیم با نیروی انتظامی بوده است. ما سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ رشد دو برابری در تامین اقلام نیروی انتظامی داشتیم و برای سال ۹۹ یک خط اعتباری ۴۵۰ میلیاردی برای تامین نیازهای نیروی انتظامی در نظر گرفته ایم. ما اقلام خوبی در تجهیزات انفرادی و مراقبت مرزی و همچنین تجهیزات سنگین تر مانند شناور حیدر را در نظر گرفته ایم. البته جایگزینی تجهیزات قدیمی با تجهیزات جدید کمی زمانبر است.

وی در پاسخ به سوالی درباره فعالیت فضایی وزارت دفاع، گفت: برنامه فضایی جمهوری اسلامی ایران یک برنامه دائمی است و چند مرحله پشت سر گذاشته و چند مرحله هم پیش رو دارد. نیازهای کشور محموله‌های سنگین‌تری است که بالای ۱۰۰ کیلوگرم است و در مرحله بعدی مدارهای بالاتری و محموله‌های سنگین‌تری است که برای آن ماهواره‌برهای سیمرغ و ذوالجناح را داریم.

امیرحاتمی با بیان اینکه ماهواره‌بر سیمرغ هنوز در مرحله تحقیقاتی قرار دارد، گفت: در پرتاب بعدی اگر مشکل جدیدی ایجاد نشود فکر می‌کنم به موفقیت برسیم. ماهواره بر ذوالجناح شبیه ماهواره‌بر سیمرغ است از نظر شکل و اندازه اما سوخت جامد است که می‌تواند از پرتابگر سیار پرتاب شود، فکر می‌کنم امسال از هر دوی این ماهواره‌برها پرتاب داشته باشیم؛ البته پرتاب تحقیقاتی است. ماهواره‌بر قاصد نیروی هوافضای سپاه هم برای محموله‌های کوچکتر که شبیه سفیر البته متفاوت‌تر از سفیر است انشالله مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وزیر دفاع همچنین گفت: برای وزن‌های ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم ماهواره‌بر سریر را داریم و البته برای مدارات بالاتر یعنی مدار ۳۶ هزار کیلومتر هم ماهواره‌بر سروش-۱ و سروش-۲ و همچنین بلوک‌های انتقال مداری را خواهیم داشت.