واکنش رسمی ایران به درخواست آمریکا برای فعال شدن مکانیسم بازگشت تحریمها
نماینده ایران در سازمان ملل متحد و معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به درخواست امریکا برای فعال سازی مکانیسم ماشه واکنش نشان دادند.
«مجید تخت روانچی»، نماینده ایران در سازمان ملل متحد در نشست خبری خود در سازمان ملل متحد افزود: همانطوری که هفته گذشته شورای امنیت درخواست ادامه تحریم های تسلیحاتی ایران را توسط آمریکا رد کرد ، این بار نیز این درخواست آمریکا رد خواهد شد و این برای دولتمردان ایالات متحده یک فاجعه می شود.
روانچی با بیان اینکه آمریکا رسما از برجام خارج شده است، تاکید کرد: بنابراین ایالات متحده برای اجرای مکانیزم ماشه هیچ استدلال قانونی ندارند، زیرا این کشور از برجام خارج شده و در جامع بین المللی دیگر یک عضو برجام شناخته نمی شود.
نماینده ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: استدلالی که آمریکا مطرح می کند یک قانون جعلی است، زیرا آنها از برجام خارج شده اند و بار دیگر نمی توانند درباره برجام اظهار نظر کنند.
تخت روانچی با بیان اینکه آمریکا با طرح این پیشنهاد همه کشورهای عضو سازمان ملل را به سخره گرفته است، اظهارداشت: همچنان که اعضای شورای امنیت هفته گذشته به پیشنهاد آمریکا واکنش نشان دادند این بار این خواست آمریکاییها را رد خواهند کرد.
«سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد جمعه در پیامی توییتری به اقدام واشنگتن برای فعال کردن مکانیسم ماشیه علیه ایران اشاره کرد و نوشت: ابلاغ آمریکا [به شورای امنیت] فاقد هرگونه اثر حقوقی است. این اقدام بیاثر و بیفایده است.
عراقچی افزود: هیچ یک از مشارکتکنندگان باقیمانده در برجام این ابلاغ را موثر نمیدانند. ما اطمینان داریم شورای امنیت اجازه نخواهد داد که ایالات متحده از قطعنامه ۲۲۳۱ سوء استفاده کند تا به هدف اعلامشده خود که از بین بردن همان قطعنامه است، برسد.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا عصر پنجشنبه (به وقت محلی) به مقر نیویورک سازمان ملل متحد رفت تا در دیدار با دیان دیجانی سفیر و نماینده دائم اندونزی در سازمان ملل متحد که ریاست دورهای این شورا را هم برعهده دارد، درخواست دولت ترامپ را برای بازگرداندن تحریمهای شورای امنیت علیه ایران ارائه دهد.
در این دیدار که برایان هوک نماینده مستعفی آمریکا در امور ایران وزیر خارجه ترامپ را همراهی کردند، پمپئو نامهای را با امضای کلی کرافت نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد ارائه داد که طی آن اعلام شده است ایران به تعهدات برجامی خود عمل نکرده و همچنین ممنوعیت تسلیحاتی را نقض کرده است.
اقدام پمپئو در حالی است که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور رسمی از مشارکت در برجام خارج شد و تحریمهای یکجانبه را در قالب تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران اعمال کرد.
وی که احتمال میدهد در انتخابات ۱۳ آبان که در ایران روز ملی مبارزه با استکبار نام دارد، مغلوب حریف شود، میکوشد برجام نیمه جان را از بین ببرد تا شرایط را برای دولت بعدی آمریکا سختتر کند.
در همین راستا، جمعه گذشته قطعنامهای را برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران به شورای امنیت ارائه داد که با مخالفت اکثریت قریب به اتفاق شورای امنیت روبه رو شد.
دیدگاه تان را بنویسید