معلمان این خبر خوش را بخوانند
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به آغاز فرآیند بررسی بودجه سال ۱۴۰۰کل کشور در سازمان برنامه و بودجه از پیگیری مطالبات فرهنگیان برای اجرای درست طرح رتبهبندی، رشد حقوق معلمان بر اساس تورم و پرداخت معوقات حق التدریسیها در جریان بررسیهای مقدماتی بودجه سال ۱۴۰۰خبر میدهد.
بهروز محبی نجم آبادی با اشاره به مشکلاتی که فرهنگیان طی سالهای اخیر با آن دست به گریبان بوده اند؛ میگوید: همه باید بدانیم مسیر توسعه پایدار از آموزش صحیح میگذرد. بدون بهرهمندی از ساختار آموزشی مناسب، امکان پیشرفت کشور وجود ندارد. یکی از مشکلات ریشهای که در حوزه مشکلات فرهنگیان قابل ردیابی است؛ عدم توجه به اسنادبالادستی اقتصادی و آموزشی است. در زمینه مطالبات و معوقات فرهنگیان هم شاهد این امر هستیم که هر دولتی که سر کار میآید به جای پیگیری قانون بر اساس سلیقههای شخصی موضوعات را بررسی و عملیاتی میکند.
نماینده مردم سبزوار در مجلس، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در بطن ماده۶۳ برنامه ششم توسعه کشور به مباحث متعددی در خصوص بهبود شاخصهای معیشتی و درآمدی فرهنگیان و معلمان اشاره شده که به آنها توجه لازم نشده است. در این ماده حتی بحث رتبهبندی معلمان بعنوان یکی از مطالبات جدی فرهنگیان هم اشاره شده است. اما علی رغم این ریلگذاری قانونی متاسفانه شاهد نوع خاصی از بیثباتی در تصمیم سازیهای اجرایی در این زمینه هستیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین تاکید کرد: از منظر تخصصی هم که به موضوع نگاه کنیم، متوجه میشویم که شیوه رتبهبندی اخیر دولت در خصوص معلمان؛ قطعا مطلوب مجلس و نمایندگان نیست. در واقع دولت در جریان اجرای طرح رتبهبندی بیشتر به ترمیم «حقوق» معلمان پرداخته است تا اینکه «رتبهبندی» درست و اصولی فرهنگیان را در دستور کار قرار دهد. توقع نمایندگان و معلمان این است که دولت موضوع فرهنگیان را عمیق تر و ریشهای تر ببیند و بر اساس منویاتی که در سند تحول بر روی آنها تاکید شده، مطالبات حوزه فرهنگیان را پیگیری کنند.
محبی با تاکید بر ضرورت تغییر در رویکردهای بودجهای نسبت به معلمان، گفت: آنچه که در صحنه عمل مشاهده میشود این است که دولت تصور میکند که تنها با ترمیم حقوق معلمان به همه مطالبات این قشر زحمتکش پاسخ داده است، اما واقع آن است که ترمیم حقوق فرهنگیان یکی از چند گزاره مهمی است که معلمان، توقع عملیاتی شدن آنرا از دولت و نظام سیاسی دارند.
او همچنین گفت: هرچند مهمترین دلیل اعتراضهای همکاران فرهنگی ما این است که چرا طرح رتبهبندی معلمان بدرستی اجرا نمیشود و این هم دغدغه درستی است، اما واقع آن است که دولت در سال ۹۹ بر اساس بررسیهای مجلس ۵۹درصد و بر اساس اعلام دولتیها ۶۵درصد بر حقوق فرهنگیان افزوده است که رشد قابل توجهی است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه اظهاراتش در خصوص رویکردی که مجلس در جریان بررسی فرآیند بودجه سال۱۴۰۰مورد توجه قرار میدهد، گفت: جلسات متعددی بین کمیته فرهنگی و اجتماعی کمیسیون برنامه و بودجه با معاونتهای وزارت خانه آموزش و پرورش برگزار شده است و برخی موضوعات مقدماتی در خصوص اینکه به چه میزان باید به دریافتی معلمان و فرهنگیان در سال آینده افزوده شود و این افزایشها بر اساس چه مکانیسمی باید باشد مورد بررسی قرار گرفته است.
او همچنین خاطرنشان کرد: مجلس و دولت فعلا در حال بررسی راهکارهای اجرایی برای تامین منابع بودجه هستند؛ با توجه به اینکه روند فروش نفت متوقف شده باید منابع تازهای تعریف شود و مبتنی بر آن برای چشمانداز آینده معیشت اقشار مختلف از جمله فرهنگیان برنامهریزی شود تا برای فرهنگیان عزیز کشورمان هم حق و هم وظایف را تعیین کنیم. به گونهای که معلمان شریف کشور ما دغدغههای معیشتی کمتری داشته باشند و کیفیت بیشتری در کار خود ارائه دهند.
محبی همچنین خاطرنشان کرد: مجلس تلاش خواهد کرد در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۰ کل کشور، سازوکار قانونی لازم برای استخدامهای جدید در آموزش و پرورش را تعیین کند. چنانچه برای این مشکل تصمیم عاجلی گرفته نشود طی سالهای آینده در روند کیفی و کمی خدمات آموزشی و مهارتی آثار منفی فراوانی بجای خواهد گذاشت.
دیدگاه تان را بنویسید