پشت پرده هیاهوی تیم اقتصادی دولت چه بود؟
آن همه هیاهوی بیهوده درباره طرح گشایش اقتصادی برای چه بود؟
یک روزنامه حامی دولت تأکید کرد ادعای «طرح گشایش اقتصادی»، ادعایی پرحاشیه و بیفایده بود.
روزنامه اعتماد نوشت: طرح پر سر و صدای «گشایش اقتصادی»، بدون آنکه به روشنی مشخص شود که چه چیزی بود و چرا مطرح شد، از دستور کار دولت روحانی خارج شد؛ آنهم تقریبا ۱۰ ماه مانده به پایان دولت روحانی و بعد از یک ماه حرف و اظهارنظر و تایید و تکذیب و سخنان پراکنده، بدون آنکه حتی یک صفحه برنامه «اقتصادی» و مورد تایید روی خروجی اخبار قرار بگیرد. سرانجام این طرح نیز درست مانند دلار ۴۲۰۰ تومانی شد که ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۷ به یکباره توسط معاون اول رئیسجمهور، آقای جهانگیری «اعلام عمومی» شد و اکنون پس از گذشت نزدیک به ۳۰ ماه، به بنبست خورده و چیزی جز «خالی شدن دست بانک مرکزی» به دنبال نداشت. اینبار هم آقای جهانگیری در قالب «سخنگو» حاضر شد که این خبر را اعلام کند و بگوید: «خبری از گشایش اقتصادی نیست.»
از پانزدهم مرداد سال جاری که آقای روحانی موضوع «گشایش اقتصادی» را مطرح کرد تاکنون، صدها مصاحبه و اظهارنظر و خبر ضد و نقیض درباره این موضوع منتشر شد. اما هیچیک از این اظهارات به روشنی مشخص نمیکرد که اصلا این گشایش اقتصادی چه بوده و قرار است چه مکانیزمی اجرا شود. فقط از برایند حرفها اینطور برمیآمد که گشایش اقتصادی «پیشفروش نفت خام به مردم است.» سیل مخالفتها با این طرح، از همان روز اول آغاز شد.
اعتماد با پرحاشیه و بیفایده خواندن طرح مذکور میافزاید: از زمان اعلام عمومی خبر اولیه طرح «فروش اوراق نفتی» مشخص بود که این طرح چیز جدیدی نیست و پیش از این و در سال ۹۱ نیز دولت وقت، همزمان با تشدید تحریمها علیه بانک مرکزی، این طرح را در سال آخر ریاستجمهوری احمدینژاد (درست مانند دولت روحانی) عنوان کرد و البته مانند همین «گشایش اقتصادی» هرگز اجرایی نشد. ضمن اینکه اصولا فروش اوراق سلف نفتی، چیز «بدیع» و «تازهای» نبود و نیست و حتی آییننامه فروش نفت در این ساختار نیز در سالهای گذشته تدوین شده بود. با این حال مشخص نیست که در ۴۰ روز گذشته، تیم اقتصادی دولت، با هیاهوی بسیار به دنبال عرضه چه چیزی بودند؟
دیدگاه تان را بنویسید