بهشتی‌پور گفت: آمریکا نمی‌تواند قطعنامه‌های علیه ایران را برگرداند. هر کاری توانسته تا حالا کرده و راه دیگری ندارد مگر آنکه بخواهد وارد جنگ شود که این هم بعید است.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

سایت فردا: پیش‌بینی‌های حسن روحانی در موضوعات مختلف از جمله رفتن کرونا، گشایش اقتصادی و ... تا کنون درست از آب در نیامده و نتیجه عکس هم داشته است. برای همین وقتی در جلسه دولت تاکید می‌کند آمریکا در جلسه شنبه و یکشنبه آتی شکست خواهد خورد و به ملت ایران تبریک می‌گویم، این نگرانی ایجاد می‌شود که نکند قطعنامه‌ها علیه ایران برگردد و شرایط از اینکه هست، بدتر شود.

این بار، اما کارشناسان و تحلیل‌گران نیز با روحانی و همکاران او در دولت هم‌نظر هستند. خروج آمریکا از برجام و اصرارش بر اعمال فشار بیشتر بر ایران علی‌رغم اینکه به لحاظ حقوقی دستش باز نیست، مساله مورد توجه کارشناسان است و آنان را به این نتیجه می‌رساند که رئیس جمهور ایالات متحده عملا راهی برای تنگ‌تر کردن عرصه بر ایران ندارد.

حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسائل بین‌المللی در گفتگو با خبرنگار «فردا» در تشریح موقعیت فعلی ترامپ برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران، گفت: «واقعیت این است که آمریکا از طریق قواعد بین‌المللی، نمی‌تواند تحریم‌ها را برگرداند. قوانین بین‌المللی اجازه این کار را به او نمی‌دهد، زیرا جلسه شورای امنیت برای آن تشکیل نشده و سیزده عضو شورای امنیت، رسما در نامه‌ای اعلام کردند که آمریکا به خاطر خروج از برجام نمی‌تواند مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کند».

وی افزود: «وقتی به صورت مکتوب و رسمی بر این امر تاکید کرده و موضع رئیس دوره‌ای شورای امنیت نیز همین است، مشخص است که آمریکا موفق نمی‌شود به هدف خود برسد».

بهشتی‌پور ادامه داد: «برخی فرض می‌کنند که ممکن است آمریکا از ترفند‌هایی مثل تحریم‌های ثانویه بهره گرفته و کشور‌های دیگر را تحت فشار قرار دهد که در صورت همراهی با ایران مورد تحریم و اعمال فشار قرار می‌گیرند. به نظر من، اما این روش هم قبلا آزموده شده و نتیجه بیشتری نخواهد داشت».

این کارشناس مسائل بین‌المللی تاکید کرد: «به هر حال آمریکا نمی‌تواند قطعنامه‌های علیه ایران را برگرداند. هر کاری توانسته تا حالا کرده و راه دیگری ندارد مگر آنکه بخواهد وارد جنگ شود».

وی در پاسخ به اینکه این احتمال چقدر است، گفت: «در شرایط کرونایی که امریکا ظرف چند ماه ۴ برابر کشته‌های جنگ ویتنام، قربانی داشته و با توجه به در پیش بودن انتخابات بعید است که وارد جنگ شود. زیرا شروع چنین جنگی دست خودش است، اما پایان آن دست خودش نیست. ضمن اینکه افکار عمومی دنیا با او همراه نیست و مشکلات اقتصادی آمریکا نیز مانع دیگری سر راهش است».

بهشتی‌پور با تاکید براینکه پیش بینی صددرصد ممکن نیست، گفت: «وقتی همه این را کنار ببینیم، احتمال ورود آمریکا به جنگ بسیار اندک است».

وی در پاسخ به اینکه برخی اقدامات ایران مثل نامه اخیر تخت روانچی نشانه چیست و آیا حکایت از جدی بودن تهدیدات آمریکا دارد، گفت: «به هیچ وجه. به هرحال ایران باید در چارچوب دیپماسی به طرف مقابل پاسخ دهد، وقتی او حرف میزند باید پاسخ مناسب هم بگیرد. سکوت به جایی نمی‌رسد، اما به معنی حرافی‌های بیخود نیست و باید حتما پاسخ دیپلماتیک مناسب داد».