نامه مهم ایران به سازمان ملل
ایران به سازمان ملل نامه نوشت.
آخرین خبر/ در حالیکه دبیرکل سازمان ملل و اعضای شورای امنیت به صراحت بازگشت تحریم های سازمان مللی را رد کردند، وزیر خارجه ایالات متحده در بیانیهای منفعلانه مدعی بازگشت تحریمهای سازمان ملل متحد علیه ایران شد اما نمایندگان روسیه و فرانسه در سازمان ملل با انتقاد از اقدام آمریکا برای احیای تحریمهای بینالمللی بر ایران، گفتند این تحریمها کماکان لغوشده باقی میمانند. سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد نیز در نامهای به دبیرکل و رئیس شورای امنیت این سازمان تاکید کرد ادعای آمریکا برای بازگردانده شدن تحریمهای لغو شده قطعنامه ۲۲۳۱، فاقد اثر حقوقی، باطل و بیاثر است.
وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای منفعلانه مدعی از سرگیری تحریم ها از جمله تحریم های تسلیحاتی علیه ایران شد. به گزارش ایرنا؛ وی درحالی با لحنی آمرانه، تهدید آمیز و کاملا یکجانبه گرایانه، خواستار همکاری کشورهای عضو سازمان ملل برای همراهی با تحریم ها شده است که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان روز گذشته در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل متحد تأکید کردند که تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریمها فاقد «تأثیر قانونی» است و تعلیق تحریمها بعد از ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) نیز ادامه خواهد یافت.
نامه ایران به سازمان ملل متحد؛ ادعای آمریکا برای بازگردانده شدن تحریمها فاقد اثر حقوقی است
در همین رابطه مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامهای به دبیرکل و رئیس شورای امنیت این سازمان تاکید کرد ادعای آمریکا برای بازگردانده شدن تحریمهای لغو شده قطعنامه ۲۲۳۱، فاقد اثر حقوقی، باطل و بیاثر است.
به گزارش ایرنا؛ مجید تختروانچی شامگاه شنبه در این نامه یادآور شد: در واکنش به اقدام آمریکا، نه تنها هیچ یک از اعضای شورای امنیت، صلاحیت آن کشور برای فعال کردن روند بازگشت تحریمهای گذشته را نپذیرفتند، بلکه از طریق نامههای انفرادی یا مشترک به رئیس شورای امنیت، ۱۳ عضو این نهاد، اعتبار حقوقی و مقبولیت نامه آمریکا را قاطعانه رد کردند.
وی به نظرات مشابهی که توسط اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت در نشست ۴ شهریور آن شورا، اشاره کرد و ادامه داد: طی آن جلسه، رئیس شورای امنیت نیز در پاسخ به سوالات اعضا اعلام کرد «طبق مشورتهایی که با اعضای شورا داشته و نامه هایی که از تعداد زیادی از آنها دریافت کردهام، برای من کاملا روشن است که یک عضو موضع خاصی در این زمینه دارد و بقیه اعضا مخالف آن هستند و بنابراین، از نظر من، هیچ اجماعی در شورا وجود ندارد و رئیس شورا نیز نمیتواند اقدام دیگری انجام دهد.»
نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: اعضای شورای امنیت با استناد به قطعنامه ۲۲۳۱ که طبق آن، فقط اعضای برجام حق آغاز روند بازگرداندن تحریمهای گذشته شورای امنیت را دارند، اعلام کردهاند چون آمریکا دیگر عضو برجام نیست، بنابراین هیچ حقی برای توسل به روند مزبور ندارد و نامهاش نیز فاقد هرگونه اثر حقوقی در حال یا آینده است.
تختروانچی به نامه ۳۰ مرداد نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی و هماهنگ کننده برجام نیز اشاره کرد که در آن اعلام شده است «همانطور که مکرر خاطر نشان کردهام، آمریکا به صورت یکجانبه از برجام خارج شده و متعاقب آن در هیچ یک از فعالیتهای آن نیز شرکت نکرده است؛ بنابراین نمیتواند یک دولت عضو برجام قلمداد شده و برای بازگرداندن احتمالی تحریمهای شورای امنیت اقدام کند.»
وی به بخشی از مفاد بیانیه نشست ۱۱ شهریور کمیسیون مشترک برجام نیز اشاره و اعلام کرد طی آن، اعضای باقیمانده برجام بار دیگر تصریح کردهاند آمریکا یک دولت عضو برجام نیست و نمیتواند روند بازگرداندن تحریمهای گذشته سازمان ملل را آغاز کند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در این نامه که قرار است به عنوان سند شورای امنیت هم ثبت و منتشر شود، اظهار کرد: هدف اعلام شده آمریکا از بین بردن کامل برجام است و راهبرد آن برای نیل به این هدف نیز ایجاد پیچیدگی حقوقی از طریق ارائه تفاسیر یکجانبه دلبخواهانه و استدلالهای شبهحقوقی است.
تختروانچی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران مطمئن است که اعضای شورای امنیت بار دیگر با تلاش آمریکا برای سوء استفاده از این شورا و تضعیف اقتدار و اعتبار آن مخالفت خواهند کرد.
واکنشهای بینالمللی به ادعای آمریکا
به گزرش فارس؛ ادعای آمریکا در اجرایی شدن مکانیسم موسوم به «اسنپبک» و بازگشت تمام تحریمهای سازمان ملل علیه ایران با واکنش مقامهای مختلف جهانی مواجه شد.
نمایندگی فرانسه در سازمان ملل با صدور بیانیهای اعلام کرد: «تحریمهای بینالمللی بر ایران همچنان لغو شده باقی میمانند و تهران نیز باید پاسخگو باشد تا زمانی که به الزاماتش عمل کند».
به نوشته توئیتر شبکه «الجزیره»، در این بیانیه آمده است: «فرانسه، آلمان و بریتانیا به اجرای کامل توافق هستهای با ایران، متعهد میمانند. توافق هستهای تنها راه به سمت مهار برنامه هستهای ایران است».
نمایندگی روسیه در سازمان ملل نیز با انتقاد از این اقدام آمریکا، گفت: «دردناک است که شاهد این باشیم که کشوری به این بزرگی، بدین شکل به خودش توهین میکند و لجوجانه با دیگر اعضای شورای امنیت مخالفت میکند».
بر این اساس، نمایندگی روسیه همچنین تاکید کرد: «ایالات متحده با تحمیل اراده خودخواهانه خود بر دیگران، به تضعیف قوانین بینالمللی اصرار میورزد».
گفتنی است؛ وزیر امور خارجه آمریکا درحالی مدعی از سرگیری تحریمها از جمله تحریم های تسلیحاتی علیه ایران شده است که چندی پیش شورای امنیت سازمان ملل با رد پیشنویس قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران، مخالفت صریح خود را با آن اعلام کرد و بجز آمریکا، تنها کشور دومنیکن به آن رای مثبت داد.
همه اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به جز دومینیکن، به همراه ریاست این شورا اعلام کردهاند که آمریکا به دلیل خروج از برجام در جایگاهی نیست که بتواند مکانیسم ماشه را فعال کند و شورای امنیت هیچ اقدامی در این خصوص نخواهد کرد.
سه کشور اروپایی روز جمعه نیز در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل مخالفت خود را با بازگشت تحریمهای بینالمللی علیه ایران اعلام و تاکید کردند که آمریکا به دلیل خروج از برجام نمیتواند مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کند.
دیدگاه تان را بنویسید