هدف آمریکا از جریان سازی علیه ایران چیست؟
آمریکا از سالهای دور تاکنون با انواع و اقسام اظهارات و ادعاهای بی اساس سعی در تخریب چهره ایران در نظام بین المللی داشته است.
فاطمه زهرا نصراللهی، همیشه هستند افرادی که برای تخریب رقبای خود از هر روشی استفاده میکنند و با انواع و اقسام اظهارات و ادعاهای بی اساس در راستای خراب کردن آن رقیب تلاش می کنند، این همان موضوعی است که در سوابق روابط آمریکا با ایران دیده می شود.
به باور کارشناسان آمریکا از گذشته های دور سعی در بد نشان دادن چهره ایران در نظام بین المللی داشته است، به طوری که به رسالتی برای این کشور تبدیل شده است و هر بار با بهانه ای جدید سعی در عملی کردن این خیال واهی خود دارد.
اقدام جدید آمریکا برای تخریب چهره ایران
آخرین تلاش آمریکا در جریان سازی علیه ایران ۲۳ شهریور بود که نشریه آمریکایی «پولیتیکو» در گزارشی از قول «منابع امنیتی ناشناس در آمریکا» مدعی شد، ایران طرحی را برای ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی پیگیری میکند. این نشریه، اما برای اثبات این ادعای خود هیچ سند و مدرکی ارائه نداد. در این گزارش که در امتداد جنگ رسانهای و اتهامزنیهای واشنگتن علیه تهران منتشر شده، ادعا شده بود که تهران با طرح ترور «لانا مارکس» سفیر آمریکا در پرتوریا، پایتخت آفریقای جنوبی، قصد داشته تا ترور ناجوانمردانه سپهبد قاسم سلیمانی را تلافی کند!
در ادامه نالدی پاندور وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی پنجشنبه ۲۷ شهریور ادعای یک رسانه آمریکایی درباره قصد ایران برای ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی را رد کرد و آن را «بسیار عجیب» توصیف کرد و گفت که آفریقای جنوبی معتقد است، دیپلماتها در کشور ما ایمن هستند.
وی در ادامه گفت که اظهارات علنی بسیار عجیبی مطرح و دوستان ما در ایران به اندازه ما شگفتزده شدهاند، من این را کاملاْ عجیب میدانم که چرا ایران به عنوان یک دوست خوب آفریقای جنوبی باید بخواهد در کشوری که دوست خوبی برای ایران بوده چنین اقدامی انجام دهد؟ من فقط میتوانم آن را عجیب و غریب توصیف کنم و اجازه بدهید همینجا حرفم را تمام کنم.
در ادامه سعید خطیبزاده سخنگوی دستگاه وزارت امور خارجه کشورمان هم در این رابطه واکنش نشان داد. او با رد اتهامات مطروح شده در گزارش سفارشی و مغرضانه یکی از رسانههای آمریکایی در اظهار نظری گفت که پیگیری حقوقی بینالمللی در ارتباط با ترور مجرمانه و بزدلانه سردار سلیمانی را در تمامی سطوح ادامه داده و این اقدام تروریستی را نه میبخشیم و نه فراموش میکنیم.
خطیب زاده همچنین تاکید کرد که اظهارات بی اساس و بیپایهای از این دست بخشی از کارزار ضداطلاعاتی دولت ترامپ علیه ایران است. تمسک آمریکا به اتهامزنی و دروغپردازی ضدایرانی در آستانه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و همزمان با فشارهای این رژیم برای سوء استفاده از ساز و کارهای شورای امنیت سازمان ملل با هدف افزایش فشار بر مردم ایران امری قابل پیشبینی بود، با این حال چنین اقدامات و خبرسازیهایی که احتمالا در آینده نیز ادامه خواهد یافت، قطعا بینتیجه خواهد ماند و به فهرست بلند ناکامیهای مداوم واشنگتن در تقابل با جمهوری اسلامی ایران خواهد افزود. بار دیگر ادعای نشریه آمریکایی درباره قصد ایران برای ترور یک دیپلمات آمریکایی را رد کرد.
هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره گفت که مسئله ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی از سوی ایران یک اتهام واهی است که حتی رسانههای اروپایی هم آن را نپذیرفتند، به همین دلیل به نظر میرسد که این موضوع در چارچوب جریان سازی علیه ایران است، همچنین ممکن است احتمال ترور برخی از شخصیتهای جریان مقاومت در دستور کار رئیس جمهور قرار گرفته است.
آمریکا با دشمنی با ایران به دنبال چیست؟/ گوشه ای از اتهام زنیهای آمریکا علیه ایران
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی ۳۱ شهریور خود در آیین گرامیداشت چهلمین سالروز هفته دفاع مقدس، فرمودند: دست تحریف با انگیزه به دنبال شبه افکنی است. دشمن جنگ را به راه انداخت با هدف اینکه نظام اسلامی را ساقط کند و یک دستگاه حکومت وابسته و ضعیفی به روی کار بیاورد و سلطه خود را به کشور ایجاد کند. پیروزی ایران در جنگ تحمیلی مثل خورشید روشن است، ۸ سال همه توان خود را به کار ببرند آخرش هم هیچ غلطی نتوانستند بکنند، پیروزی از این بالاتر؟
هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل در این باره گفت که آمریکا از هر ابزاری برای جریان سازی علیه ایران استفاده میکند، لذا برای اینکه ایران را یک کشور طرفدار تروریست تلقی کند، انواع اتهام زنیها را علیه کشور ما مطرح کرده است. اتهاماتی مبنی بر اینکه ایران در سوریه، عراق و لبنان تلاش کرده است تا سربازان و دیپلماتهای آمریکایی را ترور کند.
او ادامه داد: واشنگتن در گذشته هم تهران را متهم کرده بود که ایران در افغانستان تلاش کرده تا برخی از ردههای بالای ارتش آمریکا را ترور کند؛ لذا از این دست اتهامات واهی و بدون مدرک از سوی واشنگتن بسیار مطرح شده است، درحالی که خود ایالات متحده عامل اصلی تروریست جهانی است و نمونه آن ترور دردناک سردار سلیمانی است که متاسفانه جامعه جهانی در برابر این جنایت بزرگ سکوت اختیار کرده است.
کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد که رئیس جمهور آمریکا اخیرا اعلام کرده است قصد داشته بشار اسد رئیس جمهور منتخب و قانونی سوریه را ترور کند، این اعتراف به مفهوم طرفداری و تلاش برای ترور شخصیتهای سیاسی جهان است، لذا رئیس جمهور آمریکا باید به دلیل اقدامات تروریستی در برابر افکار عمومی پاسخگو باشد. این درحالی است که ایران هرگز در تلاش برای ترور سفیر آمریکا و یا هر شخصیت آمریکایی نبوده و این جریان سازی صرفا برای این است که آمریکا بتواند توجیهی برای اعمال تروریستی خود داشته باشد.
هانی زاده با اشاره به سابقه اتهام زنی آمریکا علیه ایران، گفت که بیشتر روسای جمهور آمریکا به ایران اتهام زدهاند؛ در گذشته در دوران جورج بوش پسر و حتی باراک اوباما رئیس جمهور سابق واشنگتن هم اتهاماتی مبنی بر اینکه ایران افرادی را برای ترور برخی شخصیتها به آمریکا اعزام کرده است، این اتهام زنیها از سوی برخی روسای جمهور واشنگتن مطرح شده، هیچ گاه مدرک قابل قبولی ارائه نشده است، اما این اتهامات در دولت ترامپ بیشتر دیده میشود.
یکی دیگر از اتهاماتی که آمریکا علیه ایران مطرح کرد شهریور سال گذشته بود، انصارالله یمن در حمله خود با ۱۰ پهپاد انتحاری، «تأسیسات نفتی دولتی آرامکو؛ در مناطق بقیق و خُرَیص در شرق عربستان سعودی» را هدف قرارداد و قلب صنعت نفت این کشور را بمباران کرد. ساعاتی بعد از این حمله بود که آمریکاییها برای توجیه شکست و رسوایی خود که بحران افزایش قیمت نفت و به صدا درآمدن آژیرهای خطر در بازارهای بورس جهانی را به دنبال داشت، شروع به اتهامزنی علیه جمهوری اسلامی ایران کردند.
در مقابل روحانی رئیس جمهور کشورمان اتهامات آمریکا مبنی بر دخالت ایران در حمله به یکی از تاسیسات نفتی عربستان را کاملا بیاساس خواند و از آمریکا و سه کشور اروپایی خواست با توجه به تجهیزات و ماهوارههایی که برای رصد منطقه دارند، به جای اتهام زنی، هر مدرکی که دارند اعلام کنند تا دنیا درباره بیاساس بودن اتهامات آنها قضاوت کند.
هدف آمریکا از اتهام زنی علیه ایران چیست؟
خانم لی لی استاد دانشگاه دفاع ملی چین درباره اتهاماتی که به ایران زده می شود گفت که علت اتهامهای واشنگتن به تهران و بهانه جوییهای اخیر، دستیابی آمریکا به نفوذ بیشتر در خاورمیانه، تنگه هرمز و دریای عمان است. ایران در برخورد با این موضوع با درایت عمل کرده است. آمریکا قصد دارد با این بهانه جوییها علاوه بر افزایش حضور و نفوذش در منطقه، کشورها را به خود وابسته کند و به آنها نشان دهد که حضورش میتواند برای نفتکشها امنیت به ارمغان آورد.
سابقه اتهاماتی که آمریکا به ایران وارد کرد آنقدر زیاد است که اگر نمیتوان در یک گزارش به آن پرداخت، اما هدف تمام آنها چیزی نیست جز ایران هراسی و دادن اطلاعات غلط به افکار عمومی که البته همواره در این راه ناتوان بودهاند.
دیدگاه تان را بنویسید