باورهای غلط در روزهای کرونایی
در این روزهای جولان کرونا که آگاهی نسبت به پروتکل بهداشتی نقش بسزایی در جلوگیری از انتقال ویروس دارد، باورهای بهداشتی اشتباه و همچنین رفتارهای وسواس گونه میتواند سلامت شهروندان را به خطر بیندازد.
در این روزهای کرونایی که بازار شایعات نیز داغ است، برخی افراد به علت ناآگاهی به بعضی از این شایعات اعتماد کرده و اقدامات بهداشتی اشتباهی انجام میدهند که علاوه بر این که اثری در جلوگیری از انتقال ویروس ندارد، بلکه میتواند سلامت آنها را به خطر بیندازد.
در این راستا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیههای بهداشتی را به مردم کرده است که در ذیل میخوانید:
برخی افراد به اشتباه فکر میکنند گرم نگه داشتن و بالا بردن بیش از حد دمای اتاق میتواند در جلوگیری از انتقال ویروس نقش داشته باشد درحالی که این باوری بدون پشتوانه علمی است.
حمام کردن تاثیری روی کرونا ندارد
همچنین یکی دیگر از باورهای اشتباه در روزهای کرونایی این است که حمام کردن با آب داغ روش مناسبی برای مقابله با ویروس است، درحالی که این اقدام نیز باوری اشتباه و غیرعلمی است. با وجود باور برخی افراد، تاکنون هیچ سند علمی اثر روغنها و مکملهای گیاهی را در درمان بیماری کرونا تایید نکرده است.
یکی از رفتارهای اشتباه در این روزها، استفاده افراطی از محلولهای سفیدکننده و پاککننده با غلظت زیاد است.
با فرا رسیدن نیمه دوم سال و سرد شدن هوا ممکن است بسیاری از افراد از بازگذاشتن پنجرهها برای تهویه مناسب غافل شوند که این مسئله میتواند احتمال انتقال ویروس را افزایش دهد.
کابینتها را پر نکنید
در روزهایی که به علت محدودیتهای کرونایی ساعات ماندن افراد در خانه افزایش یافته، یکی از اقدامات اشتباه پر کردن کابینتها از تنقلات و خوراکیهای پرکالری و ناسالم است، مصرف این خوراکیها میتواند باعث افزایش وزن و مشکلاتی از قبیل دیابت و بالارفتن فشار خون شود.
شست و شو و تعویض به هنگام ملحفهها و توجه به نظافت محل خواب، یکی از اقدامات مهمی است که در ارتقای بهداشت افراد اثر مثبتی دارد. نگهداری گل و گیاه در منزل میتواند باعث بهبود کیفیت هوای داخل اتاق شود.
یکی از نکات مهم در استفاده از دستمالهای یک بار مصرف، امحای بهداشتی آنهاست و بیتوجهی به این مسئله میتواند باعث انتقال آلودگی و سرایت ویروس شود.
اگر چه اصلیترین راه انتقال ویروس کرونا رعایت نکردن فاصله مناسب با افراد بیمار است، اما همچنان ضدعفونی کردن روزانه سطوحی مانند دستگیرههای درب، اسباب بازیهای کودکان، کلیدهای برق و... توصیه میشود.
بسیاری افراد آن طور که باید به نظافت منظم اسکاچ، سیم و اسفنج ظرفشویی توجه نمیکنند در حالی که این امر یکی از نکات مهم بهداشتی است که میتواند در جلوگیری از انتقال انواع میکروبها و ویروسها نقش مهمی داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید