انتقاد دو فعال سیاسی به سفرهای استانی قالیباف
یک نماینده سابق مجلس و یک فعال اصولگرا نسبت به سفرهای استانی رئیس مجلس موضع گرفتند.
جلال میرزایی، نماینده سابق مجلس در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره سفرهای استانی رؤسای قوا که این روزها و حواشی که به وجود آمده است، گفت: من فکر میکنم این روزها کشور رها شده است.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی یادآور شد: زمان جنگ و بعد از آن سفرهای استانی را داشتیم؛ رؤسای قوا برای حل مشکلات به استانها میرفتند و با استقبال مردمی مواجه میشدند و اینچنین هم یکدیگر را زیر سوال نمیبردند.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط جنگ و حتی بعد از آن که زمان بازسازی بود، روسای قوا علیه یکدیگر موضع نمیگرفتند و به عنوان رؤسای قوا و جزئی از این نظام به میان مردم میرفتند و مشکلات و مسائل را بررسی میکردند.
این فعال سیاسی افزود: آن زمان اینگونه نبود که مسئولان طی سفرهای استانی خود در هر شهری که وارد میشوند، با کنایه و به صورت صریح عملکرد قوه دیگر را زیر سوال ببرند و بگویند ما جهادی هستیم و برای نظارت میدانی آمدهایم، از تهران و پایتخت نمیشود مشکلات و مسائل را حل کرد و با این حرفها مدیریت رئیس قوه دیگر را زیر سوال ببرند.
وی در ادامه با بیان اینکه هیچگاه این رفتارهایی که امروز مشاهده میکنیم در طول زمانهای گذشته وجود نداشته است، عنوان کرد: حتی در زمان احمدینژاد وقتی وی سفر استانی میرفت، رئیس وقت مجلس را اینگونه زیر سوال نمیبرد و نمیآمد منّت بگذارد و بگوید امروز که من سفر استانی آمدهام، رؤسای قوای دیگر در تهران نشستهاند و کار نمیکنند، اصلاً چنین شرایطی نداشتیم.
میرزایی خاطرنشان کرد: رفتار امروز برخی تصمیمگیران بسیار عجیب است؛ زیرا به جای اینکه با گذشت زمان باتجربهتر و پختهتر در شیوه مملکتداری عمل کرده و ضعفها را برطرف کنیم و به سمت تکامل برویم، پسرفت که هیچ، به سمت واگرایی میرویم.
وی تاکید کرد: این سفرها با توجه به اینکه به اختلافات در کشور دامن میزند اگر با این رویکرد ادامه پیدا کند ضررهایش از منافع بیشتر است.
میرزایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی معتقدند در این شرایط کشور رئیس مجلس باید به کار قانونگذاری بپردازد اما به جای این کار به سفرهایی میرود که بیشتر شائبه انتخاباتی دارد، گفت: آقای قالیباف قرار بود ساختار مجلس را متناسب کند و با شرایط جدید تطبیق دهد، تا بتواند کارآمد شود.
وی یادآور شد: امروز انتقادی که در حوزه قانونگذاری وجود دارد، این است که قرار بود به قول نمایندگان مجلس فعلی، تغییراتی در مجلس صورت گیرد؛ اگر مطلع باشید گفته میشد نمایندگان و هیات رئیسه مجلس دهم نتوانستند مجلس را در جایگاه واقعی خودش قرار دهند و ما میخواهیم این کار را انجام دهیم.
این فعال سیاسی ادامه داد: در ابتدای مجلس یازدهم چندین کارگروه هم تشکیل دادند تا مجلس را به جایگاه شایسته خودش در نظام سیاسی کشور برگردانند اما چیزی که در حال حاضر میبینیم این است که آقای قالیباف بهگونهای عمل میکند که میخواهد فقط خودش دیده شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر نمایندگان بیتجربه هم با موضعگیریها و رفتارهایی که دارند نه تنها مجلس را به جایگاه خودش نفرستادهاند بلکه آن را به شدت در مقایسه با مجلس قبلی تنزل دادهاند و این اتفاق در حال افتادن است.
میرزایی گفت: امروز از یک طرف رئیس مجلس بدون توجه به قاعده، کار خودش را میکند و از طرف دیگر نمایندگان با رفتارهایی که دارند، باعث شدهاند جایگاه مجلس به شدت تنزل پیدا کند که باید بگویم این رفتارها کمکی به بهبود روند قانونگذاری و شیوه مملکتداری نمیکند.
نقد یک اصولگرا به سفرهای استانی قالیباف
حسین کنعانیمقدم، فعال سیاسی اصولگرا نیز در گفتوگو با اعتمادآنلاین در خصوص سفرهای استانی رئیس مجلس اظهار داشت: حساسیت نمایندگان مجلس نسبت به چگونگی اجرای امور فینفسه عمل خوبی است و میتواند به بهتر شدن امر نظارت کمک کند. با این حال سفرهای استانی آقای قالیباف به عنوان رئیس مجلس بیشک شائبه انتخاباتی دارد. به هر حال مجلس حدود ۲۹۰ نماینده دارد که هر یک از آنها میتوانند امور مربوط به حوزه انتخابیه خود را زیر نظر بگیرند و ضرورتی برای سفر رئییس مجلس به استان های مختلف احساس نمیشود.
دبیر کل حزب سبز در ادامه سخنانش گفت: آنچه واضح است و انکار نمیشود، این است که سفرهای استانی قالیباف با انگیزه انتخاباتی انجام میشود. ایشان در حالی از مسئولیت قانونی بهرهبرداری انتخاباتی میکند که سایر رقبای احتمالیاش در انتخابات ۱۴۰۰ از چنین موقعیتی محروم هستند. پس به راحتی میتوان اینطور نتیجهگیری کرد که رئیس مجلس باید به این سفرها خاتمه بدهد، تا عدالت کمرنگ نشود. همچنین رئیس مجلس باید به جای اینکه به فکر حضور در انتخابات سال آتی باشد، به امور مربوط به نمایندگی مردم در مجلس رسیدگی کند.
او تصریح کرد: مجلس یازدهم کمی بیشتر از ۴ ماه است که شروع به کار کرده و تا همین امروز هم کلی لایحه و طرح بر زمین ماندهاند و صفی طولانی از لوایح و طرح های نیمهکاره منتظر تعیین تکلیف هستند. به همین دلیل نمایندگان مجلس یازدهم باید به مساله سفرهای قالیباف ورود و از حق نمایندگیشان برای خاتمه دادن به این کار استفاده کنند.
وی توضیح داد: اینکه رئیس مجلس کشور به این آشکاری به فکر انتخابات ریاستجمهوری باشد و به جای رتق و فتق وظایف نمایندگی کارهای انتخاباتی را در اولویت بداند، به خودی خود هم باعث کوتاهی در انجام وظیفههای قانونی و رسمی میشود. از سوی دیگر مردم هم به این ذهنیت میرسند که وقتی ما این همه مشکل داریم و روز به روز سختیهای بیشتری را به جان میخریم، رئیس مجلس به جای تلاش برای کاهش مشکلات، یکسال زودتر از روز انتخابات به فکر این است تا برنده شده و به در راس دولت جای بگیرد.
حسین کنعانیمقدم در پایان گفت: کشور در شرایطی به استقبال انتخابات ۱۴۰۰ میرود که نارضایتی عمومی شدت گرفته است. حالا در چنین فضایی اگر مردم مسئولین را نسبت به مشقتهای خود بیاهمیت ببیند، نه تنها برای رای دادن ترغیب نمیشوند بلکه روز به روز بر تعداد آنهایی که حضور در انتخابات را بینتیجه میدانند، افزوده خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید