چالش ارزهای بلوکه ایران
آرمان ملی: سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی خود در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه مقداری از داراییهای ایران در چین بلوکه شده است، اظهار داشت: ما پول بلوکهشدهای در چین نداریم. روابط ایران و چین یک روابط منطقی است و گفتوگوهای مستمری بین مقامات دو کشور در جریان است.
البته ممکن است مشکلاتی بین دو کشور وجود داشته باشد که این یک امر طبیعی است چرا که در روابط هر کشوری با کشور دیگر این مشکلات ممکن است به وجود بیاید. سعید خطیبزاده گفت: ایران منابعی در چین دارد که از آن منابع برای تامین نیازهای خود استفاده میکند و این جدا از پولی است که ما مثلا در ژاپن، عراق یا کره جنوبی به صورت بلوکهشده داریم. موضوع چین در این زمینه متفاوت است. وی درخصوص لغو محدودیتهای تسلیحاتی ایران و اقدامات وزارت امور خارجه در زمینه تامین ارز برای تهیه دارو بیان کرد: ما از بدنه همین مردم هستیم و ما از آسمان نیامدهایم که ندانیم درد مردم چیست؟ ما میدانیم که مردم در چه درد و رنجی بهسر میبرند. مردم ما در یک جنگ ناخواسته و تحمیلی از سوی آمریکا قرار گرفتهاند و ما چارهای جز پیروزی در این جنگ نداریم. این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر اینکه موضوع تحریمهای تسلیحاتی و رفع محدودیتهای مربوط به آن ربطی به تحریمهای آمریکا علیه ایران بعد از خروج از برجام ندارد گفت: آنچه در این زمینه محقق شده است یکی از ابعاد برجام است، نه همه آن. خطیبزاده با بیان اینکه بهخاطر فشارهای آمریکا و ناتوانی اروپاییها در اجرای تعهداتشان و نقض تعهدات از سوی آنها ما اکنون دچار مشکل هستیم اذعان کرد: ولی این از وظیفه دولت نمیکاهد و وظیفه دولت تامین نیازهای مردم است و همه تلاشها در همین چارچوب صورت میگیرد. وی افزود: ما همواره بر اساس سیاستهای کلان نظام و منویات مقام معظم رهبری در عرصه دفاع از حقوق ملت ایران حرکت میکنیم و هدف اصلی ما دفاع از حقوق مردم در عرصههای مختلف است. سخنگوی وزارت خارجه در مورد پیشرفتهایی که در مذاکرات ایران و کره جنوبی برای آزادشدن پولهای بلوکهشده ایران در این کشور فراهم شده عنوان کرد: منابع ما در کره جنوبی چندین میلیارد دلار است. مذاکرات برای انتقال این منابع یا استفاده از این منابع برای خرید دارو و مواد اولیه آن در حال انجام است ولی متاسفانه این مذاکرات بهکندی پیش میرود و این کندی ما را اذیت میکند. وزارت بهداشت بهصورت منظم در حال رایزنی با کره جنوبی است ولی همانطور که اشاره کردم این کلی ما را اذیت میکند و در سطحی که ما میخواهیم اتفاقی نیفتاده است.
خرید نظامی ما صفر است
خطیبزاده با اشاره تماس تلفنی ظریف و همتای ژاپنی خود گفت: در این تماس تلفنی مقامات دو کشور در ارتباط با مسائل دوجانبه و بینالمللی گفتوگو و رایزنی کردند. همچنین بیان کرد: در این گفتوگوی تلفنی بر اهمیت دسترسی ایران به منابع مالی خود در ژاپن تاکید شد و امیدواریم که طرف ژاپنی براساس قوانین و مقررات بینالمللی به وظایف خود در این زمینه عمل کند. سخنگوی وزارت امور کشورمان در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران در ارتباط با سفر هیات اوکراینی به ایران برای انجام مذاکره در مورد سقوط هواپیمای اوکراینی و مباحث مربوط به آن با تاکید بر اینکه اتفاق رخ داده در مورد هواپیمای اوکراینی اتفاق بسیار بدی بود، ابراز داشت: وظیفه ماست که در این زمینه به تعهدات خود عمل کنیم و ما از همان روزهای اول همکاری فوقالعادهای را با دولت اوکراین در این زمینه داشتیم و همچنان این همکاریها ادامه دارد. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که با توجه به رفع محدودیتهای تسلیحاتی از 27مهرماه علیه ایران، تهران قرار است از چه کشورهایی سلاح خریداری کند، خاطرنشان کرد: ما با تسلیح منطقه و تبدیل کردن منطقه به انبار تسلیحات موافق نیستیم. خطیبزاده با بیان اینکه میزان هزینههای ایران در ارتباط با مسائل نظامی در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه از جمله امارات متحده عربی، عربستان سعودی و حتی عراق بسیار کم است، تصریح کرد: ما سالهاست که خرید نظامی نداریم و در واقع خرید نظامی ما صفر است. وی در ارتباط با سفر اخیر رئیس بانک مرکزی به عراق و نتایج حاصل از این سفر گفت: این سفر در چارچوب توافقات بانک مرکزی ایران و عراق صورت گرفته بود و سفر موفقیتآمیزی بود البته جزئیات در مورد این سفر را باید شما خبرنگاران از بانک مرکزی جویا شوید. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در این مورد که آیا وزیر امور خارجه سفری به کشورهای اروپایی در آینده نزدیک خواهد داشت، اظهار کرد: با توجه به شرایط کنونی و شیوع ویروس کرونا در نقاط مختلف جهان سفرهای دیپلماتیک تابع سیالیت خاصی است و باید برای برنامهریزی نسبت به این سفرها شرایط موجود در جهان از نظر بهداشتی مورد توجه قرار گیرد.
خط قرمزمان حفظ امنیت شهروندانمان است
خطیبزاده همچنین در ارتباط با ادامه درگیریها بین ارمنستان و آذربایجان و اینکه در جریان این درگیریها به برخی مناطق ایران نیز آسیبها و ضرباتی وارد شده است، تصریح کرد: خط قرمزمان حفظ امنیت شهروندانمان است ما این تحولات را با دقت رصد میکنیم و در ارتباط با اتفاقات مورد اشاره به طرفین اخطار جدی داده شده است. طرفین برخی از توضیحات را ارائه دادهاند که از نظر ما قابل قبول نیست و ما تاکید کردهایم که به هرگونه تعرض به خاک ایران پاسخ خواهیم داد. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با حملات سایبری اخیر به برخی از نهادهای دولتی ایران و اینکه آیا این حملات از سوی کشور خاصی صورت گرفته است، اظهار کرد: روزانه دهها حمله بسیار وسیع سایبری به نهادها و سایتهای جمهوری اسلامی ایران صورت میگیرد و در واقع باید گفت هر روز ما شاهد اینگونه حملات در سطح کوچک و متوسط هستیم. وی تاکید کرد: برخی از کشورها نظیر ایالات متحده آمریکا جنگ سایبری را علیه ایران آغاز کردند، اما ما در این زمینه ناتوان نیستیم و پاسخهای خود را دادهایم. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: کار از سوی مراجع ذیربط پیگیری میشود اما مرجعی که باید در این زمینه گزارش دهد وزارت خارجه نیست.
دیدگاه تان را بنویسید