حمایت برخی احمدینژادیها از ترامپ
آفتاب یزد: این روزها درحالی که اندک اندک به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیک میشویم اغراق نیست اگر بگوییم تب این انتخابات در تهران کم از واشنگتن ندارد، از فعالان بازار بورس و سکه و دلار گرفته تا فروشندگان معمولی وقتی میخواهند به معاملهای اقدام کنند گوشه چشمی به انتخابات آمریکا دارند.
در میان سیاسیون نیز اوضاع به همین شکل است هرچند شاید برخی سیاست پیشه میکنند و به قولی رو بازی نمیکنند که تا چه حد دلشان در واشنگتن است که چه کسی برنده انتخابات در این ایالات متحده میشود! این سطح از پیگیری طبیعی است، ایران و آمریکا در دوره ترامپ شدیدترین سطح تنش و تخاصم در طول چهار دهه گذشته را تجربه کردند و انتخاب ترامپ یعنی تشدید این تخاصم حال آنکه بایدن شاید وضعیت را دستکم اندکی تغییر دهد. در این میان دولتیها شاید به سبب جایگاه رسمی که دارند میگویند برای آنها فرقی ندارد چه کسی در آمریکا پیروز میشود! اما کیست که نداد برخی در دولت به امید احیای برجام از پیروزی بایدن استقبال خواهند کرد. در این میان اصولگرایان نیز بر همان رویه
همیشگی تاکید دارند که آمریکا همان آمریکای همیشگی است، دشمن، دشمن است و در ادامه نیز با چند ناسزا به کل سیستم آمریکا بحث درباره انتخابات در این کشور را میبندند. اصلاحطلبان نیز این روزها تعارف را کنار گذاشتهاند و عملا از پیروزی بایدن حمایت میکنند. طرفداری از ترامپ اما در این شرایط در ایران دشوار میباشد و چه بسا علاقه مندانی هم اگر در تهران حامی ترامپ هستند به مصلحت نمیبینند این حمایت خود را علنی کنند!
با این حال به نظر میرسد یک استثنا وجود دارد! استثنایی که تقریبا
تبدیل به قاعده شده است! احمدینژادیها یا خوشبینانه بخشی از احمدینژادیها این روزها گاه کج دار و مریز و گاه شفاف نشان میدهند که ترجیح آنها در سوم نوامبر دونالد ترامپ است. نگاهی به کانال تلگرامی «دولت بهار» که در واقع ارگان رسانهای حامی احمدینژاد است نشان میدهد اخبار به شکل خاص و جهت داری در این راستا است که ترامپ برنده انتخابات میشود! این روزها بسیاری ازنظرسنجیها حکایت از پیروزی بایدن دارد اما در کانال دولت بهار تقریبا آن دسته از نظرسنجیهایی قابل مشاهده است که از پیروزی ترامپ خبر میدهند! البته واقعیت این است که با توجه به سیستم رای الکترال و هم چنین وجود طیف قابل توجهی از مرددین نه نظرسنجیهایی که بایدن را برنده میدانند دارای اعتبار است و
نه آن دسته از نظرسنجیهایی که ترامپ را پیروز میدان میدانند! اما بههرحال وقتی در کانالهای اصلاحطلب ترامپ را بازنده صددرصدی میدانند جالب است که در کانال طیف نزدیک به احمدینژاد سایر روایتها را شاهد هستیم.
> اخبار جهت دار کانال حامی احمدینژاد
از جمله اخباری که در کانال «دولت بهار» مشاهده میشود نظرسنجی statepol- است که دورنمایی از آرای الکترال در انتخابات آمریکا را نشان میدهد که در آن ترامپ با نسبت 292 به 216 برنده انتخابات میشود. این کانال خبری همچنین مطلبی را به نقل از نیویورک تایمز درباره برتری ترامپ منتشر کرده که در آن آمده است:« طبق دادههای CrowdTangle، یک سیستم عامل داده متعلق به فیس بوک، در 30روز گذشته، صفحه رسمی ترامپ در فیس بوک 130میلیون واکنش، اشتراک و نظر دریافت کرده است، در حالی که برای صفحه بایدن 18میلیون صفحه است. این به طور قابل توجهی بزرگتر از فاصله 30روزه قبلی است، زمانی که ترامپ 86میلیون تعامل در برابر 10میلیون بایدن داشته است.
ترامپ، بایدن را در اینستاگرام نیز آزار داد و در 30 روز گذشته 60میلیون لایک و نظر در مورد پستهای خود دریافت کرد، تقریباً دو برابر 34میلیون بایدن. در دوره 30 روزه قبلی، ترامپ 39 میلیون پسندیدن و نظر داشت، در حالی که بایدن 13 میلیون پسندیدن. طبق گفتههای SocialBlade، یک شرکت داده که عملکرد ویدئو را ردیابی میکند، ترامپ در YouTube از بایدن پیشی گرفت و در 30 روز گذشته 207 میلیون بازدید از فیلمهای خود در برابر 29 میلیون بایدن رسید. قویترین هفته رئیس جمهور در فیس بوک و اینستاگرام در اوایل ماه اکتبر و زمانی است که در بیمارستان برای Covid-19 بستری شد، زمانی که افراد صفحات وی را با لایکها و نظرات حمایتکننده پر کردند. در یوتیوب، بهترین روز او این هفته بود، زمانی که او تعدادی تبلیغ در مورد اتهامات علیه بایدن منتشر شده توسط نیویورک پست را منتشر کرد. این تبلیغات عملکرد خوبی برای ترامپ داشته و کانال وی فقط در روز سه شنبه نزدیک به 22میلیون بازدید داشته است.» درباره بایدن همچنین این رسانه خبری را منتشر کرده با این عنوان که «آیا بایدن میتواند تحریمها را لغو کند؟!» و در ادامه آن نوشته است:«موسسه atlantic counci- میگوید ترامپ تحریمها را عمدتا ذیل تروریسم، حقوقبشر و برنامه موشکی اعمال کرده که بایدن را دچار مشکل میکند زیرا ایران برای مذاکره خواستار لغو همه تحریمهاست اما بایدن برمبنای برجام فقط میتواند تحریمهای هستهای را لغو کند!»
درحالی که برخی در ایران تاکید دارند بایدن با ترامپ فرق دارد و او رویکرد نرمتری دارد و در این چارچوب اصلاحطلبان را میتوان به عنوان حامی چنین ایدهای مدنظر قرار داد اما احمدینژادیها مطلبی را منتشر کردهاند که بایدن و مشاوران وی درباره ایران عقیده دولت ترامپ را دارند. در این مطلب به سخنان پیتر جنکینز، سفیر سابق انگلیس در شورایامنیت سازمانملل اشاره شده که گفته است:«من از سخنان و مواضع بایدن اینگونه استنباط میکنم که او موضوعات هستهای، موشکی و مسائل منطقهای مربوط به ایران را در پیوند با یکدیگر و در یک مجموعه واحد تحلیل میکند.
بهنظر میرسد بایدن یا حداقل بسیاری از مشاوران وی در مورد ایران عقیده دولت فعلی ایالات متحده را دارند که ایران باید با کاهش یا از بین بردن قوای موشکی خود به خلعسلاح یکجانبه بپردازد. همچنین آنها بر این باورند که ایران باید روابط خود را با نیروهای وابسته و دوست خود در عراق، سوریه، لبنان و یمن و جوامع شیعه در بحرین و عربستانسعودی قطع کند.» یکی از معدود نقل قولهایی که از بایدن در کانال تلگرامی سایت حامی احمدینژاد وجود دارد نیز درباره این است که کاندیدای دموکراتها گفته «درباره این انتخابات، ما میدانیم که روسیه، دخالت کرده، چین تا حدی دخالت کرده و حالا متوجه شدهایم که ایران هم دخالت کرده است. اگر من انتخاب شوم، آنها بهای سنگینی خواهند پرداخت.»
> توئیتر میدان حمایت از ترامپ
اما تنها وب سایت جریان احمدینژادیها نیست که این روزها تمایل به ترامپ را مخفی نکرده است بلکه عبدالرضا داوری فعال سیاسی که گاه از او به عنوان مشاور احمدینژاد نیز یاد میشود و جزء حلقه اندک یاران رئیس دولتهای نهم و دهم محسوب میشود این روزها در توئیتر خود به شدت فعال است و اخبار انتخابات آمریکا را با محور حمایت از ترامپ مدنظر قرار میدهد. از جمله او در توئیتی نوشته است:«از سال ۲۰۱۶ که ترامپ آمده، آتش بحران در خاورمیانه
نه تنها شعلهورتر نشد، بلکه بحرانسازی و داعشسازی گلوبالیستها به رهبری مثلث «اوباما-کلینتون-بایدن» تا حد زیادی فروکش کرده و آرامش نسبی به خاورمیانه بازگشت. ورود بایدن به کاخ سفید، بازتولید جنگ و بحران در خاورمیانه است.» داوری همچنین توئیتی را بازنشر کرده است که نویسنده نوشته است:«به باور من پیامد انتخاب مجدد ترامپ به حذف کامل اصلاحطلبان از نهاد قدرت با پایان دوره ریاست جمهوری روحانی و یکدست شدن قدرت خواهد انجامید و به احتمال زیاد میتوان انتظار محاکمههای بسیاری را داشت.....»
این چهره رسانهای نزدیک به احمدینژاد همچنین در توئیتی با انتشار عکسی از کمپین ترامپ نوشته است:«اینجا فلوریدا است و این تجمع امروز روستاییان و کشاورزان فلوریدایی در رالی ترامپ است؛ دیروز در فلوریدا جمعا ۱۰ نفر هم برای رالی بایدن نرفته بودند.» و در نهایت یکی دیگر از توئیتهای او در حمایت از ترامپ نیز نوشته شده با این مضمون که مدلسازی انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا با مدل ویزارد، رای الکترال دونالد ترامپ را ۳۱۶، مشابه آرای الکترال رونالد ریگان در ۱۹۸۴ پیشبینی کرده است.
> چرا احمدینژادیها حامی ترامپ شدند؟
اما سوال این است که چرا احمدینژادیها تا این حد عریان حامی یک رئیس جمهور در ایالات متحده شدهاند؟ نزدیکان رئیس جمهوری که یکی از تنش آمیزترین دورههای سیاسی ایران و ایالات متحده را رغم زد و اساسا احمدینژاد با نفی واقعیتهای روابط بینالملل و با دشمنیهای احساسی با آمریکا زیانهای بسیاری را بر ایران تحمیل کرد! اما آیا حالا احمدینژادیها به حدی از پراگماتیسم رسیدهاند که میتوانند تحولات آمریکا را بدون استفاده از عینک ایدئولوژی دنبال کنند؟ آیا احمدینژادیها با حمایت از ترامپ قائل به جایگاه آمریکا در نظام بینالملل هستند؟ از این دست سوالات زیاد است اما جواب همه این سوالات خیر است! احمدینژادیها راه پراگماتیسم را طی نکرده اند! آنها عوض نشده اند! با این حال آنها حامی ترامپ شدهاند چرا که ترامپ مهمترین رقیب این جریان یعنی اصلاحطلبان را تحت فشار جدی قرار داد و جریان میانه رو به طور کلی از ریاست جمهوری ترامپ ضربات بسیاری دید و اعتبار خود را از دست داد! اگر سال 92 مردم با ناسزا از احمدینژاد عبور کردند و با فریاد «روحانی مچکریم» برای میانه روها فرش قرمز پهن کردند امروز ترامپ یک نقش مهم در تغییر صحنه بازی دارد که بعضیها با عملکرد روحانی و اصلاحطلبان برای احمدینژاد «خدابیامرزی» میفرستند! بنابراین احمدینژادیها از ترامپ حمایت میکنند چون رئیس جمهور فعلی آمریکا ناخواسته به وجهه آنها کمک کرده است! البته اشتباه این جریان در این است که گمان میکند مردم در عمل نیز حاضر به بازگشت و اعتماد کردن به افرادی چون احمدینژاد هستند حال آنکه پیام مردم در این سالها روشن بوده است!
دیدگاه تان را بنویسید