این ما و این فرجام شوم مثلث ب
انتخاب جو بایدن نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری امریکا یک وجه کارزار امریکایی برای جابهجایی قدرت است و وجه دیگر آن که برای ایرانیها شاید بیشتر مورد توجه بوده، رفتن دونالد ترامپ بانی سیاست فشار حداکثری از کاخ سفید است.
او جنگ اقتصادی بیسابقهای را علیه کشورمان به راه انداخت تا جایی که دامنه تحریمها را به دارو و اقلام بشردوستانه هم رساند آنهم در شرایطی که جامعه ایران هم همانند بسیاری از دیگر کشورها درگیر مقابله با ویروس همهگیر کرونا بود. با این حال این جنگ به راه افتاده، تنها در حوزه اقتصادی محدود نماند و عملیات روانی و تبلیغات سوء علیه ایران با هدف تغییر نظام را نیز به همراه داشت و برخی رؤیای «تابستان داغ» را برای ایران در سر پروراندند. دونالد ترامپ که رهبری جبهه دشمنی با نظام جمهوری اسلامی ایران را عهدهدار شد، اپوزیسیون خارجنشین از یکسو و برخی رقبای منطقهای هم از سوی دیگر فرصت را مغتنم دانستند تا از هرگونه تلاشی برای کامیابی ترامپ در تحقق برنامه هایش علیه ایران دریغ نکنند. برخی کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی که تلاشهایشان برای ناکام گذاشتن امضای توافق هستهای راه به جایی نبرده بود، حالا با میدانداری ترامپ اعتماد به نفس دوبارهای پیدا کرده بودند.
چندی پیش محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان این بدخواهان نظام و ملت ایران را که در حکم اهرمهای فشار به ترامپ بودند با عنوان «مثلث ب» شامل جان بولتون مشاور وقت امنیت ملی امریکا، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی یاد کرد. اگر چه یکی از اضلاع این مثلث یعنی بولتون خیلی زودتر از آنچه تصور میشد به این واقعیت رسید که رؤیای تابستان داغ برای ایران سرابی بیش نبوده و از قطار تندروهای امریکایی کنار گذاشته شد، اما دو ضلع دیگر برای توفیق در برنامههای ضد ایرانی دونالد ترامپ و پیروزی مجدد او در انتخابات ریاست جمهوری سنگ تمام گذاشتند. آنها در نهایت نقش برگ برنده ترامپ را هم بازی کردند و در اوج تبلیغات انتخابات طرح عادیسازی روابط را نیز روی دایره ریختند به این امید که پای دموکراتها به کاخ سفید باز نشود و در حقیقت موی دماغ آنها برای رؤیاپردازیهایشان نشود. حالا به نظر میرسد پیروزی بایدن همچون آب سردی است که بر سر عربستان و رژیم صهیونیستی ریخته شده است. آنچه رسانهها در تحلیلهای خود از مواجهه کشورهای مختلف با انتخابات امریکا روایت میکنند، یک سرفصل یا محور مشترک دارد؛ نگرانی تلآویو و ریاض! اگر چه هنوز به صورت روشن مشخص نیست بایدن چه رویکردها و سیاستهایی را در قبال منطقه خاورمیانه اتخاذ کند اما آنچه قابل پیشبینی است اینکه میدان فراخ ترکتازی این دو ضلع مثلث شوم ضد ایرانی محدود و محدودتر خواهد شد. چنانکه مقاماتی از هر دو کشور نسبت به بازگشت بایدن به برجام با هر کیفیتی اظهار نگرانی کردهاند. به نظر نمیرسد جو بایدن و دموکراتها نسبت به تکرار اتفاقی همچون قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد عربستانی همان سیاست لاپوشانی ترامپ را در پیش بگیرند. روزنامه «جروزالم پست» گزارش داده که هزاران معترض به سیاستهای بنیامین نتانیاهو در مرکز قدس پیروزی بایدن در انتخابات را جشن گرفتند و تأکید کردند که «امریکا توانست از دست ترامپ خلاص شود و اکنون نوبت اسرائیل است که همین کار را با نتانیاهو بکند.» حالا در پایان کارزار انتخاباتی امریکا و آنچه مرتبط با ایران است آنکه یک طرف خوش رقصیها و خدمات بن سلمان و نتانیاهو به کمپین فشار حداکثری ترامپ علیه ایران بود و یک طرف مقاومت مردم کشورمان و دیپلماسی هوشمندانه تهران. ما ایرانیها امروز فارغ از آنکه جو بایدن چه سیاستی را در قبال ایران پیش بگیرد، به مقاومت خود میبالیم و همچون بسیاری از مردم جهان خرسند هستیم از رفتن ترامپ و در نقطه مقابل بدخواهان ایران و ایرانی هستند که همه رشتههای خود را پنبه میبینند و در سوگ آن همه هزینههای بیهودهای هستند که خرج دشمنی با مردم ایران کردند.
دیدگاه تان را بنویسید