فعال اصولگرا: اصولگرایان از الان مشغول تقسیم وزارتخانهها هستند
کوشکی با بیان اینکه جناح اصلاحات امیدوار است که با دخالتهای از این به بعد دولت در حوزه اقتصاد، بتواند عملیات روانی کرده و با استفاده از فضای مجازی و فضاسازی مثبت درباره برد بایدن، انتخابات را ببرد، گفت: جریان اصولگرا فعلا باور نکرده و تصور میکند که از الان برنده هستند. دوستان اصولگرا از الان مشغول تقسیم وزراتخانهها هستند و وضعیت فعلی و حضور اصلاحطلبان در انتخابات آتی را خیلی جدی نگرفتهاند. برداشت آنان این است که در انتخابات آتی برنده هستند و اصلاح طلبان شانسی ندارند.
برگزاری انتخابت در ایالات متحده به فضای سیاسی در ایران نیز شور و نشاط داده است. انگار حالا که معلوم شده در آن سوی دنیا یک دولت دموکرات سر کار است، اینجا هم اهالی سیاسی رقابتهای انتخاباتی را جدیتر گرفتهاند. به خصوص اصلاحطلبان که پیش از این با توجه به وضع موجود و نارضایتیهای مردم امید چندانی نداشتند. خیال آقایان در این جریان سیاسی راحت شده که ترامپی در کار نیست تا بر فشارهای حداکثری لحظه به لحظه بیافزاید و برای دولت مشکلساز شود لذا از همین حالا خیز بلندی برای انتخابات برداشتهاند. موجی که در فضای مجازی برای حمایت از محمدجواد ظریف به راه افتاده، مصداق این ادعا است.
فعالان سیاسی اصولگرا نیز این اوضاع را نظاره میکنند و بعضا معتقدند که نتیجه انتخابات در آمریکا میتواند به رقیب اصلاح طلب کمک کند. محمدصادق کوشکی فعال سیاسی اصولگرا نتیجه انتخابات در آمریکا را به ذات بر انتخابات ایران موثر نمیداند، اما معتقد است که اصلاحطلبان توانایی بهرهگیری از آن را دارند.
او همچنین معتقد است که از پیش برنده پنداری موجود در جریان اصولگرا آسیبزا است.
*نتیجه انتخابات در آمریکا چقدر بر انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۴۰۰ تاثیر دارد. آیا پیروزی همانقدر که اصلاحطلبان تصور میکنند و از آن استقبال کردند، موجب تقویت آنان خواهد شد؟
به صورت واقعی نباید نتیجه انتخابات در آمریکا هیچ اثری بر انتخابات ما داشته باشد، اما جناح اصلاحات با همکاری دولت آقای روحانی تلاش میکند که فضا را به این سمت ببرد. یعنی، چون در عالم واقع جذابیتی برای کسب آرای مردم ندارند، سعی میکنند که از این آخرین فرصت بهره برده و از روی کار آمدن بایدن برای خود پله بسازند. به نوعی شانس خود را امتحان میکنند تا شاید بتوانند دوباره به قدرت برسند.
*فکر میکنید چقدر در این زمینه موفق باشند. یعنی سرمایه اجتماعی این جریان که به اعتراف خودشان با توجه به عملکرد دولت روحانی ریزش چشمگیری داشته است، با توجه به تحولات اخیر بینالمللی دوباره جذب میشود؟
جناح اصلاحات خیلی به فضای مجازی امیدوار است. همچنین امیدوار است که با توجه به دخالتهای دولت در حوزه اقتصاد به خصوص دخالتهایی که بعد از این خواهد کرد، بتواند با عملیات روانی و بازی فضای مجازی از آمدن بایدن یک فضاسازی مثبت انجام دهد و با این مجموعه حرکات، انتخابات را ببرد.
واقعیت این است که آنها در سال ۹۶ نیز با همین تاکتیک توانستند انتخابات را ببرند و عملا آورده خاصی نداشتند.
*با توجه به وضع موجود ساخت دوگانه مذاکره یا عدم مذاکره دوباره برای جامعه و افکار عمومی جذابیت دارد؟
عملکرد اصلاحطلبان در فضای مجازی به نحوی است که میتوان حدس زد این امکان را داشته باشند. به هرحال آنها در عملیات و جنگ روانی به خصوص در فضای مجازی بیرقیب هستند.
*جریان اصولگرا چطور باید با این رویکرد تبلیغاتی اصلاحطلبان مواجه شود؟
جریان اصولگرا فعلا باور نکرده و تصور میکند که از الان برنده هستند. دوستان اصولگرا از الان مشغول تقسیم وزراتخانهها هستند و وضعیت فعلی و حضور اصلاحطلبان در انتخابات آتی را خیلی جدی نگرفتهاند. برداشت آنان این است که در انتخابات آتی برنده هستند و اصلاح طلبان شانسی ندارند.
*تبعات این نگاه چیست؟
در هر عرصهای اگر رقیب را جدی نگیرید، آن کسی به هدف میرسد و برنده میشود که بازی را بیشتر جدی گرفته باشد.
*اگر اصلاحطلبان در انتخابات ۱۴۰۰ با توجه به روی کار آمدن بایدن روی کاندیدای دیپلمات و با تجربه در این حوزه سرمایهگذاری کنند، جریان اصولگرا کاندیدای مناسبی که بتواند در مقابل او قرار بگیرد، دارد؟
اصلاحطلبان این هنر آن را دارند که در دقیقه نود با بهرهگیری از وضعیت فعلی فضای مجازی که یک فضای بی در و پیکر است، بازی را به نفع خود تغییر دهند. نیازی نیست که روی یک نامزد دیپلمات سرمایهگذاری کنند و حتی میتوانند یک فرد کمشناخته شدهای را مطرح کرده و روی او مانور دهند و رای بیاورند. کما اینکه آقای روحانی در سال ۹۲ خیلی فرد شناختهشدهای در جامعه نبود.
*بنابراین اوضاع اصلاحطلبان آنقدر که یکی، دو ماه قبل تصور میشد؛ بد نیست.
نیست. اصلاحطلبان هم به صورت جدی مایل هستند که در قدرت بمانند و هم برای آن تلاش میکنند.
*احتمال پیروزی هم دارند؟
بالاخره اگر این احتمال ۲۰ درصد هم باشد، بهتر از کنار رفتن از قدرت است.
دیدگاه تان را بنویسید