جدیدترین موضع اتحادیه اروپا در مورد ایران
نماینده اتحادیه اروپا در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین رفع تحریمها را جزو تعهدات برجامی کشورها در قبال ایران دانست و مدعی شد بروکسل به تعهدات خود پایبند بوده است.
نماینده اتحادیه اروپا در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین مدعی شد که کشورهای اروپایی به تعهداتشان ذیل برجام برای رفع تحریمها علیه ایران پایبند بودهاند.
نماینده اتحادیه اروپا در جلسه شورای حکام گفت: «ما مصمم به ادامه همکاری با جامعه بینالمللی برای حفظ برجام هستیم. اهمیت راهبردی این توافق کماکان پابرجا است و اجرای کامل آن ضروری است.»
وی در ادامه گفت: «این توافق یکی از عناصر کلیدی معماری منعاشاعه هستهای است و از اهمیت اساسی برای امنیت منطقه، اروپا و دنیا برخوردار است.»
مقام اتحادیه اروپا بر همین اساس از کشورها خواست از تضعیف اجرای این توافق خودداری کنند. او گفت اتحادیه اروپا همچنان از تصمیم امریکا برای خروج از برجام و احیای تحریمها علیه ایران متأسف است.
این مقام اروپایی تأکید کرد: «رفع تحریمهای مرتبط با برنامه هستهای ایران، در کنار اجرای کامل برجام توسط ایران از جمله بخشهای اساسی این توافق هستهای است. اتحادیه اروپا به طور کامل به تعهدات برجامی خود، از جمله رفع تحریمها علیه ایران به نحو پیشبینیشده در برجام متعهد بوده است.»
ادعای مقام اتحادیه اروپا در حالی مطرح شده که کشورهای اروپایی عضو برجام بعد از خروج آمریکا از این توافق هستهای نتوانستهاند به وعدههای خود برای جبران آثار خروج واشنگتن عمل کنند. ایران در واکنش به بیعملی کشورهای اروپایی از تعهداتش ذیل توافق هستهای کاسته است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز گذشته طی یک کنفرانس خبری به سؤالات خبرنگاران درباره ایران و فرایند گذار قدرت در ایالات متحده و موضوعات دیگر پاسخ داد.
وی با توجه به برخی ادعاها مبنی بر وجود ذرات اورانیوم در مکانی در ایران که به آژانس اعلام نشده، گفت: «ایران همچنان باید به طور کامل و به سرعت درباره فعالیتهایی که در مکان اعلام نشده به آژانس انجام میدهد، توضیح دهد تا نگرانیها درباره صحت و کامل بودن توافقات پادمانی برطرف شود. ایران باید اطلاعات موثقی به آژانس ارائه دهد».
جمهوری اسلامی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز ۴ شهریورماه اعلام کردند به توافقی برای تقویت همکاریها و جلب اعتماد متقابل جهت تسهیل اجرای کامل موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی به آن دست پیدا کردهاند.
در این بیانیه تصریح شده بود «ایران به طور داوطلبانه به دو مکان مشخص شده توسط آژانس دسترسی داده و فعالیت های راستی آزمایی آژانس را برای حل و فصل این موضوعات تسهیل خواهد کرد.»
بر اساس این بیانیه مقرر شد آژانس هیچ سؤال دیگری از ایران و هیچ درخواستی برای دسترسی به مکانهایی فراتر از آنچه که توسط ایران تحت موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اظهار شدهاند، نداشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید